Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Clima incotro ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Un front atmosferic rece a adus zăpadă în deşertul Atacama, din Chile. Localnicii au fost şocaţi să vadă un astfel de fenomen, mai ales că oamenii de aici nu sunt obişnuiţi nici măcar cu ploile. Ninsoarea a fost foarte puternică, existând zone în care stratul de zăpadă a depaşit 80 de centimetri, drumurile fiind blocate.

A fost nevoie de intervenţia armatei pentru a salva mai multe persoane, surprinse de vremea neaşteptată.
sursa
Prognoza anuntata de meteorologi nu arata prea bine nici pentru ziua de astazi. Codul galben de vijelii si grindina emis ieri dimineata expira abia joi seara, la ora 18.

Asadar si in urmatoarele ore sunt asteptate ploi torentiale, descarcari electrice, iar vantul va sufla cu putere. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 50 l/mp si vor fi si caderi de grindina.

Nici restul tarii nu a scapat de furia naturii! Urgia a lovit fara mila in orasul Titu din Dambovita, unde 11 scari de bloc au ramas fara acoperis. Vantul puternic le-a smuls ca pe niste foi de hartie, iar bucatile de lemn si de tabla au distrus mai multe masini. A fost prapad si in Prahova, Buzau, Arges, Bacau si Neamt.

Parca s-a rupt cerul miercuri seara, la Targoviste. O perdea de apa a acoperit orasul, iar cateva strazi au devenit mici canale navigabile.

Cu o putere infioratoare, vantul a maturat totul in cale, lasand in urma un peisaj sinistru.

Azi-noapte, a plouat cu necazuri si in orasul Titu - 11 scari de bloc au ramas fara acoperisuri, in urma unei furtuni teribile.

Oamenii sunt insa convinsi ca nici acoperisurile nu au fost facute cum trebuie si vor sa ii dea in judecata pe constructori.

A fost potop si pe Valea Prahovei, unde cerul s-a intunecat dintr-o data si a fost brazdat de fulgere, ca intr-un film de groaza. Cinci trenuri au incremenit pe liniile de cale ferata, ore in sir, din cauza vijeliei.

La Busteni, 10 brazi au cazut peste mai multe masini parcate si jumatate din statiune a ramas fara curent electric.

Au fost probleme si in judetul Neamt, unde un plop batran s-a prabusit peste un bloc cu 4 etaje. Toate balcoanele, de la primul pana la ultimul etaj, au fost facute praf.
protv
Nu imi amintesc cum a fost anul trecut dar acest septembrie se anunta cald. Desi e 12 sept... temp vor fi in jur de 35C...
In nord un pic mai racoare. :samba:
noaptea trecuta am crezut ca e uragan in zona mea, vuia vantul mai rau ca vara.
imaginile satelit aratau ca este furtuna ce a ravasit vestul Europei...:stars
in ritmul asta Europa se va confrunta cu un soi de Katrina cat de curand...
Si in Victoriei era la fel. Aveam impresia c-o sa zboare casa cu totul ...
http://www.youtube.com/watch?v=NntiTc0a1LQ

au ajuns imagini si in India :D
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Reference URL's