Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Ascendentul
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ascendent


Berbec:
Personalitate dinamicã, energicã, impulsivã, curajoasã si tenace. Are un magnetism foarte puternic si se cãsãtoreste în general de timpuriu.
Daca ai ascendentul in berbec... Motivatia interioara dominanta ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este actiunea directa, eficienta, concretizata prin influenta puternica asupra grupurilor. Acest Ascendent certifica prezenta unui semn de foc, a carui caracteristica este elanul si inpulsivitatea. In prim-plan se afla sentimentul, senzatia, instinctul. Nativul este plin de energie, de curaj, de entuziassm si, desi generos, poate strica totul datorita tonului de comanda sau imprudentei. Spiritul intreprinzator, ingeniozitatea, pornirile reformatoare au la baza dorinta intima de a parveni cu orice pret in viata. Datorita aspectului si comportamentului prea hotarat, masculinizat, femeile sunt usor defavorizate de acest ascendent, in care, pornirea ferma si expresia directa reusesc sa ascunda sufletul lor cald, incarcat de emotii. Din acest motiv destinul este mai favorabil pentru barbat decat pentru femeie.
Cand se manifesta pozitiv, acest ascendent imprima nativului interes dominant pentru descoperirea adevarului. In urmarirea acestui scop el ia o atitudine caracteristica, cerceteaza asemanari si diferente, renuntand la judecati referitoare la frumusetea sau utilitatea obiectelor. El urmareste numai sa observe si sa rationeze. Deoarece interesele sunt empirice, critice si rationale, el este in mod necesar un intelectualist, in mod frecvent savant sau filosof. Scopul sau principal in viata este sa-si ordoneze si sa-si sismatizeze cunoasterea.
Cand ascendentul se manifesta negativ, nativul priveste viata cu superficialitate si nervozitate. Aptitudinele sunt variate, dar lipsite de perseverenta. Vanitos si violent, el trece cu usurinta, de la veselie la tristete. Acest vorbaret nepractic isi inchina viata intrigilor, petrecerilor si cheltuielilor. Crud fata de subordonati, este nesincer si plecat in fata superiorilor.
Patologic, nativul cu un astfel de ascendent poate fi afectat de surditate, boli oculare, febra cerebrala, migrena.

Taur:
Tenacitate, mare capacitate de efort sustinut, încãpãtânare; iubeste arta si tot ce-i frumos si rafinat. Iubeste intens, profund, e plin de pasiune si de gelozie, dar nu are parte de regulã de o viatã conjugalã prea armonioasã. Posedã trãsãturi fizice deosebit de atrãgãtoare.
Daca ai ascendentul in taur... Motivatia interioara domanta ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este lupta pentru subordonarea mediului in scopul pastrarii echilibrului intern. Acest semn de Pamant permite nativului sa se remarce prin rezistenta si perseverenta metodica. Optica vietii sale este munca laborioasa, conceputa cu femitate si condusa de stil traditionalist. Asta nu insemna ca nu mamifesta predilectie pentru placeri, mai ales cele ce pot fi obtinute prin intermediul banilor. Incapatanarea este o trasatura constanta a caracterului, care, in functie de momentul si locul in care se impune devine o calitate sau un defect. Inconjurata de o platosa de raceala, neincredera si pedanteria, femeia este foarte exigenta cu viata ei si este cea care va oferi certitudini in casnicie. Barbatul este condus de stabilitate si virilitate fiind ferm convins ca sunt singurele valori cu adevarat importante in viata.
Cand Ascendentul se manifesta pozitiv, interesul pentru utilitate se dezvolta pentru a cuprinde chestiunile practice si lumea afacerilor - productia, comertul si consumulbunurilor; realizarea de operatii de credit si acumularea unei bogatii palpabile. Acest nativ doreste o educatie pentru a fi practic si considera cunostintele neaplicabile ca o pierdere de vreme. In conceptia sa valoarea utilitatii intra in conflict cu valoarea estetica, cu exceptia situatiei in care arta serveste scopurilor comerciale. In viata personala probabil se face confuzie intre lux si frumusete. In relatiile cu oamenii, va fi mai interesat probabil, sa-i depaseasca in bogatie decat sa-i slujeasca (valoare sociala) sau sa-i domine (valoare politica). Nativul are drept religie conducerea stiintifica si poate avea consideratie pentru Dumnezeul traditional, dar inclina sa-l considere drept cel ce daruieste bunuri, bogatie, prosperitate si alte binecavantari concrete.
Cand se manifesta negativ, Ascendentul reduce din capacitatea de actiune, iar nativul devine egoist, timid si inclinat spre melodrama. In caracterul lui predomina elememtul emotinal interiorizat, inclinat sopre idealism. In viata personala are un comportament serios, inchis, ii place mult sa vorbeasca despre el, nu este prea vesel si rade rar, iar cand se supara, este greu de impacat. Este atras de matematici si limbi straine si in derularea activitatii lucreaza stimulat, in mod special, de forta emotiva si sentimentala. Nativii cu Ascendent in Taur tind sa aiba probleme medicale legate de boli de gat, rinichi si tulburari osoase ale coloanei.

Gemeni:
Vioiciune fizicã si spiritualã, inteligentã, optimism, iscusintã în numeroase domenii ale vietii. Iubit în societate, nonconformist, dã dovadã periodic de o anume inconstantã care, pe plan familial, îi poate aduce o despãrtire neplãcutã.
Daca ai ascendentul in gemeni... Motivatia interioara dominanta ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este nonconformismul aplicat in cunoasterea mediului. Cel nascut sub acest Ascendent se caracterizeaza prin inteligenta sau remarcabila abilitate si talent oratoric, ce-i permit abordarea cu succes a oricaror activitati. Desi are constitutia fizica mai firava, el se risipeste pe mai multe planuri, fiind extrem de activ si, frecvent, are multiple ocupatii paralele. Barbatul creeaza impresia unui adolescent intarziat, remarcabil prin sensibilitate si gingasie; acolo unde nu poate cuceri, provoaca deliberat ospitalitate.
Cand Ascendentul se manifesta pozitiv, nativul are drept valoare suprema forma si armonia. Priveste viata ca o diversitate de evenimente in care fiecare experienta singulara este judecata din punctul de vedere al gratiei, simetriei sau corespondentei. Frumusetea si rafinamentul devin valori supreme si il conduc la opinia ca e mult mai important sa faci un lucru fermacator dacat adevarat. In sfera economica, nativul vede in procesul de fabricatie, de publicitate si comert un atentat asupra celor mai importante valori ale sale. In problemele sociale, se poate spune ca este interesat de persoane, dar nu de bunastarea lor. In caracterul sau gasim individualism si suficienta, tendinte spre insemnele frumoase ale fastului si puterii. Se opune activitatii publice cand aceasta tinde spre reprimarea individualitatii. In domeniul religiei el confunda frumusetea cu cu experienta religioasa pura.
Cand Ascendentul se manifesta negativ, nativul are drept valoaare suprema avantajul material. Manevreaza imprejurarile vietii cu mult bun simt si talent, dar in scopuri egoiste. Deosebit de afectiv, el lucreaza impins de vointa si urmareste castigul in sens comercial: totul se vinde si totul se cumpara. Are un spirit sportiv, fara emotii puternice si fara dizpozitii reprezentative. Din acelasi motiv este lipsit de patriotism. Din punct de vedere religios este ateu sau indiferent in credinta.
Din punct de vedere patologic este afectat de tulburari nervoase cu efecte in sfera sexuala, boli pulmonare.

Rac:
Romantism, sensibilitate, amabilitate si dulceatã în gesturi si-n vorbire. E prudent, are mult simt practic si spirit de economie. Paseistã si foarte femininã – când e vorba de o femeie – usor efeminat – dacã e vorba de un bãrbat. Ei sunt, în orice caz foarte atrãgãtori.
Daca ai ascendentul in rac... Motivatia interioara dominanta ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este lupta pentru realizarea sigurantei interioare si a stabilitatii afective. Acest Ascendent confera nativului un puternic spirit de asimilare, o predilectie accentuata catre traditie si visare, o fire chibzuita si rezervata la care tendinta de a iubi si de a fi iubit capata accente excesive. Lipsa echilibruluiafectiv-matern va constitui un handicap serios in activitatea sa. Aceasta fire staruitoare si prudenta este compensata de o imaginatie debordanta ce-i permite retrageri din lumea reala in clipa in care se simte amenintat sau e nemultumit. Acest romantic cu inima plina de compasiune nu are incredere in el sau in ziua de maine. Femeia este dotata cu mai multa personalitate, in care egoismul si dorinta de dominare a celorlalti este destul de vizibila. Barbatul, in schimb, prefera sa se domine in sine si, in exterior, reusita se exprima prin nonsalanta, insensibilitate sau calcul.
Cand acest Ascendent se manifesta pozitiv, nativul are ca valoare suprema dragostea de oameni, fie unul sau mai multi, fie conjugala, filiala, prieteneasca sau filantropica. El ii considera pe ceilalati oameni ca scopuri si de aceea el insusi este bun, simpatic si altruist. In domeniul socio-politic priveste drafostea ca atare, drept singura forma potrivita de putere, sau respinge intrega conceptie despre putere ca periclitand integritatea personalitatii. In forma sa cea mai pura, tinde sa se apropie mult de atitudinea religioasa.
Cand se manifesta negativ, Ascendentul formeaza tipuri flegmatice ce activeaza mai mult cerebral. Actiunile sale au la baza sinceritatea, rabdarea, economia cat si puterea deosebita de munca. Buni cunoscatori de oameni, ii poate trata, totusi, fara emotii puternice sau sentimentalism. Pune accent deosebit pe notiunile "om de credinta" si "om de cuvant". Situatia politica sau sociala este privita cu conservatorism si raceala.
Sanatatea va fi afectata de tumori, boli degenerative si de nutritie.

Leu:
Minte foarte inventivã, vioaie, curioasã, sustinutã de multã perseverentã si iscusintã. Veselie si dinamism, curaj, gustul de a câstiga mereu si de a conduce.
Daca ai ascendentul in leu... Motivatia interioara domanta ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este necesitatea recunoasterii sociale a personalitatii sale. Cel nascut sub acest semn de foc are o fire marinimoasa, simpatica, ce degaja siguranta de sine si autoritate. Poate vi privit ca un copil mare, sentimental si mandru, cu atractie pentru uniforme si podoabe vizibile, ce vrea sa se afirme. Barbatul este prea ocupat cu afirmarea sa pe plan social, impreuna cu tot cortegiul necesar(culoare, fast, univers spiritual) pentru a se mai interesa de latura afectiva. Dezinteresul au il va costa scump. Femeia este mai maturizata pe plan emotional si nu accepta compromisuri.
Cand Ascendentul se manifesta pozitiv, nativul este interesat in primul rand de putere. Activitatile sale se pot afla in campul politicii, dar, oricare i-ar fi vocatia, el este conducator si plaseaza foarte sus valoarea puterii. Drumul sau reprezinta un conttinuu succes, iar sentimentul valorii il face sa nu accepte infrangerea sub nici un motiv. La aceste personalitati, exprimarea directa este foarte puternica, dorind inainte de toate putere personala, influenta si renume. Intrucat competitia si lupta joaca un mare rol in viata, multi filosofi au considerat puterea drept motiv universal si fundamental.
Cand Ascendentul se manifesta negativ, nativul cade sub influenta impulsivitatii, intolerantei si comoditatii. El isi desfasoara activitatea si actioneaza mai mult sub impulsul subconstientului aflandu-se intr-i stare de continua multumire de sine stiind ca daca doreste ar fi capabil sa... . In relatiile cu oamenii este atent de atentie incordata si tine sa-si exprime cu hotaraqre opiniile, adr nu uita sa fie speculant atat in serviciu cat si in afaceri. Probabil este o forma de disimulare a emotivitatii si nerabdarii, care nu ii reuseste prea bine. Are inteligenta vie, dar nu profunda. Este patriot, insa e greu de spus cat se datoreaza sentimentului in sine si cat dragostei de libertate la nivel individual si social.
Sanatatea va fi afectata de tulburari cardiace si ale coloanei vertrebrale.

Fecioarã:
Spirit riguros, sistematic, muncitor si bine organizat. Talent de invidiat în domeniul financiar, constiinciozitate si dorinta de a fi mereu curat – fizic si moral. Poate deveni uneori foarte pisãlog si plin de critici la adresa cunoscutilor.
Daca ai ascendentul in fecioara... Motivatia interioara ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este lupta realista pentru obtinerea avantajului material. Cel nascut sub acest semn de Pamant este dotat cu intelepciune, prudenta, spirit de observatie si precizie. Nativul este foarte gospodar si chibzuit in actiunile sale, avand chiar tendinte spre pedanterie. El poate produce prin metoda si ingeniozitate valori intelectuale desavarsite, in fata carora nu stii ce sa admiri, opera sau autorul. O trasatura constanta a personalitatii e critica ascutita, folositoare in relatiile profesionale, dar care ii "netezeste" viata de familie - nu are prieteni, nu are dusmani. Femeia apreciaza corectitudinea si valorile morale apropiindu-se de viata cu gingasie si pudoare. Viata afectiva a barbatului se gaseste intr-un vesnic decalaj temporal.; in adolescenta reactioneaza ca in copilarie, la maturitate ca in adolescenta si la batranete, ca la maturitate.
Cand Ascendentul se manifesta pozitiv, interesul pentru utilitate se dezvolta pentru a cuprinde problemele practice din lumea afacerilor: productia, comertul, consumul bunurilor, realizarea de operatii financiare. Acest nativ doreste o educatie care sa-i permita o conducere stiintifica, si considera folositoare numai cunostiintele aplicate. Este convinsa ca utilul intra in conflict cu esteticul, exceptand situatia in care arta este mijloc comercial. In relatiile cu oamenii, va fi mai dispus, probabil, sa-i ajute si sa-i organizeze pentru un beneficiu material decat sa-i slujeasca la nivel social sau sa-i domine sub raport politic.
Cand Ascendentul se manifesta negativ simtul practic se accentuiaza. Desi hotarat in decizie, nativul devine mai rabdator in aplicarea ei, poate datorita aparitiei unei forme de emotivitate. In relatiile sociale este extrem de echilibrat, chiar acut, incat devine indiferent la placeri, fie distractie fie dragoste. In viata personala probabil ca face confuzie intre lux si necesar. Desi poate avea convingeri religioase, va inclina sa considere divinitatea numai ca forta ocrotitoare care daruieste bogatie si alte binecuvantari concrete.
Sanatatea va fi afectata de boli in sfera inestinala, rinichi, sistemul nervos.

Balantã:
Sociabilitate, romantism, spirit justitiar – dar si nehotãrâre, iar uneori nerealism. O femeie cochetã si suplã – cel mai adesea, sau un bãrbat cu mult sex-appeal. Le place dragostea, desi sunt putin imaturi pe plan afectiv.
Daca ai ascendentul in balanta... Motivatia interioara domanta ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este lupta statica pentru echitate si armonie sociala. Acest semn de AER confera nativului frumusete si sensibilitate, farmec, o usoara melancolie si gust marcat pentru muzica si arta. Echilibrul interior e foarte labil si orice fleac il poate tulbura. Inteligenta sa este de tip imaginativ si ea explica tendinta accentuata de a-si invalui viata in iluzii. In exterior, temperamentul esteechilibrat, chiar condus pana la extrem, incat, din cauza analizei exagerate a faptelor, nu mai poate lua hotarari. Atat la barbat cat si la femeie, inhibitia joaca un rol important in viata personala. Plasat la egala distanta intre idealism si realism, intre traire psihica si fizica, intre actiune si nonactiune, el se va instala in postura unui neinteles. De aici, riscul mare al acestui nativ de a trai drame in viata intima.
Cand ascendentul se manifesta pozitiv, nativul are drept valoare suprema forma si armonia. Priveste viata ca o diversitate de evenimente in care fiecare experienta singulara este judecata din punctul de vedere al gratiei sau al simetriei. Considera "adevarul" echivalentul "frumosului", fiind de parere ca un lucru fermecator are o valoare net superioara celui adevarat. In sfera economica, nativul vede in procesul de fabricatie si comert o distrugere a celor mai importante valori ale sale. In problemele sociale, se poate spune ca este interesat de implinirea afectiva a vietii oamenilor si nici un caz de bunastarea lor. In caracterul sau gasim suficienta si tendinte spre insemnele exterioare ale fastului si puterii. Se opune activitatii politice cand aceasta tinde spre reprimarea individualitatii sau a linistii pacifiste. In domeniul religiei el confunda experienta religioasa cu fastul in care este imbracata.
Cand ascendentul se manifesta negativ, nativul devine apatic, cateodata indaratnic si intotdeauna nedecis. Memoria si imaginatia slaba le da un aer distrat si justifica lipsa de punctualitate, indiferent de importanta intalnirii sau afacerii. Nefiind emotivi, privesc totul foarte senin si au mwereu pregatita o justificare. Lipsa capacitatii de actiune sociala are drept revers dispozitii banuitoare si intolerante.
Sanatatea va fi afectata de boli infectioase(oreion, de ex.), tulburari ale rinichilor si vezicii urinare, prostata.

Scorpion:
Fire adesea misterioasã, pasionalã, loialã si alturistã, dar si foarte rãzbunãtoare. E deosebit de posesiv si de senzual, îi place viata de familie si tot ce tine de ea; îsi iubeste mult copiii. Drumul în viatã îi este presãrat cu numeroase obstacole, dar în general, se descurcã prin calitãtile sale deosebite – inteligentã, ingeniozitate, luciditate etc.
Daca ai ascendentul in scorpion... Motivatia interioara dominanta ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este placerea, cateodata irationala, a concurentei. Nu are scop, poseda numai energie si afectivitate. Nativii acestui semn de APA sunt inzestrati cu puternica individualitate, cu un spirit critic - ironic si o patrundere profunda a esentei lucrurilor. Stapanit de o vie curiozitate, nativul va fi un bun prieten sau un dusman neinpacat. Temperamentul pasional, firea indrazneata si calculata il face un teribil combatant, fie in cazul in care are numai impresia ca se da o lupta. Comparativ cu barbatii, femeile sunt mai tributare afectului, mai aprinse si mai exigente atunci cand iubesc, geloase, posesive si teribil de periculoase. Semnul predispune la schimbari bruste in destin, care este supus celor mai mari fluctuatii, in care nativul este ajutat, adesea, de un noroc providential.
Cand Ascendentul se manifesta pozitiv, nativul este inzestrat cu o valoare suprema, ce poate fi numita unitate. El este mistic si cauta sa inteleaga cosmosul ca intreg si sa se raporteze pe sine la acesta cuprinzatoare totalitate. Structura mentala este indreptata spre obtinerea unei experiente cu valoare extrem de inalta si absolut satisfacatoare. Unii oameni sint "mistici imanenti", adica isi gasesc experienta religioasa in afirmarea vietii si participarea activa la ea. "Misticul transcendental", pe de lata parte, cauta unitatea sa cu o realitate superioara prin retragerea din viata; el este ascet, ca oamenii sfinti din India si gaseste experienta unitatii prin autonegatie si meditatie.
Cand Ascendentul se manifesta negativ, nativul se complace intr-o lume plina de instincte josnice. Instinctele de putere ating stari paroxiste, se formeaza idei distructive si reactii de manie si razbunare. Fara nici un sentiment de nepotrivire, nativul actioneaza cu o totala lipsa de tact si procedeaza cu brutalitate, fiind manevrat de invidie. Se ofenseaza cu usurinta, nu uita niciodata si poate astepta ani de zile pentru a se razbuna. Sexualitatea puternica pe care o poseda, nu face decat sa asigure premisele unui comportament nestapanit si unor moravuri usoare.
Sanatatea va fi afectata de boli in zona lombara si sacrala: tumori, hemoroizi, coxartroza, sciatica.

Sãgetãtor:
Dinamism, simt practic, idealist totodatã, luciditate, onestitate. Are înclinatii spre sport, alura sa fizicã (si chiar cea psihicã) indicându-ne cel mai adesea persoana elegantã si energicã a unui sportman – la propriu si la figurat.
Daca ai ascendentul in sagetator... Motivatia interioara domanta ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este activitatea sociala si justitia cu orice pret. Ascendentul in acest semn de FOC e o promisiune vie de reusita, semn sigur de inaltare. Trasaturile constante ale caracterului sint lealitatea, jovialitatea, onestitatea si sportivitatea. Precum simbolicul Centaur, fiinta jumatate om, jumatate cal, cei cu acest Ascendent sint compusi din doua parti: una ideeala si filosofica, aspirand catre infinit si alta terestra, robita materiei. De aceea, vom intalni in acest semn nativi cu o fire dubla: idealista si animalica in aceeasi masura. Una il va imbia spre lucruri sublime, alta va da frau liber instinctelor brutale. perfect sinceri si sensibili in iubirile lor paralele, ei se manifesta de parca ar trai simultan doua vieti, pe care nu le incurca.
Cand Ascendentul se manifesta pozitiv, acesta imprima nativului interes dominant pentru descoperirea adevarului. Pentru atingerea acestui scop el ia o atitudine caracteristica, bazata pe scrupule morale inalte, care cauta asemanari si diferente. El urmareste numai sa observe si sa rationeze renuntand cu usurinta la aprecieri asupra utilitatii obiectelor. Acest intelectual critic, rational, dar cam empiric devine adesea filosof sau savant. Scopul sau principal in viata este sa-si ordoneze si sa-si sistematizeze cunoasterea.
Cand se manifesta negativ, nativul are adesea un caracter primitiv, rebel fata de legile morale sau ordinea de drept. Gustul de viata foarte dezvoltat il impinge spre distractii: jocuri, pariuri, alcoolism. Infumurat si arogant, devine cu usurinta violent, ajungand, la actiuni reprobabile. In plan social, inteligenta este folosita la aprecierea unor lovituri norocoase sau la alegerea momentului in care cuvintele dure pot rani cel mai adanc.
Nativii cu Ascendent in Sagetator pot suferi datorita intoxicatiilor ce afecteaza ficatul si sangele osoase ale coloanei.

Capricorn:
Foarte tenace si muncitor, conservator, echilibrat si rezervat. E sistematic împotriva a tot ce înseamnã hazard si are un deosebit spirit familist, desi poate trece prin multe dezamãgiri sentimentale. Este semnul sigurantei si al încrederii.
Daca ai ascendentul in capricorn... Motivatia interioara domanta ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este asigurarea trainiciei. Aceasta pozitie zodiacala il inzestreaza cu o fire tacuta, retinuta, adesea melancolica. Omul este banuitor, nelinistit, cu grija zilei de maine, concentrat, adesea avar, capabil de a se adanci in lucruri cu caracter aparte, uneori obscur. Perosna este foarte inzestrata pentru lupta darza in viata de zi cu zi, erusind sa-si faureasca o situatie solida numai prin merit si efort propriu. Succesul va veni tarziu, in a doua parte a vietii. Trairile afective, viata emotionala intensa, ascunsa cu grija, il situeaza pe un plan superior majoritatii oamenilor.
Cand ascendentul se manifesta pozitiv, interesul pentru utililitate il situeaza pe o inalta pozitie sociala, care ii permite sa cuprinda lumea afacerilor productive si aspectele practice din operatiile bancare. Acest nativ doreste sa utilizeze toate cunostintele, chiar cele neaplicative, in scopuri practice. In conceptia sa, esteticul se subordoneaza utilului, aducand chiar si arta in sfera scopurilor comerciale. In relatiile cu oamenii, va fi mai interesat, probabil, sa-i domine (valoare politica), decat sa-i slujeasca (valoare sociala). Psihologia aplicata si conducerea stiintifica constiue cheia conceptiei sale.
Cand ascendentul se manifesta negativ, simtul practic, dar mai ales pesimismul, se manifesta acut. Hotarat in munca, nativul, predispus la o cautare obstinanta a cauzei lucrurilor, devine mai rabdator in decizii, poate datorita aparitiei unei forme de emotivitate. In relatiile sociale este extrem de echilibrat, chiar acut, devenind indiferent la placeri, fie muzica, fie dragoste. In viata personala probabil ca face confuzie intre luz si frumusete. El acorda religiei consideratia traditionala, dar concepe un Dumnezeu visier al bogatiei si daruitor de prosperitate, de binefaceri
Sanatatea va fi afectata de boli de nutritie si reumatisme.

Vãrsãtor:
Sensibilitate, alturism, originalitate si spirit camaraderesc. Este foarte sincer si simtãmintele sale nobile îi dau o alurã aristocraticã. Nu acceptã sub nici o formã compromisurile si e întotdeauna gata sã lupte pentru idealurile sale. Mariaj fericit.
Daca ai ascendentul in varsator... Motivatia interioara domanta ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este lupta nonconformista pentru inaltarea vietii la un statut ideal. Inzestrat cu sensibilitate si suplete, nativul isi conduce viata pe baza puternicei originalitati si pornirii invincibile spre prietenie. Firea lui contemplativa, rafinata, se pasioneaza de tot ce este interesant si nou. Capacitatea si puterea de sacrificiu pentru prieteni se imbina cu dezinteresul fata de propriul castig. Femeile sint foarte independente si prefera mai mult prietenia si compania barbatilor. Acesti oameni sunt buni psihologi, avand inclinatii pentru studierea mateamticii, medicinii, stiintelor oculte, astrologiei. Cei mai mari revolutionari in domeniul ideeilor s-au nascut sub acest Ascendent.
Cand Ascendentul se manifesta pozitiv, nativul are ca valoare suprema dragostea fata de oameni, fie filantropica, fie conjugala, filiala, fie prieteneaca. El ii considera pe ceilalti oameni ca scopuri, si de aceea el insusi este bun, simpatetic si altruist. In domeniul socio-politic priveste dragostea ca atare drept singura forma potrivita de putere sau respinge intreaga conceptie despre putere ca periclitand integritatea personalitatii. In forma sa cea mai pura, tinde sa se apropie mult de atitudinea religioasa.
Cand Ascendentul se manifesta negativ, acest Ascendent atrage absenta prejudecatilor convetionale si, pe baza lor nativul este in stare sa-si insuseasca bunurile altora. Pe plan social va provoca dificultati prin interventii obositoare, lipsite de profunzime, prin lauda de sine nefondata si un caracter certaret. Slabiciunea si instabilitatea sentimentelor creeaza o deosebita fluctuatie a trairilor si frecvente legaturi amoroase. Fiind supusi instiinctelor, se lasa prada iconstient acestora, provocand mari nemultumiri in anturajul sau. Patologic, sanatatea este afectata de suferinte ale sistemulii nervos si proasta circulatie periferica.

Pesti:
Sensibilitate, romantism si adeseori slãbiciune. Cufundat în reverii, foarte alturist si milos, usor influentabil. Are nevoie sã fie dominat – atât în viata de zi cu zi, cât si în cea intimã. Înclinat spre vicii, ca urmare a numeroase dezamãgiri. Nu e întotdeauna foarte fidel (desi lasã aceastã impresie) si, la rândul sãu, poate fi înselat adesea.
Daca ai ascendentul in pesti... Motivatia interioara domanta ce-l va conduce in timpul vietii pe nativ este lupta pentru intelegerea si alinarea suferintelor umane. Intr-un anume fel, doresc ei sa preia povara acestei lumi, dar sint si suficient de constienti ca nu aceasta capacitate. Cei nascuti sub acest Ascendent au o fire miloasa si intelegatoare pentru mizeria umana reusind sa descopere, de fiecare data, diamantul sub stratul de noroi. Sint inclinati spre contemplare, spre stari halucinatorii sau visuri ce s-ar putea implinii. Unii vor incerca sa-si gaseasca refugiul sufletesc in muzica, pentru care ao o accentuata predispozitie, in uitare, altii in stupefiante sau alcool. Mai intotdeauna, devotamentul le va fi rasplatit cu ingratitudine, izvorul unei perpetue suferinti in inima lor. O protectie providentiala va ajuta intotdeauna pe nativi in imprejurarile cele mai grele in viata.
Cand Ascendentul se manifesta pozitiv, nativul este inzestrat cu o valoare suprema ce poate fi numita unitate. El este mistic si cauta sa inteleaga cosmosul ca intreg si sa se raporteze pe sine la acesta cuprinzatoare unitate. Structura mentala e indreptata spre obtinerea unei experinete cu valoare extrem de inalta si absolut satisfacatoare. Unii oameni sint mistici in subconstient, au propria credinta si cauta afirmarea vietii prin absortia unui cod moral. "Misticul transcendental", pe de alta parte, cauta unitatea sa cu realitate superioara prin retragerea din viata; el este acet, ca oamenii sfinti din India si gaseste experienta unitatii prin autonegatie si meditatie.
Cand Ascendentul se manifesta negativ, nativul este amorf, cu tendinta de prabusire in adancul lenei si desfraului. Superficial, egoist, nepractic si cu inteligenta limitata, traiesc numai de dragul senzatiilor usoare. Incertitudinea, raceala afectiva si lipsa reprezentarilor mentale puternice stau la baza comportamentului lipsit de demnitate.Palavragesc, mint, triseaza, beau, istoricesc anecdote si fac datorii - cam asa li se deruleaza viata. Patologic, sanatatea este afectata de droguri (tutun, alcool, medicamente), de tulburari neurologice si ale sistemului limfatic.
Reference URL's