„Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui”

„Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui”, spune un verset din Biblie, acolo unde sunt foarte multe învataturi în care oamenii sunt chemati sa fie buni. Din perspectiva crestina, esenta bunatatii este dragostea fata de aproape.

Într-o societate în care alergam de dimineata pâna seara pentru bunuri uitam sau suntem prea obositi sa mai fim si buni cu cei din jurul nostru. Dincolo de asta, sunt oameni care pur si simplu nu simt nevoia sa fie buni. Într-o tara în care peste 99 la suta dintre români s-au declarat crestini, ar trebui sa vedem la tot pasul oameni plini de bunatate. Ce înseamna, însa, sa fii un om bun? Poti fi un om bun fara sa fii crestin? Raspunsul pe care îl dau preotii este ca poti fi un om bun fara sa fii crestin, dar nu poti fi crestin fara sa fii bun. Diferenta pare o nunata, dar este uriasa si se refera la ce se afla în spatele bunatatii.

„Fara doar si poate poti fi bun fara sa fii crestin, dar, prin vocatia sa de crestin, omul este chemat la bunatate, raspunde cu bunatate la darurile pe care le primeste de la Dumnezeu”, a declarat Zoltan Toman preot vicar la Parohia Cetate Timisoara. Preotul a mai spus ca un ateu care nu crede în existenta lui Dumnezeu poate fi un om bun, dar nu garanteaza ca aceasta bunatate îi poate aduce mântuirea sufletului. În plus, preotul romano-catolic a mai spus ca oamenii care nu au avut ocazia sa auda de Dumnezeu pot fi mântuiti prin bunatatea lor, prin alegerea binelui în fata raului.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.