Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Clima incotro ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Inca nu. Interesanta? Merita cautata si citita? E tradusa ca lumea, sau cautam in engleza?
(07-29-2009 08:17 AM)SURVI Wrote: [ -> ]
(07-29-2009 07:06 AM)Dodo Wrote: [ -> ]cred ca cineva se "joaca" cu vremea la nivel mondial.
La nivel local, ar fi plauzibil. Dar la nivel mondial, ma indoiesc. Nu de altceva, dar atunci ai avea nevoie de scule si energie in cantitati care ar atrage atentia.

cand a fost olimpiada in China au vrut soare si frumos..si au lovit la extreme...asa ca .... nu trebuie sa vad cum atata timp cat vad efectul.
(07-29-2009 11:00 AM)SURVI Wrote: [ -> ]Inca nu. Interesanta? Merita cautata si citita? E tradusa ca lumea, sau cautam in engleza?
Am gasit-o la biblioteca!
Este vorba de:
Complexul PJM=politic-juridic-mediatic
Cateva idei din carte:

Dorinta oricarui stat suveran este de a exercita controlul asupra comportamentului cetatenilor sai, ca sa-i mentina suficient de disciplinati si docili,pe partea dreapta sau pe stanga dupa caz, sa-i faca sa-si plateasca taxele si dupa cum stim controlul social este cel mai bine impus prin frica.
50 de ani occidentul s-a temut de comunism si invers si brusc in 1989 a cazut zidul Berlinului, creind un vid de frica,iar natura detesta vidul, care trebuie umplut cu ceva.
Criza ecologica, fundamentalismul radical si terorismul au luat locul, cauza fricii se poate schimba cu timpul, dar frica este mereu cu noi.
Occidentul ofera cetatenilor siguranta, sanatate si confort fara precedent si totusi oamenii traiesc cu o frica abjecta de straini,boli, crime, mediu,case, mancare, tehnologie, microbi, substante chimice, aditivi, poluanti,etc.
PJM_ul are scopul de a incuraja frica in randurile populatiei, sub masca incurajarii sigurantei, politicienii au nevoie de frica pentru a controla populatia, avocatii au nevoie de pericole pentru procese, ca sa faca bani, media are nevoie de de povesti terifiante ca sa atraga public, impreuna aceste trei instante sunt atat de convingatoare, incat isi pot vedea de treaba, chiar daca frica este total lipsita de fundament.
Universitatile au devenit creatoarele noilor frici pentru PJM, prin coduri restrictive, cuvinte pe care nu le poti spune, ganduri pe care nu le poti gandi, produc un flux constant de noi anxietati, pericole si terori sociale, alimente care-ti fac rau, comportamente de neacceptat,etc.

In ea se demonstreaza clar si cu documente originale ca incalzirea globala este un mare ''fisss!''!
Uite niste informatii despre autor si cartea sa "Statul fricii''!
http://ro.wikipedia.org/wiki/Michael_Crichton
Guvernul Boc vrea sa controleze vremea
Va aduce ploaia, va alunga norii, va combate grindina, va imprastia ceata densa si chiciura si va atenua tornadele. Nu este vorba despre o forta divina, ci despre Administratia Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor (ASNACP), infiintata de Guvern si subordonata Ministerului Agriculturii.
Ziare

toti fac la fel asa ca de ce sa nu facem si noi? ne cam jucam cu focul....
Marea Neagră a devenit roşie
O echipă de specialişti a verificat ieri din ce cauză marea a devenit roşie. „Cauza colorării apei în acea nuanţă roşiatică este prăbuşirea ţărmului şi dizolvarea argilelor roşii în apă. Nu este periculos pentru om sau pentru flora şi fauna marină, dar generează un astfel de fenomen fizic spectaculos", a declarat Simion Nicolaev, directorul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Marină „Grigore Antipa".
Adevarul

aztek

Da, da, prabusirea tarmului... :61. Saptamana trecuta, au foat doua zile in care totul a fost acoperit cu un starat de praf rosiatic, ca cel de caramida. Ala tot de la surparea tarmului? Cred ca sursa fenomenului trebuie cautata in alta parte. La mine cel putin, nu tine vrajeala cu surparea... parerea mea :winke:.
Vremea nu a fost asa de uscata incat sa spui ca a fost praf, pentru ca el a venit in combinatie cu o burnita.
in Grecia a nins galben.. cu nisip din Sahara...
Pulberea cărămizie care a căzut săptămâna trecută în mai multe oraşe din sudul ţării conţine fier, cupru, plumb şi alte metale grele. Specialiştii de la pro­tecţia mediului spun că, în mod normal, în aer nu ar trebui să existe nicio urmă de astfel de metale şi că inhalarea acestora poate fi periculoasă dacă fenomenul se va repeta.

La finele săptămânii trecute, peste Constanţa şi împrejurimi s-a aşternut un praf de culoare cărămizie. Potrivit specialiştilor de la Mediu, fenomenul a fost semnalat în judeţul Constanţa, în Bărăgan şi în Bucureşti. Patronii de spălătorii auto au fost cei mai fericiţi. „Am avut clienţi cu 200% mai mulţi faţă de o zi bună", a afirmat Ion Butu, patronul unei spălătorii din Constanţa.
Adevarul

oare de ce nu ma mir?
Anul 1816, anul fără vară din cauza erupţiei unui vulcan. Se repetă istoria?
Erupţia din 1815 a vulcanului Tambora din Indonezia a eliminat o cantitate foarte mare de cenuşă, care s-a răspândit în atmosferă, ceea ce a făcut ca anul următor, 1816, să fie cunoscut drept anul fără vară. Frig şi zăpadă au fost semnalate în lunile iunie şi iulie, atât în Noua Anglie cât şi în nordul
Europei.
Continuare
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Reference URL's