Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Clima incotro ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Sa nu spui ca tu crezi in sfarsitul lumii :stars
DG sa fim seriosi, vremea e in legatura cu felul cum ne batem joc de natura.. defrisari, miliarde de masini, etc.
Imagini incredibile din case ingropate total in zapada. Cele mai groase haine sunt pe bidonul cu apa

http://portal.tfm.ro/imagini-incredibile...ul-cu-apa/

Sa nu ne miram ca avem zapada ca la Polul nord. Sa nu uitam cum am defrisat padurile si cum ne batem joc de tot!
Daca vremea se va incalzi brusc vom avea inundatii sa ne crucim.... si din pacate suntem singurii vinovati!
Dacă vă uitaţi chiar în acest moment pe fereastră s-ar putea să vedeţi un tablou veritabil de iarnă. Temperaturile scăzute, ninsoarea şi viscolul au pus stăpânire pe întreaga Europă, provocând numeroase victime. În acest context, aţi fi tentaţi probabil să vă întrebaţi „Ce s-a întâmplat cu încălzirea globală?”
Dacă ne uităm pe harta NASA de mai sus putem observa că zona Arctică s-a încălzit, iar temperatura mai ridicată din această zonă a dus la reducerea considerabilă (cu aproape 20%) a stratului de gheaţă. În momentul în care gheaţa se retrage, rămâne apa Oceanului Arctic.

În timp ce gheaţa şi zăpada reflectă razele soarelui înapoi în spaţiu, apa oceanului absoarbe razele. Mai exact, pe măsură ce gheaţa se topeşte, regiunea Arctică devine un colector mai bun al energiei solare.
ant3
După un weekend cu temperaturi de aproape 30 de grade, locuitorii din Sarajevo au parte acum de ninsori abundente. Capitala bosniacă a fost acoperită cu o pătură de zăpadă de 9 centrimetri. În plus, ninsoarea a afectat arborii înfrunziţi şi mai multe culturi agricole.

Meteorologii anunţă însă că temperaturile vor urca din nou, iar la sfârşitul săptămânii vor fi peste 20 de grade Celsius. rtv
"Valurile de căldură înregistrate recent în Texas şi în Rusia, precum şi cel ce a lovit Europa în vara lui 2003, ucigând zeci de mii de oameni, nu au fost evenimente naturale, ci au fost provocate de schimbările climatice cauzate de om", spune Hansen, care subliniază că evenimentele climatice au fost prezise de el într-un articol publicat în jurnalul Science în 1981.

"Dacă tot ce spun sună apocaliptic, să ştiţi că este. De aceea este absolut necesar să reducem în mod dramatic emisiile de carbon. Concentrarea dioxidului de carbon în atmosferă a crescut de la 280 părţi pe milion (ppm) la 393 ppm în ultimii 150 de ani. Nisipurile bituminoase conţin 240 de gigatone de carbon, suficient pentru a adăuga 120 de ppm în atmosferă. Dacă vom apela la aceşti combustibili murdari, nu putem spera să menţinem nivelul carbonului din aer la o concentraţie mai mică de 500 ppm, caz în care le vom lăsa copiilor noştri moştenire un sistem climatic ce nu mai poate fi controlat", avertizează Hansen.
jurnalul
de ceva timp vremea e complet haotica... vortex polar in State si Canada, ploi fara sfarsit in Anglia, Spania, etc.
http://www.youtube.com/watch?v=aJeokR7eRlM

http://www.youtube.com/watch?v=_JtwcoHxWpQ
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Reference URL's