Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Biserica Podeanu – Stavila vrajitoarelor

podeanuIn chiar naosul Bisericii Podeanu din Piata Chibrit, se afla moastele Sfantului Simon Zilotul, protectorul tuturor indragostitilor si al celor casatoriti, Apostolul despre care se spune ca, la Cana Galileei, l-a avut ca nuntas pe insusi Hristos si a baut impreuna cu El vinul prefacut miraculos din apa .

Biserica Podeanu se afla, de fapt, in Groapa lui Ouatu (cel mai rau famat cartier bucurestean) si Dumnezeu a vrut ca biserica sa fie casa a Sfantului Apostol Simon Zilotul, dar si stavila tuturor vrajitoarelor si descantatoarelor din Straulesti.

Formula As

Pe 10 mai Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Simon Zilotul, unul din cei 12 apostoli ai Mantuitorului. Traditia spune ca Simon Zilotul nu este altul decat mirele de la Cana Galileii. La nunta acestuia, Iisus a facut prima minune – prefacerea apei in vin. I s-a dat numele de “Canaanitul” si de “Zilotul” spre a-l deosebi de Sfantul Petru si de Sfantul Simeon “fratele Domnului”, urmasul Sfantului Iacob la Episcopia Ierusalimului.

Cele mai multe persoane vin aici sa sa ceara ajutorul in casatorie. Sfantul Simon Zilotul este grabnic ajutator celor care vin cu aceasta rugaminte.

Sursa

 

Exit mobile version