Post Reply 
Nibiru - mit sau realitate?
Author Message
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #11
RE: Nibiru - mit sau realitate?
În anul 1983, National American Space Agency - NASA - a lansat un satelit care a detectat un obiect de marimea planetei Jupiter. Noua planeta a fost numita Planeta X (Nibiru). Planeta face parte dintr-un sistem care are în centru o stea de tip pitica rosie. Se pare ca în 2012 Nibiru se va apropia de sistemul nostru solar si va interactiona cu acesta, producând efectele despre care vorbesc profetiile Maya (si altele asemanatoare). Acest fenomen este ciclic; se repeta la fiecare 3.600 de ani; s-au emis ipoteze ca aceste treceri ale lui Nibiru au provocat scufundarea Atlantidei si Potopul lui Noe.
Profetiile vechilor Maya si alte scrieri vorbesc despre evenimente importante care vor avea loc în 2009. Pe de alta parte, calculele arata ca Nibiru va deveni vizibila în anumite parti ale Pamântului în 2009, urmând ca din luna mai 2011 sa fie vizibila de pe întreg Pamântul. Nibiru va fi perceput ca un al doilea soare, de marimea Lunii. În anul 2003, an în care a fost observata (comunicarea oficiala), revista “Science et Vie“ (nr. din februarie) prezinta traiectoria eliptica a unei planete suplimentare a sistemului nostru solar, IDENTIC~ cu traiectoria planetei Nibiru/Marduk prezentata de Z. Sitchin în lucrarea “A Douasprezecea Planeta”, asa cum era foarte bine cunoscuta de sumerieni.
Continuare


Pana la urma.. sumerienii sau maiasii..???

tfmsup@gmail.com
03-24-2010 09:07 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #12
RE: Nibiru - mit sau realitate?
"Asteroidul care este cel mai vehiculat şi despre care se vorbeşte cel mai mult este asteroidul Apofis, care va trece prin preajma pământului la o altitudine cam de dimensiunea orbitelor geostaţionare ale sateliţilor, la vreo 36.000 de kilometri altitudine, în anul 2029. Orbita lui va fi modificată de atracţia gravitaţională şi va putea, eventual, lovi Pământul în 2036. El are o dimensiune cam de 350 de metri”, a declarat Dumitru Prunariu la a doua manifestare a Comitetului pentru obiecte cosmice naturale cu potenţial periculos de impact cu Terra.
Prunariu a vorbit şi despre consecinţele unui astfel de impact şi a spus că ar fi “dezastruoase”.

Continuare

O avea vreo legatura Apofis cu Nibiru? :stars


Attached File(s) Thumbnail(s)
   

tfmsup@gmail.com
(This post was last modified: 03-24-2010 09:31 PM by Dodo.)
03-24-2010 09:14 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Cocolina Offline
Senior Member
****

Posts: 454
Joined: Feb 2009
Reputation: 5
Post: #13
RE: Nibiru - mit sau realitate?
Nu cred...Nibiru (sau Nemesis )...iar trecerea ei pe langa orbita planetei noastre se desfasoara odata la 3600 de ani...

[Image: 2216342lqw7yacwok.gif]
03-25-2010 05:47 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Miki Offline
General moderator

Posts: 1,491
Joined: Apr 2009
Reputation: 5
Post: #14
RE: Nibiru - mit sau realitate?
Culese de pe net - despre Nibiru

Sumerienii spuneau ca zeii lor veneau de pe aceasta planeta, care este a zecea din sistemul nostru solar. Sumerienii cunosteau toate planetele din sistemul nostru solar si stiau si ce culoare au. Acestea au fost confirmate de misiunile Pioneer si Voyager. Anomaliile orbitelor unor planete în jurul soarelui ne indica prezenta unei noi planete în sistemul solar.
În anul 1983, National American Space Agency – NASA – a lansat un satelit care a detectat un obiect de marimea planetei Jupiter. Noua planeta a fost numita Planeta X (Nibiru). Planeta face parte dintr-un sistem care are în centru o stea de tip pitica rosie. Se pare ca în 2012 Nibiru se va apropia de sistemul nostru solar si va interactiona cu acesta, producând efectele despre care vorbesc profetiile Maya (si altele asemanatoare). Acest fenomen este ciclic; se repeta la fiecare 3.600 de ani; s-au emis ipoteze ca aceste treceri ale lui Nibiru au provocat scufundarea Atlantidei si Potopul lui Noe.
Profetiile vechilor Maya si alte scrieri, vorbesc despre evenimente importante care vor avea loc în 2009. Pe de alta parte, calculele arata ca Nibiru va deveni vizibila în anumite parti ale Pamântului în 2009, urmând ca din luna mai 2011 sa fie vizibila de pe întreg Pamântul. Nibiru va fi perceput ca un al doilea soare, de marimea Lunii. În anul 2003, an în care a fost observata (comunicarea oficiala), revista “Science et Vie“ (nr. din februarie) prezinta traiectoria eliptica a unei planete suplimentare a sistemului nostru solar, IDENTIC~ cu traiectoria planetei Nibiru/Marduk prezentata de Z. Sitchin în lucrarea “A Douasprezecea Planeta”, asa cum era foarte bine cunoscuta de sumerieni.
În iulie 2005, la câteva luni dupa ce a fost descoperita, astronomi eminenti din 19 tari s-au reunit la Vatican (Castelul Gandolfo) unde exista un centru astronomic aflat în legatura prin Internet cu Observatorul Astronomic al Vaticanului (unul dintre cele mai performante din lume) aflat pe muntele Tucson, Arizona (SUA). Pe 1 august 2005, ziarele din întreaga lume scriau ceva de genul: “Corpul ceresc a primit denumirea provizorie de 2003-UB-313”. Savantii care au denumit astfel planeta Nibiru cunosteau foarte bine scrierile sumeriene, deoarece prin “UB” anticii se refereau la grupul de 7 planete (3+1+3) format din: Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto, Nibiru. Cealalta grupa era formata din restul de 5 planete (2+0+0+3): Soare, Mercur, Venus, Pamânt, Luna. Nici totalul cifrelor din denumirea intermediara nu este întâmplator. Este 12. Atâtea corpuri ceresti cunosteau sumerienii.
Adevarata cauza a schimbarilor de clima, activarii vulcanilor, intensificarii activitatii seismice etc., o reprezinta apropierea de sistemul nostru solar a planetei Eris, denumita intermediar 2003 UB 313 si cunoscuta în antichitate sub mai multe denumiri: Nibiru, Marduk, Nemesis, Hercolubus, planeta Zeilor, planeta Împaratiei, planeta Crucii, planeta Rosie etc. A primit denumirea oficiala de Eris în urma hotarârii Uniunii Astronomice Internationale de la Praga, din august 2006. La fiecare trecere în sistemul solar se dezvolta mari perturbatii ale câmpurilor electromagnetice si gravitationale. Placile tectonice ale planetelor solare – dar ne intereseaza în special ale Pamântului – intra în deriva, generând cutremure puternice. Planetele îsi pot schimba parametrii de evolutie, vitezele de rotatie si de revolutie. Inevitabilele coliziuni genereaza praf meteoritic care poate întuneca lumina soarelui.
Praful intra apoi în atmosfera, este antrenat de precipitatii si se depune la sol. Data fiind înclinatia axei pamântului accentuata de la 23 la 29 de grade, este posibila schimbarea polilor magnetici ai planetei, fenomen care s-a produs si la trecerile anterioare si a fost consemnat în multe din scrierile sacre si traditionale.
(This post was last modified: 03-27-2010 08:30 PM by Miki.)
03-27-2010 08:23 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #15
RE: Nibiru - mit sau realitate?
Planeta X, denumita Nibiru, ameninta viata de pe Terra

Despre planete si asteroizi s-a tot scris si studiat de câteva mii de ani încoace. Sumerienii, mayasii, incasii, egiptenii, grecii si multi altii au acordat o importanta deosebita corpurilor ceresti atât din punct de vedere stiintific, cât si spiritual. Culmea este ca informatiile pe care ei le aveau despre cosmos, planete si asteroizi întrec capacitatea oamenilor de acum. De-abia de ceva ani descoperim si noi anumite planete care erau mentionate în textele sacre acum câteva mii de ani. Bineînteles ca exista si multe speculatii pe aceasta tema, cât si pe scrierile mistice de la acea vreme. Dar cea mai controversata planeta descoperita înca din timpul sumerienilor este celebra Nibiru despre care au pomenit si mayasii.

Despre planeta X sau Nibiru, cum o numeau sumerienii. Sumerienii spuneau ca zeii lor veneau de pe aceasta planeta, care este a zecea din sistemul nostru solar. Sumerienii cunosteau toate planetele din sistemul nostru solar si stiau si ce culoare au. Acestea au fost comfirmate de misiunile Pioneer si Voyager. Anomaliile orbitelor unor planete în jurul soarelui ne indica prezenta unei noi planete în sistemul solar. Primele cercetari si supozitii. În anul 1983, National American Space Agency - NASA - a lansat un satelit care a detectat un obiect de marimea planetei Jupiter. Noua planeta a fost numita Planeta X (Nibiru). Planeta face parte dintr-un sistem care are în centru o stea de tip pitica rosie. Se pare ca în 2012 Nibiru se va apropia de sistemul nostru solar si va interactiona cu acesta, producând efectele despre care vorbesc profetiile Maya (si altele asemanatoare). Acest fenomen este ciclic; se repeta la fiecare 3.600 de ani; s-au emis ipoteze ca aceste treceri ale lui Nibiru au provocat scufundarea Atlantidei si Potopul lui Noe. Profetiile vechilor Maya si alte scrieri vorbesc despre evenimente importante care vor avea loc în 2009. Pe de alta parte, calculele arata ca Nibiru va deveni vizibila în anumite parti ale Pamântului în 2009, urmând ca din luna mai 2011 sa fie vizibila de pe întreg Pamântul. Nibiru va fi perceput ca un al doilea soare, de marimea Lunii. În anul 2003, an în care a fost observata (comunicarea oficiala), revista “Science et Vie“ (nr. din februarie) prezinta traiectoria eliptica a unei planete suplimentare a sistemului nostru solar, IDENTIC~ cu traiectoria planetei Nibiru/Marduk prezentata de Z. Sitchin în lucrarea “A Douasprezecea Planeta”, asa cum era foarte bine cunoscuta de sumerieni. În iulie 2005, la câteva luni dupa ce a fost descoperita, astronomi eminenti din 19 tari s-au reunit la Vatican (Castelul Gandolfo) unde exista un centru astronomic aflat în legatura prin Internet cu Observatorul Astronomic al Vaticanului (unul dintre cele mai performante din lume) aflat pe muntele Tucson, Arizona (SUA). Pe 1 august 2005, ziarele din întreaga lume scriau ceva de genul: “Corpul ceresc a primit denumirea provizorie de 2003-UB-313”. Savantii care au denumit astfel planeta Nibiru cunosteau foarte bine scrierile sumeriene, deoarece prin “UB” anticii se refereau la grupul de 7 planete (3+1+3) format din: Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto, Nibiru. Cealalta grupa era formata din restul de 5 planete (2+0+0+3): Soare, Mercur, Venus, Pamânt, Luna. Nici totalul cifrelor din denumirea intermediara nu este întâmplator. Este 12. Atâtea corpuri ceresti cunosteau sumerienii. Adevarata cauza a schimbarilor de clima, activarii vulcanilor, intensificarii activitatii seismice etc., o reprezinta apropierea de sistemul nostru solar a planetei Eris, denumita intermediar 2003 UB 313 si cunoscuta în Antichitate sub mai multe denumiri: Nibiru, Marduk, Nemesis, Hercolubus, planeta Zeilor, planeta Împaratiei, planeta Crucii, planeta Rosie etc. A primit denumirea oficiala de Eris în urma hotarârii Uniunii Astronomice Internationale de la Praga, din august 2006. La fiecare trecere în sistemul solar se dezvolta mari perturbatii ale câmpurilor electromagnetice si gravitationale. Placile tectonice ale planetelor solare - dar ne intereseaza în special ale Pamântului - intra în deriva, generând cutremure puternice. Planetele îsi pot schimba parametrii de evolutie, vitezele de rotatie si de revolutie. Inevitabilele coliziuni genereaza praf meteoritic care poate întuneca lumina soarelui. Praful intra apoi în atmosfera, este antrenat de precipitatii si se depune la sol. Data fiind înclinatia axei pamântului accentuata de la 23 la 29 de grade, este posibila schimbarea polilor magnetici ai planetei, fenomen care s-a produs si la trecerile anterioare si a fost consemnat în multe din scrierile sacre si traditionale. Informatiile cele mai abundente se gasesc pe sute de placute sumeriene în ENUMA ELISH, epopeea sumeriana a creatiei si în scrierile egiptene, incase, în Vedele sanscrite, în mitologia greaca si romana. Toate planetele sunt zeificate si personificate. Sunt cunoscute si studiate sute de documente stravechi, extrem de precise, care prezinta schimbarea punctelor cardinale si a configuratiei constelatiilor pe bolta cereasca. Consemnarile sistematice si îndelungate ale egiptenilor amintesc o succesiune de patru astfel de evenimente.chimbarea polaritatii magnetice a globului pamântesc se desfasoara într-o durata estimata la 3-4 zile, timp în care “debusolarea” navigatorilor va fi cel mai neînsemnat prejudiciu. Un scurt istoric al primelor contacte - a fost observata la data de 21 octombrie 2003, cu un telescop Oschin de 1,22 m, de pe Muntele Palomar (California); - a fost descoperita de Michael E. Brown, Chad Trujillo, David L. Rabinovitz, la 5 ianuarie 2005, dupa fotografiile luate la data de mai sus; - observatiile ulterioare, publicate în octombrie 2005, au aratat ca poseda un satelit denumit Dysnomia (Gabriel). Apropierea periodica (3.600 de ani) a planetei Eris/Nibiru de Pamânt genereaza si numeroase modificari ale climei, una fiind încalzirea globala cu consecinta ei fireasca - topirea ghetarilor. Ghetarii, continând apa dulce, vor conduce prin topirea lor la oprirea motorului termosalin, care permite deplasarea Gulfstreamului spre nord si înghetarea unor zone întinse din nord-vestul Europei si nord-estul SUA. Pe scurt, ilustrarea acestui proces în timpul ultimelor doua treceri ale planetei Zeilor printre Marte si Jupiter, locul maxim al apropierii de Pamânt: 1. Acum 7.200 de ani, în timpul cataclismului cunoscut sub termenul de “potopul” lui Noe: “Schimbari bruste de temperatura... furtuni violente... avalanse de ape provenite din Antarctica... au iesit din “închisoarea lor de gheata”... Dr. John T. Hollin de la Universitatea Maine considera ca, periodic, din calota glaciara a Antarcticii se desprind bucati uriase, care creeaza o maree uriasa” (Zecharia Sitchin, A Douasprezecea Planeta, Ed. Aldopress, Bucuresti). 2. Acum 3.600 de ani, în timpul Exodului evreilor din Egipt: “La mijlocul mileniului al doilea i.Cr., Pamântul a suferit... mari cataclisme. Un corp ceresc, recent patruns în sistemul solar - o noua cometa - s-a apropiat foarte mult de Pamânt... disparitia ulterioara a stratului glaciar” (Immanuel Velikovsky, Ciocnirea Lumilor, Ed. Lucman, Bucuresti). Situatia prezenta - topirea ghetarilor de la Poli - se face într-un ritm accentuat. Modificarile de clima si geologice se vor accentua, deoarece planeta Eris/Nibiru nu a trecut nici macar pe lânga Pluto, apropierea maxima de Pamânt fiind asteptata în perioada 2010-2012. În prezent, fenomene identice (încalzire globala, activare vulcani etc.) au loc si la nivelul altor planete din sistemul nostru solar, cauza fiind aceeasi: Eris/Nibiru. Câteva exemple:
1. Luna Triton a lui Neptun se încalzeste (BBC Science & Technology News, 25 iulie 1999). 2. Pluto traieste o încalzire formidabila (Massachusetts Institute of Technology News, 9 octombrie 2002). 3. Eruptie vulcanica pe Io, satelitul lui Jupiter (Icarus Astronomy, noiembrie 2002). 4. Încalzirea lui Marte (ABC News, 7 decembrie 2002). 5. Încalzirea lui Saturn (28 ianuarie 2007, http://www.interstars.net <http://www.interstars.ne>): Cercetatorii de la UCLA (University of California, Los Angeles) - departamentul de fizica si astronomie, si cei de la Universitatea din Boston au remarcat ca temperatura atmosferei superioare a lui Saturn este mai mare decât prevazusera. Astfel, profesorul Alan Aylward de la UCLA considera necesara reexaminarea ipotezelor de baza referitoare la atmosfera planetara si determinarea cauzei încalzirii observate. Tot el a semnalat un proces asemanator si la nivelul planetei Marte, concluzionând: “Studiind ce se petrece în alte atmosfere, vom afla indicii despre viitorul Terrei”. Pe Internet (Google) la Nibiru exista 586.000 de trimiteri, la UB 313 exista 1.130.000 de trimiteri, la Eris exista 3.970.000 de trimiteri. Un scurt film (4-5 minute).

Probabilitati catastrofice În cele doua lucrari mentionate mai pot fi gasite si alte descrieri ale unor fenomene extreme precum: activarea vulcanilor, cresterea seismicitatii, uragane cumplite, maree imense, inversarea Polilor etc., petrecute acum 7.200 de ani si respectiv 3.600 de ani, procese ce sunt semnalate în prezent, din ce în ce mai frecvent, din nou, pe Pamânt. Scrierile sumeriene afirma ca la începutul formarii sistemului nostru solar, un satelit al planetei Nibiru a lovit planeta Tiamat, din care s-au format “Cerul” (centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter) si Pamântul. Recent, profesorul M. Brown, în revista Nature, a demonstrat ca planeta 2003 EL 61 a suferit o fantastica coliziune cu un alt corp ceresc la începutul formarii sistemului solar. Profesorul M. Brown a afirmat ca planeta 2003 EL 61 poate suferi atractia planetei Neptun si sa se transforme în cea mai luminoasa cometa vazuta vreodata, de cel putin 6.000 de ori mai stralucitoare decât cometa Hale Bopp. Trecerea planetei Eris printre Marte si Jupiter este asteptata în perioada 2010-2012, acesta fiind punctul maxim al apropierii de Pamânt. Nu întâmplator, pe 20.06.2007, NASA va lansa sonda spatiala Dawn (Aurora, zorile), care va ajunge în Centura de asteroizi în 2011. Babilonienii o numeau Marduk, Regele Cerurilor si Marele Corp Celest; vechii evrei o numeau Globul cu Aripi datorita lungimii orbitei sale printre stele; grecii o numeau Nemesis (unul dintre numele sale cele mai curente), dar acest nume este dat mai degraba unei stele ipotetice ce însoteste Soarele; profetii au numit-o Steaua Albastra, Steaua Rosie, Mesagerul Înflacarat si Cometa Fatalitatii; vechii astronomi hindusi îi numeau orbita sa de 3.600 de ani Treta Yuga si distrugerea pe care ea o cauzeaza Kali Yuga. Dar nimic din toate acestea nu trebuie sa ne departeze de Hristos! Informatii false peste informatii false. Nu exista stea pitica rosie ci doar pitica alba si giganta rosie(printre altele). Planeta Nibiru/Niburu nu face parte din alt sistem solar asa cum spune autorul acestui articol deoarece, cel mai apropiat posibil sistem solar este la 4,5 ani lumina(Alpha Centauri), de aici rezultand ca este imposibil ca o planeta care face parte dintr-un sistem solar aflat la 4,5 ani lumina de noi sa ajunga pana la sistemul nostru solar. Teoretic va fi vizibila din orice punct de pe Terra din 2009 nu din 2010. In cartea "A douasprezecea Planeta", Zecharia Sitchin spune ca de fapt din urma coliziunii satelitului lui Niburu cu Tiamat s-au format centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter si luna. Nicidecum Pamantul cum spune autorul. Nu cred ca era absolut necesar sa inchei cu lucruri religioase. Oameni buni. Nu mai cautati scapare in religie si in divinitati. Ganditi logic si pe baze si dovezi reale. Omenirea nu merita planeta asta Omenirea nu merita planeta asta, la cat de mult o neglijam. am vazut documentare despre cat de greu s-a creat terra si de cate elementele sunt necesare vietii, iar noi , oamenii in loc sa ne bucuram de privilegiul care il avem, adica sa traim pe aceasta planeta, ne batem joc de ea, si intr-un final o sa o distrugem. acuma ne trebuie experimente cu protoni si alte chestii in loc sa ajutam oamenii care mor de foame, sau de boli, sa oprim poluarea si razboaiele. poate chiar se va intampla sa apara acea gaura neagra, dar singuru lucru de care mi-e mai mila sunt animalele care nu au nici o vina. Eris nu este Nibiru planeta Eris 2003 UB 313 nu este Nibiru! Ea are o orbita aproape circulara in jurul soarelui si este putin de tot mai mare decit Pluto, deci mult mai mica decit planeta noastra, deci nu este Nibiru si dupa orbita, si dupa marime! Denumirea temporara este aleasa dupa o regula stabilita! 2003 este anul, UB-313 este al citelea obiect descoperit in jurul soarelui (313) din perioada UB din anul 2003 este. UB se refera la saptamana in care a fost descoperita! Cititi regulile denumirilor temporare si veti afla. UB nu are nimic de a face cu vreun nume misterios.

Istoria mentioneaza un numar de planete si corpuri ceresti a caror existenta nu este suportata de dovezi stiintifice, insa exista anumite grupuri pseudostiintifice, adepti ai teoriei conspiratiei sau grupuri religioase, care sunt ferm convinse de existenta lor. Paradoxal sau nu, nu trebuie sa fii un cetatean al Terrei secolului XXI, ca sa crezi in aceste teorii. Filozoful presocratic Philolaus sustinea ideea unei cosmologii non-geocentrice, in care toate obiectele universului se invart in jurul unui Foc Central. Contra-Pamantul este un corp ipotetic, inclus in sistemul nostru solar, identic ca dimensiuni, insa in care ordinea lucrurilor era opusa total celor de pe Terra. Daca o asemenea planeta ar exista in cosmologia noastra stiintifica, sub forma unei lumi sferice care se invarte in jurul Soarelui, aceasta ar fi in permanenta ascunsa in spatele acestuia si nu ar fi vizibila de pe Pamant, din cauza fortei gravitationale pe care ar exercitao asupra celorlalte planete din sistem. Insa o asemenea influenta nu a fost resimtita, iar misiunile spatiale recente au infirmat existenta unui ContraPamant, odata cu navetele trimise pe Marte si Venus, al caror succes nu ar fi fost posibil daca aceasta planeta ar fi existat. O alta credinta foarte puternica, care a atras in mod special atentia ufologilor, cercetatorilor astronomi si istoricilor, are la baza textele sumeriene, a caror interpretare sugereaza ca in trecut, Pamantul a fost vizitat de catre extraterestri veniti de pe o planeta indepartata a sistemului nostru solar. Unul dintre cei care au sustinut si dezvoltat aceste teorii este Zecharia Sitchin, care vorbeste despre planetele Tiamat si Nibiru. Despre Tiamat se crede ca ar fi fost localizata intre Marte si Jupiter. Acesta o descrie drept o lume prospera, acoperita de oceane si jungla, a carei orbita a fost modificata de sosirea unei planete foarte mari sau a unei stele, care a trecut prin sistemul solar undeva intre 65 milioane de ani pana la 4 miliarde de ani in urma. Ca urmare a modificarii orbitei, Tiamat a intrat in coliziune cu un alt corp, ducand la formarea Lunii si a Pamantului. In 1995, un website a identificat Nibiru sau Planeta X ca fiind cel ai mare obiect din exteriorul sistemului solar, care va suferi in curand o coliziune cu Pamantul. La babilonieni, Nibiru era un corp ceresc asociat cu zeul Marduk, de unde cele doua denumiri ale ipotetecului corp ceresc. Sitchin este de parere ca Nibiru este o planeta cu o orbita eliptica in jurul Soarelui, care s-a aflat la periheliu in urma cu 3600 de ani si are o perioada de orbitare care variaza intre 3600 si 3700 de ani. In 2003, revista Science et Vie publica un articol prin care anunta observarea unei a douasprezecea planete, intarind scrierile sumeriene care vorbeau despre 12 corpuri care formau sistemul solar. In august 2005, presa mondiala anunta si numele de botez al acestei planete: 2003-UB-313. Ceea ce a dat apa la moara celor care credeau in existenta planetei Nibiru este faptul ca noua descoperire descria aceeasi traiectorie eliptica ca si Nubiru, perpendiculara pe planul sistemului nostru solar.

Cele mai multe referinte despre aceasta planeta au fost extrase din Biblie, in mod special din Geneza. Cei care au vrut sa creada in existenta ei, au interpretat in acest sens anumite scene biblice, care se regasesc si in Enuma Elish, cartea creatiei la sumerieni. Nibiru era populata de o rasa extraterestra, asemantoare cu cea umana, numita Anunnaki. In opinia lor, Anunnaki au existat pe Terra, la fel ca si Moise, Noe si Abraham. Motivul pentru care acestia au vizitat prima data Pamantul, in urma cu 485 000 de ani, este aurul. Insa acestia nu dadeau metalului valoarea pe care i-au conferit-o pamantenii. Se pare ca importul metalului galben era singura solutie pentru salvarea atmosferei lor. Acestia au colonizat Pamantul, stabilindu-si taberele in zona de astazi a Iranului si a Irakului si au trait multi ani fericiti, intr-un soi de cetatate ideala. Dupa ce au obtinut ce au dorit, au parasit Terra, pentru a se intoarce pe planeta lor, insa au revenit in momentul in care planeta albastra isi sporise populatia. In acesta etapa, au amestecat ADN-ul primatelor cu cel al lor. Ceea ce a rezultat reprezenta masa de sclavi de care aveau nevoie pentru muncile din mine si ferme, care se aflau in Sumeria. Si asa a aparut Homo Sapiens, un amestec de gene intre o rasa superiora, Anunnaki, si una inferioara, hibridul cunoscut astazi sub numele de Homo Erectus.

Despre mitul Apocalipsei O alta data care da fiori unora este decembrie 2012. Despre acest eveniment s-au scris foarte multe, deoarece reprezinta data la care mayasii au anuntat Apocalipsa. Conform calendarului lor, care isi incheie ciclul la aceasta data, lumea trebuie sa se sfarseasca pentru ca un nou ciclu sa inceapa. Adeptii teoriei celor 12 planete cred ca la aceasta data, Nibiru ar ajunge in sistemul solar, ceea ce va da peste cap legile fizice dupa care se ghideaza celelalte planete. O descriere exacta a consecintelor aparitiei planetei o face patriarhul Habacuc, care asociaza acest eveniment cu o serie de dezastre si calamitati naturale: “Dumnezeu vine din Teman, si Cel Sfant vine din muntele Paran… Maretia Lui acopere cerurile, si slava Lui umple pamantul. Stralucirea Lui este ca lumina soarelui, din mana Lui pornesc raze, si acolo este ascunsa taria Lui. Inaintea Lui merge ciuma, si molima calca pe urmele lui. Se opreste, si masoara pamantul cu ochiul; priveste, si face pe neamuri sa tremure; muntii cei vecinici se sfarama, dealurile cele vechi se pleaca; El umbla pe carari vecinice. Vad corturile Etiopiei, pline de groaza, si se cutremura colibele din tara Madianului. S-a maniat oare Domnul pe rauri? Impotriva raurilor se aprinde mania Ta, sau impotriva marii se varsa urgia Ta, de ai incalecat pe caii Tai, si Te-ai suit in carul Tau de biruinta? Arcul Tau este desvelit; blestemele sunt sagetile Cuvantului Tau… Tu despici pamantul ca sa dai drumul raurilor. La vederea Ta, se cutremura muntii; se napustesc rauri de apa; adancul isi ridica glasul, si isi inalta valurile in sus. Soarele si luna se opresc in locuinta lor, de lumina sagetilor Tale care pornesc, de stralucirea sulitei Tale care luceste. Tu cutreieri pamantul in urgia ta, zdrobesti neamurile in mania Ta. Iesi ca sa izbavesti pe poporul Tau, sa izbavesti pe unsul Tau; sfarami acoperisul casei celui rau, o nimicesti din temelii pana in varf. Strapungi cu sagetile Tale capul capeteniilor lui, cari se napustesc peste mine ca furtuna, sa ma puna pe fuga, scotand strigate de bucurie, ca si cum ar fi si mancat pe cel nenorocit in culcus. Cu caii Tai mergi pe mare, pe spuma apelor mari. Cand am auzit… lucrul acesta, mi s-a cutremurat trupul; la vestea aceasta, mi se infioara buzele, imi intra putrezirea in oase, si-mi tremura genunchii. Caci as putea oare astepta in tacere ziua necazului, ziua cand asupritorul va merge impotriva poporului? Caci chiar daca smochinul nu va inflori, vita nu va da niciun rod, rodul maslinului va lipsi, si campiile nu vor da hrana, oile vor pieri din staule, si nu vor mai fi boi in grajduri, eu tot ma voi bucura in Domnul, ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele!” (Habacuc 3,3) Acest fenomen, care se petrece odata la 3600 de ani, reprezinta un adevarat mister pentru cei care il anticipeaza si, ca de obicei, ceea ce nu poate fi explicat, este asociat cu vointa divina, primind valente mistice. In schimb, interpretarea textelor sumeriene nu lasa sa transpara nici un fel de exces mistic. Aici, apropierea planetei Nibiru este asteptata, un eveniment care va schimba ordinea denaturata a lucrurilor, aducand multdorita pace si liniste pe Pamant : “Marea Planeta Cand apare ea are culoarea rosu inchis. Cerul ea il imparte in doua si ea este Nibiru

Cand din pozitia lui Jupiter, Planeta trece inspre vest, O vreme calea linistita va avea si pacea va fi stapana pe Pamant. Cand din pozitia lui Jupiter Planeta creste-n stralucire Si zodia Cancerului va deveni Nibiru Binecuvantat va fi Acadul cu belsug, Si mai puternic fi-va imparatul lui. Cand culmineaza Nibiru… Tarile vor fi in pace, iar imparatii certati se vor impaca. Iar zeii vor auzi rugaciuni si imnuri de slava.“ Ca orice alta teorie legata de corpuri ceresti necunoscute, in jurul carora pluteste doar incertitudinea si imaginatia bogata, Nibiru ramane un soi de Fata Morgana a sistemului nostru solar. In asteptarea misterioasei aparitii, ambele tabere se ghideaza dupa o vorba cat se poate de pamanteana: “Ramane de vazut”.
Scribd

tfmsup@gmail.com
(This post was last modified: 03-27-2010 08:33 PM by Dodo.)
03-27-2010 08:24 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #16
RE: Nibiru - mit sau realitate?
“Marea Planeta
Cand apare ea are culoarea rosu inchis.
Cerul ea il imparte in doua si ea este Nibiru
Cand din pozitia lui Jupiter, Planeta trece inspre vest,
O vreme calea linistita va avea si pacea va fi stapana pe Pamant.
Cand din pozitia lui Jupiter Planeta creste-n stralucire
Si zodia Cancerului va deveni Nibiru
Binecuvantat va fi Acadul cu belsug,
Si mai puternic fi-va imparatul lui.
Cand culmineaza Nibiru…
Tarile vor fi in pace, iar imparatii certati se vor impaca.
Iar zeii vor auzi rugaciuni si imnuri de slava.“

tfmsup@gmail.com
03-27-2010 08:36 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #17
RE: Nibiru - mit sau realitate?
din carte


Attached File(s) Thumbnail(s)
           

tfmsup@gmail.com
03-27-2010 09:01 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #18
RE: Nibiru - mit sau realitate?
What is Planet Nibiru/Eris ? Is it going to flyby Earth in 2012 ? Are we going to survive the flyby ?
You seem to have fallen for the "Nibiru hoax". Eris is a dwarf planet in the outer solar system, a bit larger than Pluto, discovered in 2003 (see Wikipedia article at http://en.wikipedia.org/wiki/Eris_(dwarf_planet)). Nibiru does not exist; it is a hoax, and certainly it has nothing to do with Eris. Wikipedia summarizes nicely: "There are a number of planets or planetary bodies whose existence is not supported by scientific evidence, but which are occasionally believed to exist by pseudoscientists, conspiracy theorists or certain religious groups". Neither Eris nor Nibiru will flyby Earth in 2012 or any other time. David Morrison
NAI Senior Scientist
January 22, 2008

tfmsup@gmail.com
03-27-2010 09:10 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #19
RE: Nibiru - mit sau realitate?
The Nibiru collision is a supposed encounter between the Earth and a large planetary object (either a collision or a near-miss) which certain groups believe will take place in the early 21st century. Believers in this doomsday event usually refer to this object as Planet X or Nibiru.

The idea was first proposed in 1995 by Nancy Lieder, founder of the website ZetaTalk. Lieder describes herself as a contactee with the ability to receive messages from extra-terrestrials from the Zeta Reticuli star system through an implant in her brain. She states that she was chosen to warn mankind that the object would sweep through the inner Solar System in May 2003, later revised to around 2010, causing Earth to undergo a pole shift that would destroy most of humanity. The predicted collision has subsequently spread beyond Lieder's website and has been embraced by numerous internet doomsday groups, most of which link the event to the 2012 phenomenon. Although the name "Nibiru" is derived from the works of ancient astronaut writer Zecharia Sitchin and his interpretations of Babylonian and Sumerian mythology, Sitchin himself denies any connection between his work and claims of a coming apocalypse.

The idea that a planet-sized object could possibly collide with Earth in the near future is not supported by any scientific evidence and has been roundly rejected as pseudoscience by astronomers and planetary scientists.

tfmsup@gmail.com
03-27-2010 09:12 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dodo Offline
Administrator
*******

Posts: 18,943
Joined: Jul 2007
Reputation: 10
Post: #20
RE: Nibiru - mit sau realitate?
Eris large, distant body of the solar system, revolving around the Sun well beyond the orbits of Neptune and Pluto in the Kuiper belt. It was discovered in 2005 in images taken two years earlier at Palomar Observatory in California, U.S. Before it received its official name, Eris was known by the provisional designation 2003 UB313; it was nicknamed “Xena” by its discoverers and also briefly termed the “10th planet.”

Its diameter of roughly 2,500 km (1,550 miles) makes Eris slightly larger than Pluto. Both it and Pluto are classified as dwarf planets under categories defined in August 2006 by the International Astronomical Union for bodies orbiting the Sun. Both bodies are also classified as plutoids, members of a subcategory created by the IAU in June 2008 for dwarf planets that are farther from the Sun than Neptune. (For discussions of these categories, see planet.) Eris revolves once about every 560 Earth years in a highly tilted, elliptical orbit. From its spectrum its surface appears to be coated with white methane ice. Eris has at least one moon, Dysnomia, about one-eighth its size, with an orbital period about two weeks long.
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/1108955/Eris#

tfmsup@gmail.com
03-27-2010 09:18 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Teorii sau realitate? Dodo 4 4,983 06-22-2011 08:07 PM
Last Post: Dodo

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)