Într-un video realizat de CNN, oamenii sunt informati cu privire la modul în care acest virus mortal se raspândeste precum si la modalitatile în care poate fi oprita aceasta epidemie, despre care oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) sustin ca este “cea mai importanta si cea mai grava” din ultimele patru decenii.
Infectia cu virusul Ebola începe ca o raceala banala, simptomele fiind adesea confundate cu cele pentru malarie, febra tifoida sau dezinterie.
Temperatura ridicata, dureri de cap si un gât iritat sunt primele semne ca virusul Ebola intra în corp, atacând celulele sistemului imunitar. Pe masura ce boala progreseaza, ochii victimelor se înrosesc pentru ca vase mici de sânge se sparg, provocând sângerare din ochi, urechi, gura si alte orificii. O persoana bolnava va suferi de dureri în tot corpul, durere abdominala cronica si voma. O iritatie apare apoi pe trunchi, extinzându-se rapid catre cap, mâini si picioare.
Perioada de incubare – intervalul dintre momentul infectarii si momentul în care primele simptome se prezinta – este cuprinsa între doua si 21 de zile, crescând riscul extinderii bolii. În doar câteva zile pacientul ajunge la punctul critic – momentul în care fie începe sa îsi revina, fie trece în faza fatala, febra hemoragica. ziua