Post Reply 
Telefonie mobila
Author Message
SURVI Offline
Senior Member
****

Posts: 462
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #51
RE: Telefonie mobila
Interesant mi se pare faptul ca omuletii stiau despre ce si cum, dar nu aveau mandat de ascultare.
Si apoi vine intrebarea "pe paznici cine ii pazeste?"
(This post was last modified: 08-14-2009 08:10 AM by SURVI.)
08-14-2009 08:09 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #52
RE: Telefonie mobila
Datorită softului Line2, prima aplicaţie VoIP care funcţionează şi prin 3G, utilizatorii pot fenta serviciile de telefonie mobilă şi pot economisi astfel o grămadă de bani. Line2 este o soluţie ca­re transformă iPhone-ul într-un fel de Dual SIM, iar iPod-ul într-un telefon mobil „cu acte în regulă", cu care se pot efectua apeluri gratuite şi nelimitate, dar deocamdată numai în SUA şi Canada.
Potrivit „The New York Times", Line2 - ce se găseşte în App Store (nu şi în App Store România) la preţul de 99 de cenţi - oferă iPhone-ului un al doilea număr de telefon. Şi, pentru a nu pune deloc în dificultate utilizatorul, Line2 arată ca o clonă a soft­ware-ului instalat deja pe telefon. Modul de apelare, lista de contacte, precum şi lista celor mai recente apeluri, toate arată exact ca şi cunoscutele aplicaţii pentru iPhone.
R Libera

tfmsup@gmail.com
04-20-2010 10:01 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #53
RE: Telefonie mobila
Practic, Cosmote şi Telemobil (fostul Zapp) percep acelaşi tarif ca cel aplicat de Orange şi Vodafone.

În martie 2009, Comisia Europeană recomanda ca valoarea tarifului de interconectare în cazul Cosmote şi Telemobil să scadă la nivelul celor doi operatori Orange şi Vodafone.

ANCOM a refuzat şi a motivat prin faptul că ajustarea preţului unui minut în cazul primilor doi operatori din piaţă s-a făcut progresiv, într-o perioadă de cinci ani şi nouă luni. Diferenţa dintre tarifele de interconectare înseamnă că jucătorii mai mici sunt „subvenţionaţi" de clienţii marilor operatori.
Adevarul

tfmsup@gmail.com
06-30-2010 10:47 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #54
RE: Telefonie mobila
Tarifele companiei sunt de 1 cent/minut, in toata reteaua Digi, pe fix (Digi Tel) si pe mobil (Digi Mobil, 2 centi/minut catre retelele fixe ale altor operatori de telefonie fixa, 4 centi/minut in retelele fixe ale altor operatori de telefonie mobila, 8 centi/minut catre operatorii de telefonie mobila, national si de la 8 centi/minut catre operatorii de telefonie mobila, international.
Ziare

tfmsup@gmail.com
08-30-2010 09:08 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
aztek
Unregistered

 
Post: #55
RE: Telefonie mobila
Este vorba de cartela preplatita si de zonele in care exista 3G!!! ;):):89:
Tarifele nu includ TVA. Cartela costa 3 Euro fara TVA iar internetul mobil costa 4 Euro fara TVA.
Perioada de utilizare este de 30 de zile (ce-o vrea sa insemne asta...)
Nu am inteles inca de ce rcs a inclus o taxa de 5 RON pentru "intretinerea liniilor", ceea ce contravine contractelor incheiate.
08-30-2010 09:56 PM
Quote this message in a reply
Max69 Offline
Super Moderator
******

Posts: 214
Joined: Jul 2007
Reputation: 2
Post: #56
RE: Telefonie mobila
Google lanseaza un serviciu experimental care poate traduce audio in timp real o conversatie pe telefoanele cu sistemul Android

de Vlad Barza HotNews.ro


Google spera sa perfectioneze mult traducerea audio automata

Google a lansat versiunea experimentala a aplicatiei de traducere Conversation Mode care permite ca doua persoane ce vorbesc limbi diferite sa aiba o discutie audio fluenta. Serviciul este insa abia la inceput si de aceea se poate aplica doar pentru discutiile in engleza si spaniola, suferind o serie de limitari in functie de zgomotul din jur, rapiditatea cu care cuvintele sunt rostite si tipul de accent. Aplicatia e disponibila pentru telefoanele cu sistemul Android, insa mai e cale lunga pana cand vom avea traducere instantanee pentru orice discutie cu un strain.

Utilizatorul deschide aplicatia si rosteste o fraza la microfon, iar Conversation Mode trimite fraza la serverele Google unde e transpusa in scris, iar utiizatorului i se trimite o versiune audio gata tradusa. Pentru moment aplicatia Conversation Mode intetegrata in cunoscutul serviciu Google Translate este abia in versiune experimentala si functioneaza doar din engleza in spaniola si viceversa.

Lansarea unui serviciu de traducere audio in timp real este un moment important, insa lucrurile sunt abia la inceput si exista o serie de dezavantaje. Dincolo de faptul ca sunt disponibile doar cele doua limbi, calitatea traducerii are de suferit atat din cauza zgomotului de fond, a accentului interlocutorilor dar si a rapiditatii cu care ei vorbesc.

In plus, asa cum mai multi lingvisti au spus - referindu-se la traducerile facute automat - este un drum extrem de lung pana cand un computer sa poate intelege exact sensul unor fraze, astfel ca de multe ori traducerile vor fi inexacte.

Totusi, Google spune ca serviciul va fi mult perfectionat in urmatoarele 18 luni, urmand sa fie introduse mai multe limbi si sa creasca si acuratetea traducerii.

Google Transalte s-a lansat in 2007 si traduce texte din peste 50 de limbi de pe toate continentele. La inceput baza de cuvinte era limitata iar in limbile mai putin cunoscute rezultatele erau modeste, insa cu timpul vocabularul programului s-a imbogatit, iar calitatea traducerii este mult mai buna. Google spera ca si traseul traducerii audio va fi similar, trecand din faza de inceput, la una mult mai avansata.

Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce gandim.

"Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate prin experienta!!!!"
02-07-2011 06:07 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
aztek Offline
Administrator
*******

Posts: 152
Joined: Mar 2011
Reputation: 6
Post: #57
RE: Telefonie mobila
Plata Rovinieta prin SMS

Începând cu data de 12 decembrie 2013 la Cosmote poţi achiziţiona Rovinieta direct de pe telefonul mobil! Cu un simplu SMS trimis la Numărul 7500 poţi cumpara Rovinieta pentru categoriile A,B,C,D,E, F cu durată minimă de utilizare.

Cum se poate achiziţiona Rovinieta?

• Pasul 1: Se trimite SMS la Numărul 7500 cu Numărul de înmatriculare al maşinii urmat de spaţiu şi categoria Rovinietei ce va fi achiziţionată (de exemplu: B50STY A);
• Pasul 2: Vei primi un SMS de la 7500 în care ţi se va solicita să confirmi că toate informaţiile sunt corecte (numărul de înmatriculare al maşinii, categoria Rovinietei şi tipul vehiculului) si ţi se comunică pretul total al Rovinietei cumpărate prin SMS si valabilitatea Rovinietei;
• Pasul 3: Dacă informaţiile de mai sus sunt corecte, trimite SMS cu textul DA la 7500 în aceeaşi zi pentru a confirma comanda.(Dacă informaţiile nu sunt corecte este necesară trimiterea unui nou SMS la 7500 cu detaliile corecte pentru efectuarea comenzii);
• Pasul 4: Vei primi un mesaj de confirmare a emiterii Rovinietei, seria Rovinietei precum şi durata ei de valabilitate.

*Rovinieta este valabilă în ziua în care a fost achizitionată, până la orele 23:59:59!
Categorie Rovinietă Tipul vehiculului Tarif (Euro, TVA inclus) Durata de utilizare Text SMS trimis la 7500
A autoturism; 3,40 7 zile Număr înmatriculare spaţiu A (exemplu B50STY A)
B vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală de 3.5 tone; 6,70 7 zile Număr înmatriculare spaţiu B (exemplu B50STY B)
C a) vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 3.5 tone şi mai mică sau egală de 7.5 tone;
b) vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) şi maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto); 4,50 1 zi Număr înmatriculare spaţiu C (exemplu B50STY C)
D a) vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7.5 tone şi mai mică de 12 tone;
b) vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto); 7,70 1 zi Număr înmatriculare spaţiu D (exemplu B50STY D)
E vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu maximum 3 axe (inclusiv); 9,70 1 zi Număr înmatriculare spaţiu E
(exemplu B50STY E)
F vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv); 11,70 1 zi Număr înmatriculare spaţiu F
(exemplu B50STY F)

*Preturile sunt rotunjite în plus, la două zecimale.
*La prepaid, TVA-ul se plăteşte la achiziţia creditului.

SMS-urile trimise către Numărul 7500 au tarif normal de 0,062 Euro/SMS (TVA inclus). Dacă doreşti informaţii referitoare la tipul de Rovinietă trimite SMS cu textul INFO la 7500.

Pentru mai multe detalii referitoare la Plata Rovinietei prin SMS poţi suna la 1761, tarif de reţea.

Sursa articolului

Oldies but goldies
(This post was last modified: 12-17-2013 08:53 AM by aztek.)
12-17-2013 08:53 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
aztek Offline
Administrator
*******

Posts: 152
Joined: Mar 2011
Reputation: 6
Post: #58
RE: Telefonie mobila
Dupa tragedia aviatica din 20/01/14 discutiile de la TV nu se mai termina.
Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre cum putem afla coordonatele GPS cu ajutorul unui telefon mobil cu Android. Mai precis o aplicatie foarte simpla care se descarca si instaleaza gratuit.
Aplicatia este "Share My coordonate GPS". (eu am pornit cautarea cu "localizare GPS")

Afiseaza localizarea atat in format zecimal cat si hexazecimal, iar acestea pot fi trimise usor atat pe un mail cat si SMS.
Interfata este foarte simpla si intuitiva.
Daca mai stiti aplicatii de felul acesta puneti si voi un nume ;).

Oldies but goldies
01-22-2014 05:56 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #59
RE: Telefonie mobila
Am inteles ca se poate sincu busola! Nu este nevoie de internet. Oricum imi este clar - toti incompetentii conduc tara!

tfmsup@gmail.com
01-22-2014 06:19 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
aztek Offline
Administrator
*******

Posts: 152
Joined: Mar 2011
Reputation: 6
Post: #60
RE: Telefonie mobila
Aplicatia foloseste doar receptorul GPS, dar daca are si receptie GSM cu atat mai bine.

Oldies but goldies
(This post was last modified: 01-22-2014 06:37 PM by aztek.)
01-22-2014 06:36 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: