Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Clima incotro ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Miercuri, vapoare şi pontoane pluteau pe râul Brisbane, împreună cu cantităţi impresionante de moloz.

Multe drumuri din jurul oraşului au fost închise, iar locuitorii au trebuit să folosească bărci şi caiace pentru a se deplasa.

Mii de locuitori din oraşul Brisbane s-au refugiat în centre special amenajate.

Martori oculari au precizat că în suburbiile joase ale oraşului doar acoperişurile şi vârfurile copacilor mai erau vizibile.

Postul local de radio ABC a afirmat că în primele ore ale zilei de joi, râul Brisbane ar urma să aibe, conform prognozelor, un nivel de 5,2 metrii.
RRA
Natura continua sa faca surprize in aceasta perioada a anului. Pe langa faptul ca temperaturile sunt neobisnuit de mari pentru luna lui "Gerar", in Bucuresti a mai avut loc un fenomen bizar: a plouat cu grindina, ca pe timp de vara.

Protv


Anomalii totale....
Este mijloc de ianuarie si multi pomisorii sunt gata sa inverzeasca, mugurii stau sa crape.
Pe diverse bloguri din lume unii lanseaza ideea ca Indonezia se scufunda incet dar sigur. Asa sa fie oare?
http://www.youtube.com/watch?v=KC57GD6MZ...embedded#!
O furtuna de zapada a avut loc, duminica dimineata, in Pasul Tihuta din Muntii Bargaului, drumarii fiind nevoiti sa foloseasca 20 de tone de material antiderapant pe DN 17 pentru a mentine drumul practicabil, informaeaza Mediafax.

Seful Districtului Piatra Fantanele din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Vasile Curtean, a declarat, duminica, ca a nins foarte mult, iar vantul a suflat cu putere.
Hotnews

Luna Mai a inceput in forta... cu zapada , ploi cu grindina, furtuni de zapada si temperaturi de toamna tarzie.
Balea sub zapada... si Poiana Bv.
Inainte vreme pe 1 Mai se deschideau... strandurile!!!!! :stars
Soarele va cunoaste o perioada de "hibernare", caracterizata printr-o foarte slaba activitate, iar aceasta perioada va fi neobisnuit de lunga si ar putea sa afecteze clima terestra, au declarat, marti, trei cercetatori americani.
Astronomii americani au observat o diminuare a petelor solare si o incetinire a activitatii din apropierea polilor, semn ca Soarele se pregateste sa intre intr-o perioada prelungita de calm.
Calificand acest fenomen ca fiind "foarte neobisnuit si neasteptat", astronomul american considera ca el "va afecta multe lucruri, de la explorarea spatiala pana la climatul terestru".
protv
Dezastrul de la Balea Lac in imagini. Cele mai puternice ploi din 1978 incoace
In 24 de ore, cerul a varsat aproape 240 de litri pe metrul patrat. In zona Balea Lac s-a inregistrat cea mai mare cantitate din 1978 incoace, de cand se fac masuratori.

Un pod din localitatea Cartisoara a cedat, dupa ce raul s-a umflat si a ajuns la 3 metri. Oamenii au intrat in apa pana la gat si au incercat sa elibereze zona de bustenii adunati. N-au reusit.

La 5 kilometri mai sus, catre Balea Lac, tonetele in care vanzatorii ambulanti vindeau branzeturi si suveniruri au fost pur si simplu mutate din loc un metru si jumatate. Unul dintre vanzatori dormea intr-o rulota cand a venit puhoiul.

Pe zeci de metri viitura a imprastiat trunchiuri de copaci si pietroaie, care au venit cu o forta incredibila si au maturat totul in cale. Traseul catre Bâlea Lac si Bâlea Cascada a fost inchis. Autoritatile au facut bariere din pietris pentru ca turistii sa nu se aventureze. Multi, insa, n-au vrut sa se intoarca acasa fara sa vada privelistea.

protv
In orasul Pheonix, mai multe zboruri au suferit intarzieri, iar mii de oameni au ramas fara curent electric, din cauza furtunii de nisip.

http://www.youtube.com/watch?v=8vQMuwRjI...dded#at=58
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Reference URL's