Istoria ascunsa – Misterul pietrelor Ica, medicina, Otzi, acupunctura

Documentarul “Extraterestrii antici” (Ancient Aliens) a ajuns la sezonul 6. In ultimul episod “Alien Operations”, autorii serialului se intorc in istorie si aduc dovezi ale unor practici ce nu isi gasesc locul daca este sa ne luam dupa ceea ce am invatat la istorie.

Oamenii nu calareau dinozauri, artistii antici nu aveau cum sa inscriptioneze pietre cu scene ce par a fi operatii de transplant, interventii pe creier, etc.

ica23

“Nu suntem pregatiti pentru astfel de secrete”.

Afirmatia apartine celebrului savant peruan Javier Cabrera, cel care a amenajat Muzeul pietrelor de la Ica, cu sprijinul unui mecena brazilian.

ica

ica1

ica3

“Muzeul Pietrelor” din localitatea peruana Ica adaposteste una din cele mai uluitoare dovezi ale unei civilizatii precolumbiene ( Civilizatiile precolumbiene au fost faurite de acele populatii de indigeni din cele doua Americi anterior venirii lui Cristofor Columb în “Lumea Noua” (1492), pe care multi savanti refuza sa o comenteze, unii preferând doar sa afirme ca este o “colectie de falsuri” Scenele unei operatii pe cord deschis si pe creier, statueta reprezentând un om calarind un dinozaur si imaginea unui pterodactil (pasare înrudita cu dinozaurii) sunt doar câteva din tainele acestui incredibil muzeu “Omul cu ochelari” de la Ica aduce aminte de “Astronautul” desenat pe platourile de la Nazca, dar nu pare sa fie vorba despre o zeitate.

ica4

ica6

ica6b)

Peste 11 mii de obiecte datând din secolele VII-XIII au fost descoperite si catalogate de Cabrera timp de trei decenii; în anii 70 ai veacului trecut, secarea râului Ica a permist scoaterea la lumina a unei civilizatii necunoscute si greu de încadrat istoriceste, ale carei artefacte depasesc orice imaginatie a arheologilor. Înainte de a muri (2001), Javier Cabrera a marturisit unor savanti europeni ca a adapostit într-o camera secreta, la subsolul muzeului, “obiecte cu totul speciale, a caror semnificatie imposibil de deslusit cu cunostintele actuale”.

ica7

ica7b

ica8

ica9

Foarte putini cercetatori s-au încumetat sa scrie despre secretele de la Ica, afirmând ca sunt mai întâi necesare analize severe asupra provenientei lor. De ce atâtea retineri? Pentru ca e imposibil de imaginat ca un popor precolumbian avea acum 7-14 secole cunostinte medicale atât de avansate, care sa permita operatia pe cord deschis si eliminarea unei tumori cerebrale. De asemenea, corectarea vederii cu ajutorul lentilelor de sticla este inacceptabila pentru acea epoca. sursa

ica10

ica11

ica12)

ica12

ica14

Rinichi, inima, un medic ce ia sange unui pacient, oameni care privesc prin telescop, o harta a continentelor ce pare a fi extrem de veche, dinozauri, pasari preistorice, animale ce nu umblau prin America de Sud, etc sunt inscriptionate pe aceste pietre de la Ica. Probabil ca Inchizitia le transforma in mortar daca ar fi avut ocazia, incercand sa ascunda un trecut pe care nu doreau sa il accepte si sa il inteleaga, sau poate trebuia ascuns.. de ce oare ?

ica15

ica16

ica17

ica18

ica19

Vezi si Extraterestri antici – oameni si dinozauri

ica20

ica21

Primele mentiuni ale acestei descoperiri uimitoare au fost facute de catre preotul iezuit Simon in 1526. In 1562, conchistadorii spanioli le aduceau in Europa, sub forma unor pietre de andezit. Invatatii vremii aveau sa le considere reprezentari ale unor creaturi fantastice din miturile precolumbiene; asta pana in 1930, atunci cand in localitate Ica din Peru, arheologii descopereau in mormintele incase alte cateva zeci de astfel de pietre. sursa

ica22

ica24

Otzi, Omul Gheturilor, celebra mumie gasita acum doua decenii in Alpi, a murit din cauza unei lovituri puternice la cap, si nu din cauza unei sageti, cum se crezuse anterior. Otzi a murit acum 5.300 de ani, dar se stiu despre el detalii uluitoare, cum ar fi continutul ultimului pranz. Despre moartea lui s-au emis multe ipoteze, dar tehnologia avanseaza si le schimba.

Otzi suferea de boli de inima, avea dureri ale articulatiilor si numeroase carii dentare, iar ca ipoteza a mortii, cercetarile anterioare au aratat ca totul a pornit de la o rana la clavicula, provocata de o sageata.

In plus, in stomacul sau s-a gasit mancare nedigerata, semn ca a fost atacat imediat dupa ce a mancat. sursa

otzi4

Studiat in amanunt Otzi nu a incetat sa uimeasca. Pe genunchiul drept si glezna stanga au fost descoperit niste desene ce au parut a fi tatuaje. De obicei tatuajele reprezinta grafic elemente din natura, scrisuri, etc in timp ce la Otzi erau sub forma de linii sau cruci. Deasemeni ele se aflau in zone ce sunt acoperite de obicei de haine. Astfel de “tatuaje” non ornamentale au fost descoperite si pe mumii din Siberia si America de Sud, ceea ce i-a facut pe multi sa afirme ca aveau un rol terapeutic.

Un grup de oameni de stiinta de la Universitatea din Graz, Austria, a incercat sa raspunda la aceasta intrebare prin teoretizarea o posibila relatie intre tatuaje si punctele de acupunctura traditionale . Constatarile lor , publicat pentru prima data in The Lancet in 1999 si actualizate in revista Discover in anul 2000, arata ca acupunctura sau un sistem de vindecare destul de similar, pare sa fi fost in uz, in Europa Centrala cu 2000 de ani mai devreme decat se credea.

otzi

otzi2

Echipa de cercetatori, condusa de doctorii Leopold Dorfer si Max Moser , dupa numeroase calcule si masuratori au descoperit ca tatuajele se suprapun peste puncte de acupunctura. Cele 9 tatuaje sunt situatie direct pe punctele de acupunctura tradfitionala sau la o distanta de maxim 6 milimetri. Doua se afla pe meridianul de acupunctura. 9 sunt situatie pe meridianul vezicii urinare ce au legatura si cu durerile de spate, unul in forma de cruce este pe glezna, considerat si el un punct pentru aceleasi dureri lombare. Cercetatorii au fost uimiti si de alte 5 “tatuaje” ce corespund durerilor de stomac, splina, ficat si in stomacul lui Otzi au fost gasite niste oua ce pot provoca dureri abdominale severe.

otzi5

otzi7

Tatuajele lui Otzi i-au facut pe cercetatori sa lanseze ipoteza conform careia nu doar in China (Asia) se practica acupunctura ci si in Europa.

( Metoda provine din China si este tot mai raspandita în Europa. Ea se bazeaza pe teoria meridianelor energetice. Daca pe traiectul lor apare un excitant prin intepare sau presura, poate sa diminueze durerea, sau sa produca ameliorari a organului lezat.
Acupunctura este o practica in care sunt introduse ace in diferite locuri ale corpului uman pentru vindecare. Se spune ca este dureroasa, dar in acelasi timp vindeca de boli, previne boli, creste imunitatea si poate fi folosita in scop terapeutic. Practica acupuncturii dateaza din secolul 2 î.e.n. in China
.)

acupunctura

Istoria acupuncturii si medicinii chineze este plina de mituri si legende. Legenda spune ca Imparatul Galben s-a proclamat conducator suprem al Universului. El a ocupat nordul si a lasat sudul, Imparatului de Foc, cunoscut si ca Imparatul Rosu, descris ca avand cap de bou si trup de barbat. Imparatul Rosu i-a invatat de oameni sa cultive cereale. El avea puteri magice care il faceau sa afle daca o planta este otravitoare si cunostea secretele fiecarei plante.

Imparatul Rosu incerca fiecare planta pentru a-i examina efectele, deoarece trupul sau ceresc ii permitea sa neutralizeze orice efect nociv.

Imparatul Galben avea deasemenea competente terapeutice. Muzica, mojarul, armele, oglinda, etc ii sunt atribuite lui si ministrilor.

imparatul rosu

O alta legenda spuna ca un fizician a fost primul expert in acupunctura, fiind descris ca avand cap de pasare.

Un personaj cu trup de om si cap de pasare regasim si in Egipt – Toth.

thoth

Adeptii Teoriei Extraterestrilor antici sunt de parere ca acupunctura este o ramasita din invataturile pe care “Zeii” le-au dat oamenilor. Acesti “Zei” erau de fapt fiinte venite din spatiu. Deasemeni exista multi care spun ca ADN-ul uman a fost “innobilat”, extraterestrii facand unele modificari genetice.

Asclepios este un premergator al medicinei. Tatal sau l-a dat in grija Centaurului Hiron care i-a impartatit secretele taumaturgiei cu ajutorul carora, mai tarziu, Asclepios avea sa anihileze durerile pacientilor sai sau sa izbuteasca regenerarea partilor afectate de boala. Totodata Centaurul l-a initiat in sistemul de utilizare a plantelor medicinale.
Isi practica sistemul de vindecare noaptea, in Epidaur folosind grasime de caine si de sarpe izbutind si vindecari mirculoase. Succesele lui medicale l-au facut de la o vreme sa invie si mortii ceea ce l-a suparat pe Zeus, care l-a omorat fulgerandu-l
.”

Cum reusea oare Ascleptios sa regenereze tesuturi ce abia astazi se fac in laborator ? Ce metode folosea pentru a invia mortii si medicina de astazi habar nu are ?( ne putem gandi ca era vorba de moarte clinica totusi – sac!). Cu ce l-o fi fulgerat oare Zeus ??

( Luigi Galvani, descoperitorul curentului electric – Luigi Galvani s-a nascut pe 9 septembrie 1737, la Bologna, în Italia. Luigi Galvani era preocupat de studiul fenomenelor electrice, tema la moda în anii 1790. El observase ca arcul produs de masina electrostatica seamana cu fulgerul produs pe vreme de furtuna, asa ca a organizat o serie de experimente în afara laboratorului. A legat capatul unei sârme de fier de acoperisul casei, iar pe celalalt l-a izolat. A atârnat pe sârma mai multe picioare de broasca pe care le-a fixat cu cârlige de cupru la capetele dinspre nervi. De fiecare picior a legat o alta sârma, pe care a introdus-o în apa unei fântâni. În timpul unei furtuni a observat ca fiecare fulgerare facea ca picioarele de broasca sa aiba niste convulsii. În timpul experientelor a mai observat însa ca picioarele de broasca se contractau si daca sârma cu care le legase atingea un grilaj de fier care înconjura fântâna. sursa )

In toata lumea exista legende care spun ca medicina a fost un dar al “zeilor” pentru oameni. Din pacate cineva nu a dorit sa beneficiem de aceste cunostiinte si cumva ne-a obligat sa “batem pasul pe loc”.

Astazi, in lumea internetului si a comunicarii rapide, informatiile circula aproape instantaneu si oamenii isi descopera trecutul si istoria. Tehnica ne permite tuturor sa facem fotografii, sa filmam, sa comunicam in diverse forme. Adevarul este mai greu de ascuns. Daca maine apare o imagine cu Taj Mahal in culorile curcubeului noi stim ca este o imagine prelucrata sau manipulata cumva( spoturi de lumina, photoshop, etc).

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

© http://portal.tfm.ro/

ancient medicine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.