Conform capitolelor finale ale Noului Testament, sapte îngeri, cu sapte trâmbite, vor pedepsi omenirea pentru pacatele ei. Iar fiara cu 10 coarne si „sarpele cel vechi” îi vor înfrunta pe îngeri si pe Iisus Hristos.
Ideea sfârsitului lumii se regaseste în toate religiile. Cartile sfinte ale budismului, crestinismului, islamismului, hinduismului, zoroastrismului anunta înlocuirea acestei lumi cu una mai buna, dupa ce raul va fi distrus. La crestini, sfârsitul lumii este enuntat în Revelatia lui Ioan (denumita si Cartea revelatiilor, Apocalipsa lui Ioan), ultima carte a Noului Testament. Alcatuita din doua parti, cu 22 capitole în total, Apocalipsa suscita si azi numeroase dezbateri si interpretari.
Printr-un sistem complex de simboluri, viziuni si alegorii, se fac trimiteri la ¬modul în care cei pacatosi îsi vor primi pedeapsa eterna, iar Satana va fi învins de Iisus Hristos.
În „Sfânta scriptura” sunt mentionate si nenorocirile care se vor abate asupra omenirii. Un „mare balaur rosu”, cu „sapte capete, zece coarne si sapte diademe pe capete”, simbol al Raului, va fi aruncat pe pamânt. Dupa ce îl va înfrunta pe sfântul Mihail, mai scrie Apocalipsa, balaurul, „sarpele cel vechi, numit Diavolul si Satana” (Antihrist, în alte scrieri biblice), va oferi „scaunul lui de domnie” fiarei cu zece coarne, aparuta din mare. adevarul