Pregatirile pentru umplerea camarilor pentru iarna a început, gospodinele sunt în plina desfasurare a planului de facut conserve. Va oferim un mic ghid al preturilor pe care comerciantii le practica la legumele ce se afla în piata bucuresteana Obor, care este un fel de etalon, prin diversitatea ofertei, dar si pentru faptul ca aici sunt preturi aproape ca în pietele angro. Pentru conservele de iarna ardeii sunt obligatorii. Astfel, ardeiul gras se vinde cu 2-2,5 lei, gogosarii si ardeii kapia cu 3 lei kilogramul. Chiparusii sau ardeii iuti ajung la 5 sau 6 lei pentru un kilogram. Vinetele pentru salata au pretul de 3 lei, iar cele pentru zacusca 2 sau 2,5 lei. Varza este cam scumpa în comparatie cu anul trecut, adica 1,5-2 lei pentru un kilogram, iar cea rosie 2,5-3 lei kg.
Castraveciorii se vând cu 2-2,5 lei kg, iar gogonelele la 2 lei. Ingredientele pentru muraturi sunt si ele la un pret ceva mai ridicat decât anul trecut. Astfel, hreanul costa 10 lei kg, mararul uscat 2 lei legatura, telina mare cu frunze ajunge si la 5 lei bucata. Se invoca pentru preturile marite seceta de asta-vara. Sfecla rosie costa si ea 3 lei kg. Usturoiul românesc se poate cumpara cu preturi între 7 si 10 lei kg. lumina