Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Cine este Marian Moise ?

Sa fie vreo 6 ani de atunci, cand rasfoind presa am gasit o stire despre o biserica din cartierul Titan. Cum nu prea stiam ce este maslul si nu prea vazusem 10 preoti stransi laolalta am pornit catre micul locas de cult. Am descoperit o bisericuta mica din lemn unde susura o mica fantana.
Atata multime de oameni vedeam numai in noptile de Paste, cand pe strazi se revarsau valuri de oameni cu mii de lumanari aprinse. Despre slujba de Maslu tinuta la biserica de langa Circa 13 de Politie, stiam doar ca este buna pentru sanatate dar auzisem pe la colturi ca se fac si niste slujbe de dezlegare. Am pornit la drum intr-o dupa amiaza, deoarece slujba incepea undeva la ora 17. Cu greu mi-am facut loc in interiorul bisericii, unde am descoperit cu uimire o fresca vesela in nuante de albastru intens, presarata cu sfinti si povesti biblice.

Cum nu incepuse inca slujba, mi-am gasit un loc si am asteptat sa vad ce se intampla. Deodata a inceput sa razbata din boxe o voce calda care mi-a dat fiori. Canta acatistul Sfantului Antonie Cel Mare. Ascultam cu nesat si ma minunam de ceea ce simt. Era prima data cand pateam asa ceva. Am stat un timp si am urmarit slujba, dar vocea melodioasa din cor nu-mi dadea pace. M-am pus pe cautat. Ce sa caut ca nu prea stiam cum sa il intreb pe Google ce vreau. M-am trezit cu tot felul de melodii dar nu descopeream Vocea. La un moment dat, scotocirea in lumea virtuala mi-a dat un nume – Marian Moise. Am cautat pe forumuri insa nu m-am lamurit nici astazi daca Vocea este el sau nu. Timbrul seamana dar nu am gasit confirmarea. Pe Youtube, Trilulilu, etc sunt foarte multe rugaciuni si acatiste interpretate de Marian Moise. Cunosc persoane care desi nu il cunosc, ii trimit mereu un gand de multumire in eter.

Sfanta Liturghie


Sfanta Liturghie_1 de Tfmvideo

Exit mobile version