Scandalul iscat pe marginea depistarii bacteriei E. coli într-un lot de 25 de kilograme de brânza prospata produsa în Arges zguduie, din nou, dupa incendiul din 2008, brandul local si national Lactate Bradet.
Lactate Bradet este unul dintre cei mai mari producatori de pe piata argeseana a lactatelor cu 12.000 de litri de lapte procesati zilnic. Firma omului de afaceri Marius Badea a mizat, din 2002, pe o oferta de produse 100% naturale obtinute din lapte adus din ferme autorizate din tara si din strainatate, procesat pe “o linie de fabricatie foarte bine pusa la punct, fara încarcatura microbiana”, dupa cum asigura întreprinzatorul argesean, într-un interviu acordat presei locale, în urma cu trei ani, în care preciza, totodata, ca lactatele Bradet sunt sigure si 100% naturale. Producatorul din Arges este renumit mai ales datorita unui produs produs traditional cu care a facut senzatie la diverse expozitii alimentare din tara si din stranatate – cascavalul afumat Bradet, realizat dupa o reteta originala din zona Bradetului, obtinut printr-o tehnologie încheiata manual, care face din acest produs unul diferit de cele procesate 100% mecanic.