Lupta cu Infernul

În mediul “închis” al cardiologilor, nimeni nu ar fi auzit de doctorul Rawlings daca, într-o zi, un om care venise la o consultatie nu ar fi lesinat în sala de astep­tare a spitalului, victima a unei crize cardiace. Raw­lings i-a administrat imediat un masaj cardiac în forta. A masat pieptul în permanenta, observând în acelasi timp chipul muribundului: avea în jur de 50 de ani, lucra la o ferma, avea parul negru si era de talie medie. Un om normal. Dar deodata, în plina reanimare “ma­nuala”, omul s-a agatat de halatul sau si l-a rugat sa nu se opreasca. “Pielea i s-a albastrit”, povesteste Raw­lings în cartea sa “Beyond Death’s Door” (“Dincolo de pragul mortii”). “În timp ce-i ma­­sam pieptul, o asis­ten­ta a început sa-i faca res­pi­ratie artificiala. La un mo­ment dat, pacientul a în­ceput sa-si revina. Dar, cum luam mâinile de pe piep­tul sau, cautând un instrument sau altceva, îsi pier­dea cunostinta, dadea ochii peste cap, îsi arcuia spa­tele în convulsii stranii, înceta sa mai respire si mu­rea din nou.

De fiecare data când pulsul si respiratia îi reveneau, pacientul striga: «Sunt în In­fern!». Era îngrozit si ma implora sa-l ajut. Deodata a strigat: «Nu te opri!». Pe fata sa se citea groaza. Arata mai rau decât atunci când murise. Pacientul se strâm­ba groaz­nic si parea extrem de îngrozit. Pu­pi­lele sale erau dilatate, transpira si tremura. Atunci s-a întâm­plat ceva straniu. Mi-a spus: «Întelegi? Sunt în Iad. De fiecare data când te opresti, ma întorc acolo. Nu ma lasa!». Niciodata nu am vazut un om asa de spe­riat. Asta m-a facut sa actionez si mai repede. Apoi, pacien­tul a mai trecut prin trei sau patru episoade de moarte clinica, fara puls si fara sa respire. În final m-a între­bat: «Cum pot sa ramân în afara Iadului?». I-am ras­puns ca, dupa parerea mea, trebuie sa se roa­ge lui Iisus Hristos. Atunci mi-a spus: «Nu stiu cum. Roaga-te pen­tru mine». I-am replicat ca sunt doctor, nu preot. «Roaga-te pentru mine», mi-a zis din nou. Stiam ca nu am de ales. Era ultima dorinta a unui om înainte de a muri. Atunci, i-am spus sa re­pete dupa mine. Era o ru­ga­ciune simpla, pentru ca nu stiam mare lucru despre acest subiect. A fost ceva de genul: «Sfinte Iisuse Hris­toase, iarta-mi pacatele, fereste-ma de Infern».”
Foarte marcat de aceasta întâmplare, Rawlings a cazut pe gânduri. Desi auzise despre cartea lui Moody, nu-i daduse niciodata atentie. Dar, stând în fo­toliul sau cu imaginea chipului îngrozit al mu­ribundului în minte, Raw­lings a vrut sa stie cum arata Iadul si a luat Biblia din biblioteca. S-a gândit mult si a con­si­derat ca aceasta poveste trebuie aprofun­data. Atunci si-a interogat toti pacientii “la cald”, ime­diat dupa ce îi opera. Ceea ce a aflat i-a dat frisoane: iesirea su­fle­tului în afara cor­pu­lui, tunele de lumina, membri ai fa­miliei decedati de mult, în­geri, lumina cea pu­ter­nica etc. La fel ca si Ray­mond Moody, doc­torul Mau­rice Rawlings a fost obligat sa admita ca viata nu se oprea în momentul mortii. Astfel, a adunat toate mar­turiile pacientilor sai într-un volum aparut în 1978. Cartea sa este o noua do­vada fun­­damentala în seria ar­gu­mentelor care do­vedesc exis­tenta vietii de din­colo. Marele sau avantaj a fost ace­­­la de a-si fi in­te­ro­gat nemijlocit pacientii, aflati în sectia de reanimare, despre “calatoriile” lor. formula as

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.