“Wave genetics” – stiinta, experimente, teorii

Genetica este o ramura a biologiei care ne ajuta sa intelegem atat complexitatea speciei umane cat si mecanismul prin care apar bolile ereditare. Prin studiul ei am inteles de ce aratam diferit si ne comportam diferit, de ce avem anumite caracteristici si de ce apar bolile ereditare. Dintotdeauna ne-am intrebat cine suntem, de unde venim si care este locul nostru in univers. Cu ajutorul geneticii am reusit sa raspundem la anumite intrebari insa multe necunoscute planeaza la orizont asteptand ca oamenii de stiinta sa le elucideze misterele.

Genetica s-a dezvoltat foarte mult in ultimii 80 de ani.

genetica

Oamenii de stiinta rusi, AG Gurwitsch si AA Lubishev sunt de parere ca aparatul genetic al organismelor vii care traiesc pe Pamant opereaza nu doar la nivel psihic si material ci si la nivelul undelor( campurilor ) si este capabil sa transfere informatie genetica si prin unde acustice sau electromagnetice (EM).

Ca un fundament teoretic, principiile coerente ale radiatiilor fizice, holografie si solitoni, teoria de vid fizic, reprezentarea fractala a ADN-ului uman si exprimarea au fost folosite pentru a descrie si justifica rezultatele empirice obtinute prin mai multe experimente efectuate.

Chintesenta teoriei genomului de unda poate fi reprezentat dupa cum urmeaza:

genomul din cele mai mari organisme este considerat a fi un bio-calculator care formeaza cadrul grila spatiu-timp a unui biosistem

genetic image

In prezent, punctul de vedere dominant in ceea ce priveste genetica si biologia moleculara este ca:
1. Functiile aparatelor genetice au o structura pur materiala
2. Toate functiile de control genetic ale unui organism ocupa aproximativ 2% din ADN-ul dintr-un bio-sistem si indeplinesc functiile desemnate, cum ar fi replicarea ARN si a proteinelor, asa numitul ADN de codificare al unui organism. Restul de 98% este considerat a fi “balast ADN” ( gunoi ADN ) care nu desfasoara functii genetice, si care ar putea reprezenta un “cimitir” de ADN-ului viral.

Biologii si geneticienii folosesc limbaj de analogii si metafore pentru a explica modul in care functioneaza un aparat genetic.

Aparatul genetic este format din 46 de cromozomi si este privit ca o biblioteca formata din 46 de volume sau carti. Fiecare carte (un cromozom), contine un text (instructiuni despre cum sa construiasca un organism), care consta din propozitii (ADN), care constau in cuvinte (gene). Fiecare cuvant (o gena) este format din 4 litere (anumite “scrisori chimice”), adica “alfabetul genetic” este format din doar patru “litere”.

genetic adn4

In interiorul fiecarei celule umane intalnim cele 23 de perechi de molecule de ADN – cromozomii nostri – care contin informatia necesara construirii unui intreg organism.
Dupa 10 ani de munca si colaborari internationale in domeniul geneticii, in anul 2000 a fost publicata prima schita a intregului genom uman, urmata de o versiune completata in anul 2003. Harta genomului uman supranumita si “Cartea vietii” a facut posibila ‘descifrarea’ corpului uman pana in cele mai mici detalii, precum si aflarea unor metode noi de tratare a bolilor.”
sursa

Pentru a crea un organism, sunt necesare doua programe genetice. Primul dintre ele este geometric, de exemplu un sistem, cum sa proiecteze corpul.

Al doilea program este in forma unui text semnificativ, care contine instructiuni si explicatii cum sa foloseasca primul program, modul de a intelege si de a construi organismul.

Aceste programe exista sub forma de casete video “ADN”, care sunt utilizate de catre aparatul genetic, care actioneaza ca un bio-calculator. In cazul in care bio-computerul citeste aceste casete video, sunetul si imaginile luminoase par sa constituie scenariul de film pentru dezvoltarea organismului.

In cazul in care crearea unui organism adult este finalizata, filmul se termina.

Apoi, un al doilea film incepe, care contine instructiunile de intretinere a organismului pentru un timp indefinit. Din pacate, casetele video care contin informatii cu privire la un organism perfect sanatos, se deterioreaza cu timpul, acumuland erori (mutatii ale ADN-ului).

Instructiunile acumuleaza erori ( la fel cum face un virus de computer care deterioreaza fisiere, putand bloca in timp computerul ) si organismul se imbolnaveste, imbatraneste si moare.

Este foarte probabil ca aceste casete video ADN-ul sa poata fi reinnoit si corectate. Cu aceasta noua intelegere a modului in care functioneaza aparatul nostru genetic, se pot dezvolta tehnologii complet noi pentru vindecarea unei persoane si prelungind durata de viata a unei persoane poate deveni realitate.

genetica adn

Dupa cum stie toata lumea, diferente biologice enorme dintre specii diferite sunt transmise de la parinti la copii. Cu alte cuvinte, exista diferente genetice uriase intre organisme diferite.

In acelasi timp, genele si proteinele sunt practic aceleasi pentru diferite specii. Prin urmare, se poate gandi despre proteine ca sunt un set de “caramizi”, care pot fi folosite pentru a construi si mentine tot felul de “case”, adica organisme: plante, animale, oameni.

O problema nerezolvata: cum sa explice diferentele uriase in morfogeneza, adica in dezvoltarea unui organism dintr-un embrion, intre specii diferite?

Genomul (suma totala a intregului material genetic) al unui organism nu poate consta din 98% gunoi (balast ). Acest lucru este un nonsens din punct de vedere al evolutiei, care arunca ceva inutil.

Geneticienii si embriologii existenta au descoperit ca exista proteine speciale, care determina forma si dimensiunea de anumite parti ale unui embrion, adica o mana, o ureche, etc .

Cu toate acestea, aceasta descriere contine o problema cheie nerezolvata , si anume, o parte din aceste proteine sunt sintetizate intr-un singur loc al unui organism, in timp ce actiunea lor, sub forma unei comenzi este imediat exprimata intr-un alt loc al embrionului separata de prima, prin sute de celule. Nu exista nici o explicatie pentru aceasta transmiterea imediata a comenzii la distanta.

genetica0

O cuva de cuart cu o proba de ADN este mutata dintr-un loc in altul. O urma, ca o fantoma, este lasata in aer, in locatia originala a probei.

Acest fenomen a fost inregistrat folosind metoda spectroscopiei cu laser de P. Garyaev in 1984, in Rusia si de catre grupul de R. Pecora in 1990, in Statele Unite ale Americii. Garyaev a investigat, de asemenea, stabilitatea fantomei si a constatat urmatoarele. Dupa suflareacu azot gazos a fantomei , ea se intoarce in 5-8 minute. Fantoma dispare complet dupa 1 luna.

Remarcam ca undele sonore radiate de catre moleculele ADN au fost inregistrate in aceste experimente.

garyaev6

In 2005, un grup condus de P. Garyaev a efectuat urmatorul experiment. Mostre de ADN au fost expsei la campuri electromagnetice, in anumite intervale de frecventa. Ca urmare, structuri diferite de unda luminoasa au fost create in aerul din apropiere. Ele au fost inregistrate pe film. Aceste uimitoare structuri fantomatice, au fost descoperite cum se muta pe traiectorii complicate. Mai mult decat atat, ele imita modelul ADN-ului si a unor obiecte care il inconjoara. ( putem face o paranteza si sa ne amintim de cazurile celebre ale unor oameni care din diverse motive au suportat operatii de amputare si care se plang ca ii doar mana, piciorul, etc pe care nu il mai au.)

In 1975, V. Adamenko din Rusia a efectuat urmatorul experiment. Dupa ce a taiat o parte a unei frunze de vita de vie, partea ramasa a fost plasata intr-un camp electromagnetic de inalta frecventa, a aparut o imagine a frunzei intregi. Cu alte cuvinte, o imagine fantoma a partii taiate a aparut timp de inca 10-15 secunde si a putut fi inregistrata pe film. Experimentul a fost reprodus de catre grupul Garyaev si in multe alte laboratoare din lume.

adamenko

adamenko1

În anul 2000 V. Burlakov în Rusia a descoperit urmatoarele fenomene. Doi embrioni de la specii diferite de pesti, in diferite stadii ale dezvoltarii embrionare au fost plasati in recipiente de sticla inchise ermetic, separate intre ele printr-o bariera de cuart.

Dupa mai multe saptamani embrionii au inceput sa afiseze malformatii. eea ce este si mai interesant, este ca tipurile de malformatii au fost dependente de diferentele de stadii embrionare de dezvoltare dintre cele doua grupuri de embrioni.

ADN-ul bio-calculator un sistem cvasi inteligent, care opereaza cu propriile limbi, similare celor umane, si pe care oamenii de stiinta incearca sa le descifreze . Structurile lingvistice ale genomului, sunt la acest nivel adevarate ca discurs si text.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

<

p align=”center”>genetic adn3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.