Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

14 scene pictate în anul 1737 prevestesc APOCALIPSA

În Biserica Sfîntul Nicolae din Schei exista o pictura numita “Roata Lumii”, în care Apocalipsa este vestita de inversarea polilor magnetici ai Pamântului. Aici sunt nu mai putin de 13 scene ale Apocalipsei. Plus o fresca naucitoare pe care n-a reusit sa o înteleaga nimeni pâna acum, dar care seamana izbitor cu ceea ce vedem în documentarele despre predictiile pentru 2012: explozii solare si inversarea polilor magnetici.

“Roata lumii reda o scena unica a rotirii Pamântului în jurul Soarelui, rotatie executata de sfinti, unica – la nivel mondial. Soarele, în mijlocul caruia este un triunghi echilateral care încadreaza “ochiul cel neobosit”, arunca spre Pamânt raze ucigatoare”.

Este „Ochiul lui David“, dar seamana si cu simbolul masonic. jurnalul

Aceeasi viziune ca la Muntele Athos

Desi a pictat cîteva biserici si troite, despre o buna perioada din viata zugravului Ioan Hranite nu se stie nimic. Cercetatorul Marius Porumb sustine chiar ca artistul s-ar fi stabilit la Brasov. Este foarte posibil ca Ioan Hranite sa fi vizitat manastirea Dionisiu de la Muntele Athos, de unde sa-l fi inspirat stilul frescelor care trateaza Apocalipsa dupa Ioan. Asemanarile dintre reprezentarile din Grecia si cele din Schei sînt izbitoare: aceleasi fuioare de nori, simboluri ale îngerilor sau alte fapturi ceresti prezente la fiecare eveniment biblic. Picturile cu care Ioan Hranite a decorat zidurile bisericilor din Schei, dar si din Tismana, contin si alte ciudatenii care pot fi interpretate drept nave extraterestre, avioane, costume de protectie (foto 1 si 2). La fel ca „Roata Lumii“, acestea introduc elemente laice, de ordin stiintific. Manastirea Dionisiu sau „Nea Petra“ a fost construita pe o stînca, la 80 de metri deasupra marii, în secolul XIV, multi principi români contribuind cu sume importante si obiecte de cult la dezvoltarea locasului care poarta hramul Ioan Botezatorul. Data fiind apropierea acestei manastiri de Tarile Române, e posibil ca Ioan Hranite sa o fi vizitat si, cu aceasta ocazie, sa fi admirat picturile realizate în 1546. Inspirat sau nu de frescele de la Muntele Sfînt, Hranite ne-a lasat pe zidurile bisericii din Schei cîteva picturi unice, care, din lipsa de fonduri, se degradeaza cu fiecare zi care trece. Restaurarea lor ar putea scoate la lumina si alte scene la fel de surprinzatoare ca „Roata lumii“. Cît despre semnificatia lucrarii, descifrarea ei este o provocare care începe abia acum. monitorul

Exit mobile version