Padurea Baciu – Hoia, Cluj

Despre padurea Baciu am citit prima oara intr-o carte despre incidente OZN. Acolo aparea o fotografie realizata de Emil Barnea in 1968 langa padurea Baciu , Cluj.

 Unii spun despre Pădurea Hoia-Baciu că ar fi o “poartă” interdimensionala prin care spiritele intra in dimensiunea material-fizica a planetei Terra.

romania1968

Fotografia cu obiectul de forma lenticulara a facut inconjurul lumii, in carti sau ziare ce aveau ca subiect “farfuriile zburatoare”.

Astazi padurea Baciu – Hoia, de langa Cluj este inca un loc plin de mistere. Martorii povestesc despre lumini ciudate, pomi contorsionati, sfere albe, translucide ce apar in fotografii, senzatii de teama, stari de rau, voci ce se aud de nicaieri, distorsiuni de timp si spatiu.

Unii spun ca ar fi o zona energetica negativa, altii sustin ca ar fi o poarta spre trecut sau un portal catre alte lumi.

Baciu – Hoia este vestita in lume pentru frecventa cu care apar aici diverse fenomene paranormale. In 1968, un clujean a fotografiat in Poiana Rotunda un OZN, fotografiile fiind printre putinele de acest gen autentice, dupa parerea specialistilor. Din anii ’60, profesorul de biologie Alexandru Sift studiaza fenomenele luminoase, magnetice si radiologice care au loc aici.

1968 ozn

hoia map

“Sunt câteva întâmplari misterioase care au fost “lipite” de Padurea Hoia Baciu în ultimii 50 de ani.

În primul rând, este vorba de imaginile foto surprinse de Emil Barnea în anul 1968 în care este surprins un OZN deasupra padurii. Aceste poze au fost atestate de specialisti în aparitii extraterestre ca fiind autentice.

Apoi este vorba de mai multe imagini în care se spune ca apar fiinte bioforme, adica fete umane sau doar corpuri.

Faptul ca sunt copaci din care uneori curge un lichid – asemanator lavei si a doua zi nu se mai vedea nicio urma sau de arbori care se încolacesc unul în jurul altuia de la o zi la alta.

Sunete ciudate printre care „cele de ceas cu cuc”

Persoane care se descompun. Printre imaginile prezentate legate de paranormalul din padure sunt si cele cu o persoana care pare sa nu aiba o mâna, despre care se spune ca a fost surprins în timp ce se dematerializa partial.

Urme neobisnuite pe sol (vara pe iarba si iarna pe zapada), asemanatoare cu asa-numitele cercuri si pictograme simple din lanurile de cereale.” evz

foto hoia

Padurea Baciu continua sa fascineze, in special datorita relatarilor martorilor oculari care declarau ca se pot observa fenomene in cele mai stranii precum senzatii fizice inexplicabile, observatii de lumini de forme si culori diverse, umbre ciudate, voci si chipuri umane. Zona devine in scurt timp celebra printre specialistii in paranormal si ezoterism din intreaga lume, echipe intregi de cercetatori reputati din Germania, Franta, Statele Unite si Ungaria vizitand padurea Baciu in plina perioada comunista, si reusind sa prinda pe pelicula inexplicabilul de langa noi…

Patrut

Conform materialelor stranse de Adrian Patrut in zeci de ani de observatii, aparitiile fac parte dintr-un spectru larg al manifestarilor paranormale, ceea ce face dificila incadrarea lor intr-un singur subgen sau capitol al fenomenologiei necunoscutului.” sursa

In mijlocul padurii vantul sufla rar. In Poiana Rotunda, copacii contorsionati pastreaza o tacere deplina.

Padurea-Baciu5

In jur, o apasare ciudata si sentimentul ca nu sunteti singuri. Povestile spun ca padurea Baciu ar avea o poarta catre o alta dimensiune, iar legendele atrag atentia asupra faptului ca lacul din zona s-a format deasupra unui cimitir, insa faima padurii a venit odata cu noaptea de 18 august 1968, odata cu mediatizarea unor fotografii cu un OZN discoidal care a survolat padurea. Fotografierea OZN-ului de catre Emil Barnea si mai apoi publicarea cercetarilor intreprinse aici de biologul Alexandru Sift si de cercetatorul clujean Adrian Patrut au atras atentia Intregii lumi asupra padurii din Imprejurimile Clujului. Ultimul OZN de deasupra Padurii Baciu a fost filmat In 2002 de catre doi localnici, iar pelicula de 27 de secunde prezinta evolutia pe cer a unui obiect luminos de circa 50 de metri, de forma unei tigari.

lumina

Printre cele mai socante manifestari din padurea de stejari, se numara urmele ivite brusc pe pamânt, zapada sau iarba, chiar sub ochii privitorilor, si aparitiile care se profileaza pe cer, figuri geometrice sub forma de piramide, sfere, cilindri, conuri sau cuburi. Aceste contururi surprinzatoare au fost fotografiate si filmate de sute de ori, iar autenticitatea imaginilor a fost verificata si confirmata de experti din toata lumea. Cei care au pasit în interiorul padurii au relatat ca au avut în scurt timp stari inexplicabile de greata, anxietate, senzatii de voma, dureri de cap sau le-au aparut iritatii ori arsuri pe piele.” sursa

1

Mai este o intamplare ciudata despre care Adrian Patrut povesteste:

S-a petrecut dupa 1989, si in ea a fost implicata o studenta din Cluj. Eram cu totii la liziera padurii,la doar 50 de metri de oras, pe coasta dinspre sud, care da spre Somesul Mic si de unde se vede tot orasul, intr-o deschidere panoramica mare sifrumoasa. Si atunci, ceva i s-a intamplat fetei… Am vazut-o cum a stat tacuta si pierduta ca intr-o transa, vreme de o ora. Si cand s-a trezit, ne-a povestit ceva straniu. Brusc incepuse sa vada Clujul vechi, de acum mai bine de 50 de ani. Nu numai ca il vazuse, dar chiar se si plimbase o ora intreaga( ora aceea de transa) prin Clujul fara blocuri.

Mersese pe strazile si bulevardele lui, asa cum se infatisau ele inainte si in timpul razboiului. O vreme am ascultat-o toti, unii mai neincrezatori, altii mai sceptici, dupa care ne-am dus la autobuz. Sfarsitul povestii a fost stupefiant. Cand sa plateasca, fata a gasit in buzunar o moneda de argint de 100 de lei, cu chipul regelui Mihai. Aparuta de niciunde! Era dovada, ca ea fusese cu adevarat, o ora in trecut !Formula As

hoia baciu

Fenomenele padurii par ca-si iau chipul si asemanarea dupa ceea ce gasesc in mintea observatorilor lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.