Post Reply 
Iubirea si sanatatea
Author Message
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #1
Iubirea si sanatatea
Un experiment uluitor a avut loc in India, in anii '30. Subiectul testului, mai bine zis persoana sacrificata, a fost un criminal condamnat la moarte prin spanzuratoare. Un medic a convins detinutul ca va fi mai placut sa i se deschida venele si sa fie lasat sa sangereze pana la ultima suflare - sau, oricum, va fi mai putin dureros, decat sa atarne in streang. Condamnatul a consimtit. S-a intins pe un pat, unde a fost imobilizat si legat la ochi. Medicul asezase burdufuri umplute cu apa de o parte si de alta a patului. Apoi el a crestat superficial pielea victimei la maini si la picioare si, in acelasi moment, a lasat apa sa picure in doua ligheane de tabla. La inceput repede, apoi mai lent, in tot acest timp, intonand un cantecel taraganat si monoton. Detinutul auzea lichidul picurand si simtea cum il parasesc puterile. Cand toata apa s-a scurs din burdufuri, medicul s-a oprit din cantat. A crezut ca barbatul adormise. Eroare - omul, un tanar perfect sanatos, era mort, desi pierduse numai o cantitate infima de sange. Murise de frica.
Gandurile negative pot pune in miscare forte uriase, izbutind sa provoace chiar moartea unor persoane sanatoase. Dar si in situatia cand nu se ajunge la un deznodamant fatal, starile depresive ne fac mai vulnerabili in fata bolilor. Frica si stresul accentueaza tendinta de coagulare a sangelui, iar acesta se ingroasa. In urma unui studiu efectuat cu participarea a 20.000 de oameni, cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca rata deceselor cauzate de un infarct miocardic este de aproape trei ori mai mare la depresivi decat la pacientii de aceeasi varsta care nu au inclinatii depresive.
E un adevar pe care medicina oficiala, cu pragmatismul ce o caracterizeaza, a refuzat multa vreme sa-l recunoasca: sentimentele noastre influenteaza corpul, starea noastra de spirit se reflecta in functionarea organelor. Si nu intr-un viitor oarecare, ci instantaneu. Nu intr-un fel oarecare, ci in modul cel mai concret. Tot mai multi neurobiologi, geneticieni, internisti si chirurgi se implica in aceste investigatii, descoperind ce transformari pot declansa in organismul nostru mania si ura, bucuria si fericirea. Observatiile lor de data recenta sunt pe punctul de a revolutiona stiinta medicala. In prezent, specialisti de prim rang confirma pe baza de experimente ceea ce a fost trecut multa vreme drept sentimentalism ieftin sau veleitati ale profanilor, nonsens ezoteric si leacuri aduse din Extremul Orient, aruncate pe piata din simpla dorinta de a face bani.
formula as

tfmsup@gmail.com
12-17-2011 08:50 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #2
RE: Iubirea si sanatatea
Religia ortodoxa ne invata sa ne iubim dar noi am reusit sa transformam iubirea in atractie fizica sau o folosim pentru a obtine diverse. De fapt iubirea nu poate fi controlata. Ca sa iubim totul, trebuie sa ne educam si apoi sentimentul vine de la sine.
Altfel actionam si reactionam cand ne iubim familia, job-ul, vecinii, natura, etc...
Degeaba aratam o iubire aparenta caci organismul nu poate fi mintit..
Chestia cu "eu iubesc.. marea, cerul, colegii, etc... " este vrajeala atata timp cant exista boli. A iubi inseamna sa dai libertate nu sa vrei sa posezi, caci sentimentul iubitii nu poate fi baricadat.
Este simplu sa iubesti si totusi extrem de complicat. Nu iti poti impune iubirea ci trebuie sa gasesti in ceea ce te inconjoara acele scantei care sa iti aprinda sentimentele.

tfmsup@gmail.com
12-17-2011 09:00 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: