România, Gradina Maicii Domnului

Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea si omul care a avut acces la toate documentele secrete din biblioteca Vaticanului, a facut recent o afirmatie care a socat lumea academica si nu numai. El a declarat ca latina culta se trage din limba româna straveche, nu invers, cum se credea pâna acum!

“Chiar daca se stie ca latina e limba oficiala a Bisericii Catolice, precum si limba Imperiului Roman, iar limba româna este o limba latina, mai putina lume cunoaste ca limba româna, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latina, si nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba româna este o limba latina, ci mai degraba limba latina este o limba româneasca. Asadar, vreau sa-i salut pe oamenii din Muntii Bucegi, din Brasov, din Bucuresti. Voi sunteti cei care ati oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latina – n.r.)”.

De asemenea, reamintim ca Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei în tara noastra, din anul 1999, ca România este “Gradina Maicii Domnului”. În aceasta ordine de idei, se pune întrebarea: ce stiu cei de la Vatican despre noi, iar noi habar nu avem?

libertatea

Fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea: “nu limba româna este o limba latina, ci limba latina este o limba româneasca!!!” (Video din 2012)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.