Deoarece m-am saturat de sfaturi utile care sunt de fapt niste aiureli inutile ce umplu zeci de bloguri si site-uri m-am hotarat sa imi spun parerea.
Despre crema de galbenele auzisem ca este foarte buna, romanii stabiliti in strainatate cerand rudelor si prietenilor sa le aduca din Romania, renumita cutiuta. Nu am incercat niciodata altfel de unguent in afara de cel facut la Sibiu. Mi-a fost recomandat in mai multe farmacii si pot da marturie ca face minuni.
Nu l-am folosit pe post de “crema de ghete” si nici ca autobronzant, nu mi-am dorit sa imi trateze “guta” sau Dumnezeu mai stie ce boala, ci l-am utilizat ca un antiinflamator. Concret – se poate folosi in cazuri de inflamatii usoare( va spun cu sinceritate ca la un moment dat aveam o inflamatie deloc superficiala, loc fierbinte, dureros, fara supuratii, insa ceva destul de serios si in 4 zile nu mai aveam nimic! au trecut 3 ani de atunci…. Mi-a recomandat un medic sa masez usor locul cu unguent de galbenele de 3-5 ori pe zi ), unde nu exista plaga(rana deschisa), sau la zgarieturi care au fost curatate in prealabil. Nu isi face efectul in cateva minute dar este natural si se observa eficienta ei in 3-4 zile. “Medicamentele” naturale au o eficienta mai putin rapida decat medicamentele de sinteza. Cei care au alergii la compusii chimici din medicamente pot folosi cu incredere similarul natural, cum este si crema de galbenele, mai precis unguent cu extract total de galbenele. Daca sunteti insa alergic la unul din compusi nu folositi crema fara sa va sfatuiti cu un medic in prealabil.
Este adevarat ca in diverse farmacii mi-au fost recomandate si alte unguente, unele straine dar nu vad de ce as folosi altceva decat ceea ce am incercat anterior. Stiu persoane varstnice care folosesc acest unguent pe post de crema de fata si sunt foarte multumite. O recomand in cazuri de inflamatii usoare sau pentru preventie. Poate fi folosita cu succes si la animale. Cel mai bine este sa intrebati un farnacist de incredere care sa va indrume la ce o puteti utiliza.
Un alt produs natural foarte eficient este antibioticul natural de la Fares. Ca si celor de la Sibiu, nu pot decat sa le multumesc si sa le doresc numai ganduri bune.
In ultimul timp o viroza destul de urata face ravagii. Ei bine si in acest caz un produs naturist isi poate face efectul cu succes. Unii s-au tratat cu antibiotice de tot felul insa eu va recomand Biomicin.
Pentru adulti in caz de raceli sau infectii puternice se recomanda ( am informatia din mai multe surse) cate 2 capsule/ zi in 3 reprize. Preferabil sa mancati ceva inainte, dupa cele 3 mese principale. Sfatul unui medic sau farmacist este de preferat, insa eu am intrebat inainte si nu mi-am propus sa fac reclama nimanui. Cand avem probleme de sanatate reale, chiar si o simpla raceala, nu prea avem chef de sfaturi inutile sau glume.
Cei de la Fares au scos si varianta Biomicin Forte, dar nu am incercat acest produs. Banuiesc insa ca este la fel de bun sau poate ceva mai puternic decat prima varianta.
Ceaiul de sunatoare si galbenele sunt alte doua minuni ale celor de la Fares, dar mai exista pe piata si alte companii care le fabrica. Inainte de a incepe un tratament, va recomand un research serios si cu simt de raspundere pe net, printre prieteni, la medicini si apoi va stabiliti ce doriti sa faceti. Este bine sa aveti mai multe pareri si sa luati o decizie in cunostinta de cauza. Multa sanatate va doresc !
Unguent cu extract total de galbenele, produs la Plafar Sibiu – dr. Baciu ( vezi poza sus)
COMPOZITIE :
Galbenele ( calendulae ) , vaselina , lanolina , ceara , parfumant .
ACTIUNE :
Arsuri, degeraturi, mastite, hemoroizi, psoriazis
vitaminizanta ;
tonifianta ;
nutritiva ;
emolienta ;
cicatrizanta ;
antiinflamatoare ;
bactericida ;
activeaza circulatia sanguina .
INDICATII adjuvant in :
hemoroizi ;
varice ;
ulcere varicoase ;
arsuri ;
noduli ;
plagi postoperatorii ;
eczeme ;
degeraturi .
In cosmetice crema de fata pentru tenuri imbatranite , atone , devitalizate , palide si pentru cele normale si pentru masaj .
UTILIZARE :
Aplicatii locale cu masaj usor sau normal .
Biomicin , antibiotic natural de la Fares (vezi poza sus)
Efect antibacterian confirmat prin analize medicale de laborator. Eficienta în 80% din cazuri.
Uleiurile esentiale sunt cele care confera parfumul caracteristic al plantelor. Izolate din matricea vegetala, ele constituie cele mai concentrate extracte din plante medicinale, (de exemplu din 100kg cimbru se obtin 500grame de ulei esential) de aceea sunt si cele mai eficiente remedii naturale pentru tratamentul a numeroase afectiuni.
Un ulei esential este compus din zeci de substante chimice de sine-statatoare, care se absorb foarte repede în organism si a caror combinatie genereaza proprietatile acestuia. Astazi se stie ca acesti constituenti actioneaza împreuna prin sinergism, mai eficient decât un singur compus izolat din ulei. Acest fapt face ca bacteriile sa nu poata dezvolta rezistenta la uleiurile esentiale, asa cum se petrece la antibioticele de sinteza, care sunt formate dintr-o singura substanta activa.
Actiunea antiinfectioasa foarte puternica a uleiurilor esentiale, demonstrata stiintific cu ajutorul aromatogramelor, face din ele o alternativa naturala, lipsita de efecte secundare, pentru tratamentul antibiotic clasic al afectiunilor produse de o gama foarte lagra de germeni patogeni, fiind totodata o portita de scapare pentru cei care prezinta intolerante, alergii sau rezistenta la antibiotice.
Ingrediente/capsula:
ulei esential de ti-tree (Melaleuca alternifolia aetheroleum)
ulei esential de cuisoare (Caryophyllorum aetheroleum)
ulei de floarea soarelui
Uleiul esential de ti-tree, se extrage din frunzele unui arbore din familia Melaleuca, nativ din Australia. În timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, uleiul esential de ti-tree a fost inclus în trusele militare de prim-ajutor pentru trupele care luptau în zonele tropicale. Uleiul esential de ti tree prin componentele sale (1,8-cineol, terpinen-4-ol, a-terpineol) are un spectru larg de activitate antimicrobiana, antifungica (candida în special), antivirala (varicela, herpes-zoster), antiinflamatorie si antiseptica. De asemenea, s-a demonstrat ca uleiul esential de ti-tree are efect inhibitor asupra replicarii virusului gripal A .
Uleiul esential de cuisoare este mult utilizat în stomatologie datorita eugenolului din compozitia sa, care are efect anestezic. Studiile au demonstrat ca are proprietati antibacteriene cu spectru larg (pe bacterii gram pozitive si gram negative), antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice, stimulente generale, anti-nevralgice.
Proprietati:
-antibacterian cu actiune asupra unui spectru larg de germeni patogeni (Staphylococcus aureus, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Streptococcus viridans) testat în laborator pe aromatograme (similar antibiogramelor).
-antiviral
-antifungic (Candida albicans)
-antiparazitar
-antiinflamator
-analgezic
Recomandat în:
-infectii si inflamatii respiratorii si ORL (viroze, gripa, amigdalita, faringita, bronsita, sinuzita, otita)
-infectii digestive ( enterite, enterocolite bacteriene, candidozice sau virale, parazitoze intestinale)
-infectii uro-genitale (uretrite, cistite acute si cronice, pielonefrite, prostatite, anexite)
-infectii ale pielii (acnee, furuncule, dermatite micotice, herpes).
Atentionari:
Nu se recomanda în caz de ulcer gastro-duodenal activ, gastrita acuta, femeilor însarcinate, mamelor care alapteaza si copiilor sub 7 ani.
Mod de administrare:
Copii 7-14 ani: 1 capsula de 2 ori pe zi, la 1 ora dupa masa.
Copii peste 14 ani si adulti: 1 capsula de 3-4 ori pe zi, la 1 ora dupa masa.
Durata unei cure este de 10-30 zile. Administrarea se poate relua dupa o pauza de 2 saptamâni.
Evaluarea eficientei
*Cele doua preparate – Biomicin Forte si Biomicin au fost evaluate clinic si prin analize de laborator la pacienti cu faringo-amigdalite si cu infectii urinare.
*S-au realizat aromatograme (similar antibiogramelor) pe exudate faringiene si pe uroculturi.
*S-a constatat eficienta într-un procent semnificativ: Biomicin Forte în 98% din cazuri si Biomicin în 80% din cazuri, cu negativarea la control a germenilor identificati prin analizele initiale (Streptococcus beta hemolityc, Staphylococcus aureus, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Streptococcus viridans).
*Efectul este similar cu al antibioticelor chimice (testate în paralel pe antibiograme), în plus germenii care au prezentat rezistenta la antibioticul de sinteza, au fost sensibili la Biomicin Forte.
Biomicin Forte facut de Fares (vezi poza de sus)
Efect antibacterian confirmat prin analize medicale de laborator. Eficienta în 98% din cazuri.
Uleiurile esentiale sunt cele care confera parfumul caracteristic al plantelor. Izolate din matricea vegetala, ele constituie cele mai concentrate extracte din plante medicinale, (de exemplu din 100 kg cimbru se obtin 500 grame de ulei esential) de aceea sunt si cele mai eficiente remedii naturale pentru tratamentul a numeroase afectiuni.
Un ulei esential este compus din zeci de substante chimice de sine-statatoare, care se absorb foarte repede în organism si a caror combinatie genereaza proprietatile acestuia. Astazi se stie ca acesti constituenti actioneaza împreuna prin sinergism, mai eficient decât un singur compus izolat din ulei. Acest fapt face ca bacteriile sa nu poata dezvolta rezistenta la uleiurile esentiale, asa cum se petrece la antibioticele de sinteza, care sunt formate dintr-o singura substanta activa.
Actiunea antiinfectioasa foarte puternica a uleiurilor esentiale, demonstrata stiintific cu ajutorul aromatogramelor, face din ele o alternativa naturala, lipsita de efecte secundare, pentru tratamentul antibiotic clasic al afectiunilor produse de o gama foarte lagra de germeni patogeni, fiind totodata o portita de scapare pentru cei care prezinta intolerante, alergii sau rezistenta la antibiotice.
Ingrediente/capsula:
Ulei esential de cimbru (Thymi aetheroleum)
Ulei esential de cuisoare (Caryophyllorum aetheroleum)
ulei de floarea soarelui
Uleiul esential de cimbru, bogat în carvacrol si timol are efecte antibacteriene cu un spectru larg, antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice. Conform studiilor, compusii uleiului volatil de cimbru actioneaza la nivelul membranei celulare a bacteriilor, reducându-i permeabilitatea, ceea ce duce la distrugerea microorganismelor respective. Studii foarte recente arata ca uleiul de cimbru potenteaza activitatea unor antibiotice, de aceea o corelare a tratamentului alopat cu cel natural, cu cimbru, va face sa fie evitate cazurile de rezistenta a bacteriilor la tratament sau de recidiva a infectiei.
Uleiul esential de cuisoare este mult utilizat în stomatologie datorita eugenolului din compozitia sa, care are efect anestezic. Studiile au demonstrat ca are proprietati antibacteriene cu spectru larg (pe bacterii gram pozitive si gram negative), antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice, stimulente generale, anti-nevralgice.
Proprietati:
-antibacterian cu actiune asupra unui spectru larg de germeni patogeni (Streptococcus beta hemolityc, Staphylococcus aureus, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Streptococcus viridans) testat în laborator pe aromatograme (similar antibiogramelor).
-antiviral
-antifungic (Candida albicans)
-antiparazitar
-antiinflamator
-antispastic
Recomandari:
-infectii respiratorii (viroze, gripa, sinuzita, faringo-amigdalita, traheo-bronsita, astm bronsic, pneumonie virala, supuratii bronhopulmonare)
-infectii digestive (enterocolite bacteriene, candidozice sau virale, parazitoze intestinale)
-infectii uro-genitale (uretrite, cistite, pielonefrite, prostatite, anexite).
Atentionari:
Nu se recomanda în caz de ulcer gastro-duodenal, gastrita, femeilor însarcinate, mamelor care alapteaza si copiilor sub 10 ani.
Nu se administreaza pe stomacul gol!
Mod de administrare:
Copii intre 10-14 ani:1 capsula de 2 ori pe zi, la 1 ora dupa masa.
Copii peste 14 ani si adulti: 1 capsula de 3-4 ori pe zi, la 1 ora dupa masa.
Durata unei cure este de 10-14 zile. Administrarea se poate relua dupa o pauza de 2 saptamâni.
Evaluarea eficientei
*Cele doua preparate – Biomicin Forte si Biomicin au fost evaluate clinic si prin analize de laborator la pacienti cu faringo-amigdalite si cu infectii urinare.
*S-au realizat aromatograme (similar antibiogramelor) pe exudate faringiene si pe uroculturi.
*S-a constatat eficienta într-un procent semnificativ: Biomicin Forte 98% în din cazuri si Biomicin în 80% din cazuri, cu negativarea la control a germenilor identificati prin analizele initiale(Streptococcus beta hemolityc, Staphylococcus aureus, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Streptococcus viridans).
Efectul este similar cu al antibioticelor chimice (testate în paralel pe antibiograme), în plus germenii care au prezentat rezistenta la antibioticul de sinteza, au fost sensibili la Biomicin Forte.
*S-a administrat Biomicin forte, capsule moi timp de 21 zile, în doza de 1 x3cps/ zi, la 32 pacienti cu patologie infectioasa bronho-pumlonara cronica acutizata, manifestata prin tuse cu expectoratie, dispnee, durere toracica, febra, astenie.
*S-a constatat ca tratamentul cu Biomicin forte a fost suficient ca unic tratament pentru ameliorarea/absenta simptomelor clinice la 96,7% pacienti si a condus la stergerea leziunilor pneumonice la bolnavii cu pneumonii trenante, la reducerea fenomenelor clinice de supuratie bronsica la bolnavii cu bronsiectazii, iar sputa a devenit din purulenta, mucoasa si a diminuat cantitativ.
*Biomicin forte, capsule moi a fost bine tolerat de 93% pacienti si lipsit de efecte adverse.