Post Reply 
Muntii Buzaului - mistere
Author Message
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #11
RE: Muntii Buzaului - mistere
Gradina cu minuni din Muntii Buzaului. Manastirea Poiana Marului. In partea muntoasa a Buzaului, la curbura Carpatilor, acolo unde drumurile se transforma in poteci, exista un loc cu o iradiere mistica greu de asezat in tipare obisnuite: Manastirea Poiana Marului. Ctitorita de Cuviosul Vasile, unul d...

Gradina cu minuni din Muntii BuzauluiMaica Domnului taiata pe frunte

Cei veniti pentru prima oara la Poiana Marului afla cu uimire despre faptele Marelui Vasile, dar si despre icoana facatoare de minuni din biserica mica, o icoana a Maicii Domnului, taiata pe frunte cu sabia de catre un turc, cu picurii de sange imprimati si astazi pe panza. In curte, oamenii vorbesc cum s-au vindecat (petrecand noaptea la icoana): un copil bolnav de epilepsie, un batran cu piciorul schilodit de caruta, o femeie indracita pe care rudele abia reuseau sa o stapaneasca, in niste legaturi groase de piele.
Parintele Macarie nu tine socoteala vindecarilor, ba chiar face un pas inapoi, auzind toate acestea. Stie si el cat de important e locul - sa calci pe urmele Cuviosului, sa-ti pleci genunchii chiar in causul sapat in piatra de genunchii lui de sfant, de rugator fara incetare. "Cand am venit prima oara la Poiana Marului, nu am putut sa trec de poarta", isi aminteste parintele. "Simteam ca mi se taie picioarele de emotie, dar si de teama. Prea inalta era treapta. Sprijinit de un copac, ma gandeam cum poate statura mea marunta sa stea alaturi de un urias, de un sfant ca Vasile Carpatinul. Ma simteam nevrednic de staretie si atunci am mers la parintele Cleopa. Era bolnav si stramtorat de multime. M-a primit insa de indata in chilia lui si, apropiindu-se de mine, nu m-a imbratisat, cum facea cu alti calugari, ci s-a aplecat si mi-a sarutat mana, spunand: "Am vrut sa vad pe cine a ales Cuviosul Vasile staret la manastirea lui". Am ramas ca o stana de piatra si mi-a trebuit ceva timp sa-mi revin. Apoi gandurile s-au limpezit de la sine. Puteam, prin urmare, sa pornesc la drum cu toata ravna. Il aveam alaturi pe Marele Vasile. Aveam ajutorul si vrerea lui."
Ca in orice manastire vestita, la Poiana Marului vin tot felul de oameni. Unii asteapta sa le spui ceea ce vor ei sa auda, ba chiar se supara daca ii contrazici. Altii, disperati si haituiti sufleteste, vin sa ceara ultimul ajutor, agatandu-se ca inecatii de o farama de speranta. Cazand usor pe ganduri, parintele isi aminteste de o copila ramasa insarcinata, fara a fi casatorita. Plangea fara incetare si repeta intruna: "Decat sa ajung de rasul satului, mai bine ma arunc de pe stanca, in apa Bascai". Fara sa o certe, parintele a tinut-o trei zile langa el, punand-o sa posteasca si sa faca neintrerupt Acatistul Cuviosului Vasile. Nici nu s-a implinit bine canonul dat, ca o ruda a fetei a venit la manastire, anuntand-o sa se pregateasca de nunta. Parintii baiatului aflasera intamplarea si acum voiau sa indrepte toata greseala. O alta femeie, inginera la Bucuresti, voia sa se omoare, avand (fara vina) o mare lipsa in gestiune. Rugandu-se trei zile la icoana, femeia a plecat acasa. Va reveni dupa un timp, spunand: "Parinte, au scapat copiii mei. Acum au din nou mama". Totul se rezolvase. O noua ancheta stabilise ca paguba nu era reala. Lipseau doar niste acte, care, pana la urma, s-au gasit.
De cand e la Poiana Marului, parintele a vazut multe. Chiar si asa, pentru el mai important decat orice vindecare sau alt miracol este faptul ca fiecare om pleaca din manastire schimbat sufleteste, marturisind, fara nici o umbra de ascunzis: "Parinte, locul acesta mi-a dat aripi. Mi-a dat nadejdea si increderea in Dumnezeu". Nu e putin lucru. Nadejdea e totul. Dumnezeu are grija sa dea cu preaplin de masura celui care cere. La Poiana Marului se intampla si astazi lucruri minunate. Conteaza credinta omului, dar si locul. La Poiana Marului, rugaciunea Marelui Vasile e deosebit de puternica. O simti iluminata si grabnica, precum fulgerul unei nopti de vara.
formula as

tfmsup@gmail.com
08-08-2011 09:03 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #12
RE: Muntii Buzaului - mistere

tfmsup@gmail.com
08-08-2011 09:05 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #13
RE: Muntii Buzaului - mistere

tfmsup@gmail.com
08-08-2011 09:06 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #14
RE: Muntii Buzaului - mistere

tfmsup@gmail.com
08-08-2011 09:07 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #15
RE: Muntii Buzaului - mistere
În emisiunea din 29 decembrie 2009, Băsescu a fost întrebat la OTV dacă ştie despre practicile magice la nivel de stat. Preşedintele României a spus despre paranormali: “Îi folosesc şi americanii, şi ruşii”. Întrebat despre existenţa unor structuri româneşti specializate în acest domeniu, Traian Băsescu, a spus: “Chiar dacă îi avem, eu nu-i ştiu!”. Să dezvoltăm puţin afirmaţia preşedintelui. Magia, farmecele si descântecele, pe care le credeam apanajul exclusiv al vrăjitoarelor, au devenit, de aproximativ 50 de ani, practici ale serviciilor secrete ale marilor puteri. Experienţele parapsihologice au apărut încă din anul 1920, când un hipnotizator englez a făcut o demonstraţie în Rusia, în timpul căreia unui subiect hipnotizat i s-a spus în limba engleza să facă diferite gesturi. Deşi subiectul nu cunoştea limba lui Shakespeare, s-a conformat întocmai ordinelor hipnotizatorului. În anii ′30, doi medici ruşi au început să studieze telepatia la Leningrad, urmărind posibilităţii de a folosi telepatia în scopuri militare. De atunci domeniul s-a dezvoltat incredibil, armele denumite parapsihologice fiind experimentate, studiate şi folosite în tot mai multe ţări, în primul rând pentru spionaj, dar şi pentru derutarea sau chiar anihilarea inamicului. Dacă în spionaj se foloseşte un fel de cunoaştere ocultă, adică prin teledetecţie, de pildă, poţi afla ce face un anume individ din Tibet, "blestemele" spionilor parapsihologi - căci în linii mari despre asta ar fi vorba - sunt un pic mai complexe.

Un atac parapsihologic sau energo-informaţional se bazează pe emiterea unor unde în spectrul de frecvenţă situat între 4 şi 13 hertzi, care te poate influenţa să faci ceva anume, anihilându-ţi voinţa, te poate îmbolnăvi sau chiar omorî. Metodele folosite sunt influenţa directă provocată de subiecţi umani, un fel de "magi" moderni (ruşii fiind cei mai buni în domeniu), sau tehnologii avansate, respectiv aparate care produc unde ce influenţează pozitiv sau negativ organismul uman (la acest capitol primii fiind americanii). Atacurile parapsihologice (numite şi psihotronice, termen introdus de profesorul Zdenek Rojdak în 1973) pot fi contracarate prin acţiunile altor specialişti în domeniu, un fel de "vraci" care stiu cum să asigure protecţia sau cel puţin să scoata la timp persoana atacată din zona malefică.

După alegerile prezidenţiale din decembrie 2009, Viorel Hrebenciuc a declarat în direct la un post de televiziune, spre uluirea asistenţei, că Băsescu ar fi folosit specialişti în metapsihică pentru a-l învinge pe Geoană. Geoană însuşi, împreună cu soţia sa, Mihaela, au întărit spusele lui Hrebenciuc, în ideea că Mircea ar fi fost atacat energetic în timpul campaniei de un fel de "vrăjitori electorali" - lucru care a dus la pierderea competiţiei de candidatul PSD. Toată lumea a râs, dar s-a dovedit ulterior că preşedintele Băsescu chiar foloseşte serviciile a cel puţin doi parapsihologi, celebrul deja Aliodor Manolea şi soţia lui, Doina Elena.

Ideea de militari români paranormali îi aparţine lui Henri Coandă

Conform unor surse care aveau acces la informaţii ale Marelui Stat Major al Armatei pe timpul lui Ceauşescu, în România s-au facut primii paşi în folosirea armei parapsihologice la începutul anilor 1970, la iniţiativa lui Henri Coandă, celebrul inventator care a fost chemat în ţară pentru a dezvolta capacităţile militare ale ţării noastre. Ideea unor militari parapsihologi a prins, nucleu acestei structuri fiind organizat pe lângă o instituţie din cartierul bucureştean Militari. Au avut loc mai multe experimente de triere ale subiecţilor, în special în Munţii Buzăului. În 1989 urma să ia fiinţă prima unitate militară de acest gen din ţara noastră, dar în uma revoluţiei din decembrie palnul a fost abandonat. La ora actuală, în ţara noastră nu există în sistemul apărării naţionale, siguranţei şi ordinii publice nici o structură specializată care să studieze şi să contracareze acţiunile psihoenergetice. Există tehnologie şi oameni pregatiţi în domeniul psihotronic, la acelaşi nivel ca în Occident. Din păcate, aceste resurse sunt concentrate doar în domeniul privat sau în mâna unor grupuri de presiune care le utilizează pentru propriile scopuri.
AIM

tfmsup@gmail.com
12-13-2011 10:35 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #16
RE: Muntii Buzaului - mistere
Numeroasele schituri şi bisericuţe rupestre ruinate de timp din curbura Carpaţilor, pe care astăzi doar cercetători sau pelerini temerari se mai încumetă să le viziteze, aduc mărturia unei lungi şi statornice vieţuiri întru numele Creatorului în această parte de lume, încă din începuturi şi până în zorii secolului al XIX-lea. Se estimează, spre exemplu, că în aşezările rupestre din Masivul Crucea Spătarului au locuit, la doar trei veacuri după Hristos, primii misionari creştini care au sosit în zonă. Dar, în această lungă perioadă de vieţuire, nu lipsită de evenimente istorice dramatice, un anumit moment luminează clipa în care isihasmul ortodox autohton îşi găseşte la propriu comparaţie doar cu cel trăit în Sfântul Munte: secolul al XVIII-lea, când spaţiul sacru buzoian devine "Sfânt Munte, de data aceasta românesc", cum sugestiv îl numeşte pr. Horia Constantinescu în volumul "Schituri sau sihăstrii rupestre buzoiene. Mărturii ale vechimii creştinismului şi continuităţii pe aceste meleaguri", apărut în 1983 la Buzău.

Pelerini ai transfigurării monahale împlinite în Carpaţi

În primele decenii ale secolului al XVIII-lea, în Munţii Buzăului fiinţau încă sihăstrii cu o intensă trăire isihastă, mai ales cele de sub munte, din fostul judeţ Râmnicu Sărat. În această zonă se aflau sihăstriile Fundătura, Agaton, Alunişul, Ciolanul, Barbu, Cârnu, Găvanu, Trestieni şi mai ales Dălhăuţi, în care se nevoiau duhovnici vestiţi. Aceste puncte spirituale, cu o tradiţie duhovnicească milenară, şi-au iradiat influenţa mult peste hotarele ţării, atrăgând spre ele călugări dornici de desăvârşire, transformându-se astfel într-un veritabil al doilea Athos. Mai ales că, la acea vreme, monahii ortodocşi din Orientul grec erau ameninţaţi de robia turcească, uniţia din Ucraina îi îndepărta de dreapta credinţă, iar Rusia ţaristă le oferea doar indiferenţa raţionalistă a conducătorilor ei. Din aceste motive s-a dezvoltat un fenomen emigraţionist monahal spre noul Athos românesc.
lumina

tfmsup@gmail.com
02-09-2012 11:49 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #17
RE: Muntii Buzaului - mistere
Nu se incadreaza la subiect dar fiind o ciudatenie din zona Buzaului o voi pune aici. Cumva aceasta stire imi aminteste de " Podeaua din dormitorul unui localnic din Caransebes s-a incalzit inexplicabil, temperatura ajungand pana la 66 de grade Celsius. Fenomenul nu a fost explicat pana acum de nimeni, iar proprietarul casei nu mai locuieste acolo de frica." toata povestea
Sa revin la stire.

Doi bătrâni din comuna Ziduri, județul Buzău, s-au trezit cu apă de peste 50 de grade Celsius în fântâna din fundul grădinii. După două săptămâni apa s-a răcit brusc. Nici cei de la Apele Române nu-și explică fenomenul.
Mariana Lăcătuş, purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, nu în ţelege nici ea misterul fântânii din comuna Ziduri: "ISU ne-a semnalat încălzirea apei. A fost un fe no men ce nu l-am mai întâlnit! S-au recoltat probe din mai multe fântâni din zonă. Nu au fost semnalate depăşiri de parametri fizico-chimici. Bacteoriologia, făcută de cei de la Direcţia de Sănătate Publică, e şi ea normală. N-au fost in filtrări de substanţe chimice care să producă încălzirea apei. Odată ce analizele au ieşit bune, e o ciudăţenie... Dar, probabil, există o explicaţie!". Care, nimeni nu ştie, încă!

Temperatura apei a oscilat timp de două săptămâni, dar n-a scăzut sub 40 de grade. "Ce-ar fi să crească iar, când o fi să udăm grădina!", se îngrijorează tanti Mioara. "Deocamdată, nu ştim, stăm în aşteptare! Cum mă scol dimineaţa, mă duc direct la ea...", parcă-i pare rău lui nea Burlacu de vremelnica minune din bătătura sa. Cornel Chiriac, un burtos de 41 de ani, sapă de zece ani toate puţurile din zonă. "Fac puţuri de adâncime. De apă sărată am dat, da’ de apă caldă nu... Putea să fie o groapă de var, o fosă, gunoi sau calcar, nu e zonă seismică, nu ştiu...", e în dubiu fântânarul pe care cei de la Apele Române l-au contactat să facă un foraj de monitorizare la câţiva metri de fântână.


evz

tfmsup@gmail.com
03-02-2012 09:41 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #18
RE: Muntii Buzaului - mistere

tfmsup@gmail.com
11-25-2012 11:43 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Mistere in Bucegi Dodo 8 10,408 10-13-2012 10:34 PM
Last Post: Dodo
  Mistere in muntii Retezat Dodo 0 4,026 07-02-2012 09:23 PM
Last Post: Dodo
  Mistere in Ceahlau Dodo 0 3,505 03-23-2012 01:13 AM
Last Post: Dodo
  Mistere la Sinca Veche Dodo 3 5,879 06-05-2011 08:00 AM
Last Post: Dodo
  Mistere in Pestera Polovragi Dodo 10 13,301 05-30-2011 09:43 PM
Last Post: Dodo
  Muntii Neamtului Dodo 3 3,955 11-17-2010 08:28 AM
Last Post: Dodo

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: