Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Anul Nou in lume

În Grecia, ziua de Anul Nou este dedicata Sfântului Vasile, celebru pentru bunatatea sa. Copiii îsi lasa încaltarile lânga semineu în noaptea de Anul Nou, pentru a primi daruri de la sfântul cel bun.

La Napoli, în Italia, Anul Nou este întâmpinat printr-un obicei special, care consta în a arunca pe fereastra obiecte vechi, simboluri ale anului care a trecut. Astfel, obiecte de mobilier, vase, haine etc. ajung în strada, spre nefericirea gunoierilor, care trebuie sa treaca în timpul noptii pentru a face curatenie.

Felicitari de An Nou

În Olanda, Oudejaarsdag sau “ziua anului trecut” (31 decembrie) este sarbatorita prin multe focuri de artificii, care încep în zori si tin pâna târziu în noapte.

În Iran, Anul Nou se sarbatoreste pe 21 martie. Cu câteva saptamâni înainte de aceasta data, oamenii pun seminte de grâu la încoltit, în vase speciale. Pâna la sosirea anului nou, grâul creste si simbolizeaza primavara si viata noua care începe.

În Bengalul de Vest, oamenii se împodobesc cu flori, pe care le coloreaza în rosu, roz, violet sau alb. Femeile poarta haine galbene, culoarea primaverii.

În Vietnam, Anul Nou este numit “Tet Nguyen Dan” sau mai simplu “Tet”. El începe pe 21 ianuarie sau 19 februarie, în functie de an. Vietnamezii cred ca un zeu sta în fiecare casa, iar în ziua de Anul Nou se duce la cer.

realitatea

Exit mobile version