Un studiu amanuntit al capitolului XIX din Geneza ne permite sa credem ca autorul textului initial cunostea efectele caracteristice ale exploziilor nucleare: fulgerul orbitor, “ploaia de sulf si de foc”, unda de soc devastatoare, sterilitatea pamântului multa vreme dupa producerea cataclismului. “Pedeapsa lui Dumnezeu fusese, de fapt, o explozie nucleara”, sustine cercetatorul rus Erid Pavianski, exemplificându-si afirmatia prin aspectul geografic al regiunii din preajma Marii Moarte, care ofera un peisaj tipic “post-nuclear”. “La Sodoma si Gomora a fost un cataclism nuclear. Radioactivitatea din zona si-a pierdut prin timp periculozitatea, dar sterilitatea iremediabila a solului dovedeste, fara putere de contrazicere, ca acolo s-a produs o explozie nucleara.”
Un alt rus, profesorul Agrest, de la Academia de Stiinte “Lomonosov”, sustine chiar ipoteza unor explozii termonucleare provocate de oamenii din spatiu, pentru a-si distruge sistematic depozitele de energie atomica de pe Pamânt, înainte de a se întoarce pe planetele lor. E usor de înteles ca un fenomen atât de impresionant a fost considerat de catre bietii pamânteni drept “razbunare divina”…
Dar cine erau vizitatorii din cer care îsi lichidau urmele pamântesti? Tot mai multi cercetatori ai problemei raspund: o populatie venita din spatiu, într-un moment când pamântenii aveau nevoie sa fie civilizati. Prima dintre aceste imigratii din cer s-ar fi produs – se spune – chiar în zorii planetei noastre. De mai multa audienta se bucura însa datarile mai recente, care sustin ca aceste civilizatii au aparut în urma cu circa 10.000-12.000 de ani, lor datorându-li-se cultivarea grâului, a porumbului si dezvoltarea agriculturii pe Terra. Urma lor se gaseste atât în Biblie – fiii lui Dumnezeu care au venit pe Pamânt împerechindu-se cu fetele cele frumoase ale omului -, cât si în vechile tablite sumeriene, în care e vorba despre locuitorii planetei Nubiru, care au venit pe Pamânt si i-au pus pe oameni (aflati într-o decadere si nestiinta totala) sa munceasca pamântul, dar si în minele de fier. Dupa 2000 de ani de convietuire, au plecat de unde venisera, atunci când sarcina civilizatoare fusese îndeplinita. Urmele lor exista în majoritatea mitologiilor. formula as