Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Capusele maresc numarul persoanelor vegetariene

Un grup de cercetatori de la Universitatea Virginia Commonwealth din SUA a descoperit acest efect necunoscut dupa ce au observat ca pacientii din sud-estul Statelor Unite care au fost muscati de capuse au dezvoltat anafilaxie, o reactie alergica dura, la carnea rosie. Aceasta se manifesta prin urticarie si cu alte simptome tipice alergiilor, la 3-6 ore dupa muscatura.

Dupa ce au analizat cazurile mai multor pacienti, oamenii de stiinta au reusit sa identifice si mecanismul prin care capusele provocau aceasta alergie. Imediat dupa muscatura insectelor, în sângele victimelor au fost produsi anticorpi care actioneaza contra unui carbohidrat, alpha-gal, specific capuselor. Conform descopera.ro, aceasta substanta este prezenta si în carnea rosie, astfel ca atunci când victimele capuselor consumau acest aliment, sistemul imunitar activa eliberarea de histamina, provocând reactia alergica severa. ziua

Exit mobile version