Pâna acum, tehnica a fost testata doar pe soareci, însa cercetatorii au reusit sa o foloseasca cu succes pentru a creste par pe piele umana atasata pe aceste animale. Daca cercetarea va fi încununata cu succes, spun oamenii de stiinta, ea va duce la un tratament pentru pierderea parului care este mai eficient si mai util oamenilor decât tratamentele existente sau transplanturile de par.
Metodele folosite în prezent nu sunt foarte utile femeilor, însa un tratament bazat pe noua tehnica dezvoltata de cercetatori ar putea fi, spun cercetatorii în studiul publicat în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.
În prezent, transplanturile de par muta un folicul de par din spatele capului în fata capului, mutând parul, dar fara a creste cantitatea de par.
Procedura poate dura opt ore si lasa o cicatrice pe spatele capului. Noua tehnica ar duce la prelevarea unei portiuni mai mici de celule din scalp, ce joaca un rol în formarea parului, le-ar cultiva în laborator pentru a le multiplica si apoi le-ar injecta înapoi în capul pacientului pentru a umple locurile din care parul e pe cale de disparitie sau în care este deja absent. Asadar, în loc sa mute parul dintr-un loc în altul, noua procedura ar adauga par pe scalpul pacientului. descopera