Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Ceaiuri anticolici

Ceaiurile anticolici au fost folosite pentru calmarea colicilor bebelusilor înainte de aparitia medicinei moderne. Sigur, o mamica a zilelor noastre are la dispozitie o multime de solutii menite sa scape bebelusul de gaze si de dureri, iar întreaga familie, de nopti nedormite. Cu toate acestea, ceaiurile împotriva colicilor sunt oricând binevenite, mai ales ca o mare parte dintre produsele din farmacii au la baza tot medicina naturista. Înainte de a cumpara un produs scump, puteti încerca urmatoarele trei ceaiuri împotriva colicilor.

Feniculul si anasonul linisteste crampele
Fierbeti o cana cu apa si puneti în ea o lingurita cu seminte de anason si o lingurita cu seminte de fenicul. Lasati la infuzat vreme de zece minute, apoi strecurati amestecul. Când se raceste, poate fi administrat bebelusului în doze mici (câteva lingurite sau doua-trei pipete), înainte de alaptat. Ceaiul împotriva colicilor din fenicul si anason trebuie consumat de-a lungul unei zile.

Menta si musetelul reduc inflamatia
Modul de preparare este acelasi ca la infuzia de fenicul si anason, folosindu-se însa frunze uscate de menta si flori de musetel. Cantitatile sunt aceleasi: o lingurita cu menta, una cu musetel. Reduce inflamatia la nivelul intestinelor si previne aparitia gazelor. Ceaiul împotriva colicilor din menta si musetel are efect calmant si carminativ. taifasuri

Exit mobile version