Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Planetele in semne
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Berbec - Marte

Este o zodie marţiană de foc, având natură emisivă. Ştiind că Marte este simbolul acţiunii, Berbecii se pot definii ca fiind oameni care acţionează în sens emisiv, sau mai bine zis se preocupă predominant de acţiuni exterioare. Se remarcă la ei curajul, iniţiativa, spontaneitatea – toate vizând exteriorul sau latura socială. Forţa lor marţiană îi face buni luptători, focoşi şi foarte îndrăzneţi, fiinţe care riscă pentru orice dacă sunt provocaţi. Sportivitatea ţinănd tot de Marte, Berbecii folosesc la maxim acest potenţial ajungând foarte uşor la performanţe, dar şi la extremisme…din toate punctele de vedere. Tocmai din cauza aceasta ei au o eficienţă foarte mare şi dau un randament maxim atunci când sunt provocaţi şi incitaţi, adică atunci când există un mediu competiţional. Şi bineînţeles că datorită vitezei cu care se derulează viaţa lor, se implică în foarte multe acţiuni pe care însă nu reusesc să le ducă la bun sfârşit din cauza, evident, a timpului. Tot din cauza grabei şi a veşnicei agitaţii este necesar să dea cu capul de mai multe ori pentru a înţelege adevăratul rost al unei acţiuni. Dar în acest caz vorbim chiar de partea placută a lucrurilor pentru că nici măcar nu observă repetiţia evenimentelor – bineînţeles, nu au timp pentru a se opri şi conştientiza, timpul este prea scump şi greu de administrat pentru ei. Aşa că nici o problemă dacă trebuie să o ia de la capăt, le face chiar plăcere, deoarece consideră că orice nou început este mai emoţionant decât un final nesfârşit de lung. Marele spirit al luptătorului este adeseori prezent în sufletul acestor fiinţe, din cauza aceasta ei nu renunţă niciodată la aspiraţiile lor, doar schimbă modul de abordare, căutând ce este mai eficient şi lăsând deoparte acţiunile care nu dau randament.
Taur - Venus

Venus minus ne sugerează încă de la început o zodie care se formează prin iubirea de sine, o zodie unde frumuseţea şi plăcerea venusiană sunt focalizate asupra vieţii interioare. Din această cauză, Taurii sunt fiinţe foarte rafinate şi senzuale, dar îşi exprimă destul de greu sentimentele. Adeseori din cauza neîntelegerii şi folosirii necorespunzătoare a elementului corespondent, pământul, se ajunge la ataşamente, posesivităţi şi gelozii, însă în cazul în care fiinţa se angrenează pe o cale spirituală se remarcă o dorinţă deosebită de a împărţi cu ceilalţi toată frumuseţea ce există în sufletul lor. Fiind predominant receptivi la tot ce este frumos, îşi cultivă încă din copilarie simţul estetic şi chiar unele calităţi artistice. Venus aduce şi plăcerile, din care cauză Taurii nu prea au simţul măsurii şi pun un accent mai mare pe cantitate decât pe calitate. Împlinirea lui Venus minus are loc atunci când se îndrăgostesc şi se simt iubiţi, pentru că numai astfel reusesc să aibă suficientă încredere în ei inşişi pentru a împlinii marea cerinţă a iubirii de sine. Fiind pământeni,au un simţ practic foarte bine definit, dar numai dacă au o motivaţie obiectivă şi din cauza aceasta adeseori se complac în diferite "stări călduţe", stări în care lenea şi comoditatea sunt motive suficiente pentru a nu face mai nimic. Însă până la urmă, mai ales din cauza bunului simt (ce este o caracteristică acelor fiinţe care ştiu ce însemnă multumirea şi recunoştinţa sau aprecierea a ceea ce primesc) se sacrifică pentru bunăstarea celorlalţi şi se trezesc într-o postură devoţională în care fericirea celuilalt devine propria fericire. Bineînteles că atunci când energia venusiană este blocată şi orientarea este predominant catre plăceri materiale, putem întâlni oameni ataşaţi de bunurile lor, oameni posesivi care vor întotdeauna şi mai mult, neştiind să se bucure de rezultatele muncii lor.
Gemeni - Mercur

Zodia Gemenilor este sub patronajul lui Mercur, fiind zodie de aer are polaritate emisivă, yang. Asemenea zodiilor de aer observăm o foarte mare deschidere mentală, aspect ce dă una din calitaţile duale ale gemenilor: curiozitatea, deoarece foarte greu îşi găsesc locul şi de multe ori este nevoie de mai mulţi ani de maturizare, de acumulare de cunoştinţe pentru a găsi un scop clar în viaţă. Deschiderea mentală şi inteligenţa deosebită îi împinge spre multiple acţiuni, fără însă un scop bine definit şi abia când au acumulat suficiente cunoştinţe se liniştesc şi încep să aplice ce au învăţat. Jucăuşenia lui Mercur se regăseşte şi în natura semnului printr-un trai în care predomină o vesnică adolescenţă. Le place să fie liberi, urăsc problemele de orice fel, dar foarte greu îşi dau sema că de fapt toate lucrurile sunt foarte simple, doar mintea lor le complică. Repede "fac din tânţar armăsar”, îşi fac griji din multe lucruri nesemnificative şi tocmai din cauza asta sunt consideraţi a fi foarte pretenţioşi. Chiar şi după mai mulţi ani de experienţe de viaţă, şi practici spirituale, încă mai pot apărea la suprafată diferite mofturi şi gânduri contradictorii, astfel încât, din cauza nevoi de explicaţii rationale multe sentimente pot fi afectate şi date la o parte. Oricum, oamenii care se consideră inteligenţi au multe pretenţii, iar Gemenii trebuie să înveţe că doar inteligenţa cu modestia şi bunul simţ pot conduce la înţelepciune. Fiind inzestraţi cu o natură mentală emisivă au o mare putere de a convinge şi chiar de a manipula (dacă şi alte aspecte ale astrogramei susţin acest lucru). Toate acestea îi plasează în domenii unde sunt mulţi oameni, unde pot comunica, unde îşi pot satisface mintea cu orice informaţie, unde sunt necondiţionaţi. Singura necesitate este să acţioneze cu răbdare şi să-şi stabilească cu atenţie prioritaţile pentru că altfel riscă să fie superficiali.
Rac - Luna

Zodia Racului este sub influenţa Lunii, deci este cea mai receptivă zodie. Adăugând apa găsim alături de sensibilitate şi o adaptabilitate deosebită şi ataşamentul faţă de propriul trecut, faţă de evenimentele care au marcat viaţa acestor fiinţe. Se spune despre raci că fac un pas înainte şi doi înapoi, de unde şi aceste legături profunde cu trecutul, cu amintirile, ceea ce ne arată că sunt melancolici, sensibili, nostalgici. Manifestând energia mediocră a Lunii, acest semn zodiacal adeseori simbolizează obsesiile subconştiente, fricile nemotivate, acţiunile instinctuale, însă la un nivel superior întâlnim o deosebită intuiţie şi capacitatea de a se focaliza asupra stărilor sufleteşti, asupra cauzalitaţii evenimentelor. În general zodiile de apă au o intuiţie foarte bună şi o priză de conştiinţă instinctuală asupra trăirilor lăuntrice. Receptivitatea lunară ne conduce şi spre o latură feminină şi chiar spre energia maternă, din această cauză racilor le place să aibă grijă de ceilalţi, dar şi să fie protejaţi şi susţinuţi. Refugiul în amintiri este un mecanism psihologic de autoapărare foarte des întâlnit, aspect care conduce la tendinţa de a compara şi a evalua, de a lua decizii în funcţie de trăirile de altădată. Simţul matern conduce şi la simţul necesităţii materiale, din care cauză pun un accent foarte mare pe integritatea familiei şi a căminului. Sunt capabili de sacrificii mari, doar ca celor dragi să le fie cât mai bine, motiv pentru care ies la iveală multe ataşamente. Marea lecţie constă în a se lăsa ghidaţi de vocea inimii, nu de anumite trăiri, senzaţii care i-au afectat viaţa într-un fel sau altul.
Leu - Soare

Fiind o zodie solară prin excelentă, are o natură maxim emisivă de unde rezultă şi comportamentul leilor: cei mai extrovertiţi şi mai preocupaţi de planul social. Adăugând focul, ca element, este firesc să le placă să strălucescă, să fie în centrul atenţiei şi să conducă pe ceilalţi. Raportandu-ne chiar la imaginea reală a astrului, observăm că leii, asemenea Soarelui, nu numai că se cred în centrul unui sistem, dar sunt capabili şi de a aduce în viaţa celorlaţi multă căldură şi lumină. Natura lor extrovertită se reflectă nu numai prin faptul că preferă viaţa în marile grupuri, ci şi prin atenţia deosebită pe care o dau laturii lor exterioare. Din cauza asta contează atât de mult pentru ei modul în care se manifestă, în care se îmbracă şi abordează o anumită situaţie. De fapt un leu care îşi cultivă diplomaţia şi tactul foarte repede se va afirma, fiind acceptat ca lider oriunde se implică, însă dacă ceea ce vrea este un scop individual şi egoist, atunci cu siguranţă va deveni tiranic. Dacă ne raportăm la aspectele superioare ale Soarelui, sesizăm puterea voinţei, încrederea în sine, simţul răspunderii şi bineînţeles sufletul. Sufletul este mecanismul cheie în această zodie. Dacă va pune suflet în raporturile interumane şi va ţine cont şi de voinţa celorlalţi va deveni un om foarte apreciat şi un adevărat prieten, dar dacă va încerca să impună celorlalţi propria vointă va rămâne surd la chemarea sufletului şi nu va reuşi să împlinească marea lecţie a zodie: legea umilinţei.
Fecioara - Mercur

A doua zodie mercuriană este de pământ şi de polaritate receptivă. Întreaga forţă mentală a lui Mercur este focalizată spre interiorul fiinţei, de unde rezultă diferite calităţi, cum ar fi: puterea mare de concentrare, răbdarea, gândirea analitică, meticulozitatea şi nelipsitul simţ critic. Acesta din urmă întotdeauna îmbracă două forme, una constructivă – atunci când nativul născut în Fecioară ţine cont de sentimentele şi capacitatea de înţelegere a celorlalţi şi cealaltă ce are la bază un anumit egoism şi încăpăţânare – când nativul nu se poate abţine să nu-şi spună părerea, să nu corecteze sau să nu comenteze. Tendinţa de a despica firul în patru pentru a înţelege cauza anumitor lucruri – uneori nesemnificative, dă nativilor din această zodie o reputaţie nu tocmai bună. Fiind foarte atenţi la toate amănuntele posibile observă foarte repede defectele, partea negativă a lucrurilor, ceea ce pentru mulţi este un real pericol. Deşi intenţia lor este de a ajuta, de a corecta ce nu este bine, adeseori totul se termină cu diferite critici care aduc mai multă supărare în viaţa celorlalţi. Trebuie să înveţe că pentru a ajuta oamenii în primul rând trebuie să ţină cont de capacitatea de înţelegere a acestora, de momentul respectiv, de starea acelor persoane. Adică este nevoie de a dărui celorlaţi ce au nevoie în evoluţia lor şi nu ce ei cred de cuviinţă, pentru că altfel există riscul de a arunca mărgăritarele acolo unde nu trebuie. şi bineînţeles, este necesar ca prima dată să vadă bârna din ochii lor şi apoi paiul din ochiii celorlaţi. Un alt aspect deosebit de semnificativ este simplitatea, modestia, naturaleţea şi puritatea mentală cu care sunt înzestraţi nativii Fecioară care şi-au învins prejudecăţile mentale, ideile fixe şi au trecut peste perfecţionismul dătător de nemulţumiri şi neajunsuri.
Balanta - Venus

Al doilea domiciliu al lui Venus, de această dată fiind de natură emisivă, ne conduce la iubirea faţă de tot ce este exterior. Dacă Taurul îşi împlinea destinul prin iubirea şi multumirea de sine, Balanţa îşi caută fericirea focalizând întreaga energie venusiană în exterior. Atunci când dorim să exprimăm stările noastre lăuntrice, să le dăruim şi celorlalţi, se naşte arta. Arta nu este altceva decât proiecţia fizică a stărilor noastre, a tot ce este mai frumos în noi, din cauza aceasta cei născuţi în zodia Balanţei au de la o fragedă vârstă inspiraţia unui poet, sensibilitatea unui estetician, rafinamentul unui artist şi romantismul unui don Juan. Elementul corspondent îi face efectiv cei mai aerieni dintre toate zodiile, sunt fiinţe care nu-şi fac griji decât atunci când îşi pierd şi potentialul esenţial: iubirea şi prietenia celorlaţi. Din cauza aceasta nu suportă singuratatea şi sunt cei mai sociabili dar şi foarte indiferenţi şi ignoranţi faţă de multe lucruri. Puterea de a-i polariza şi bucura pe ceilalţi va aduce în viaţa lor multe evenimente şi chiar aventuri, vor fi apreciaţi pentru talentele şi simţul lor estetic dar tocmai asta e marea lor lecţie: să înveţe să nu depindă de ceilalţi. În general zodiile emisive caută în exterior, iar în cazul Balanţei căutarea este venusiană, adică afectivă. Astfel împlinirea lor afectivă depinde foarte mult de calitatea relaţiilor, din care cauză sunt foarte pretenţioşi şi mofturoşi astfel încât fără să-şi dea seama au tendinţa de a sufoca fiinţa iubită. Tot astfel este şi cu plăcerile venusiene: fiind aer "+" reuşesc să-şi împlinească visele dacă înţeleg cu adevărat ce înseamnă să dai cu simţul măsurii, adică să nu arunci mărgăritarele tale sufleteşti celor care nu ştiu să aprecieze.
Scorpion - Marte, Pluton

Foarte mulţi cunoscători ai zodiilor asociază zodia Scorpionului cu misterul, magia cu tot ce este ascuns şi ocult. Forţa lui Marte minus aduce nativilor din această zodie lupta interioară, războiul cu tine însuţi – ce adeseori poate degenera în masochism, dar din punct de vedere spiritual generează curajul de a te învinge, de a sta faţă în faţă cu toate neajunsurile tale. Este simbolul pocăinţei, al recunoaşterii tuturor greşelilor dar şi al puterii de a acţiona în forţă pentru a depăşi orice se interpune în calea aspiraţiei lor. Din cauza asta Scorpionii acţionează ghidaţi de ideea "totul sau nimic" sau "scopul scuză mijloacele". Însă atunci când intervine energia transcendentă a lui Pluton – care ne aduce puterea transfigurării, abandonarea voinţei personale în voia lui Dumnezeu, viaţa acestor fiinţe se transformă foarte repede, având puterea ca apoi să îi transforme şi pe ceilalţi. Chiar se spune că atunci când intrăm în contact cu un Scorpion se produce un şoc în viaţa noastră. Dacă suntem ataşaţi de obsesiile şi micile noastre plăceri într-adevăr vom suferi, dar dacă suntem pregătiţi să schimbăm ceva în noi, prezenţa unui Scorpion, sau trezirea în fiinţa noastră a energiei arhetipale a Scorpionului, ne va ajuta să facem marele salt. Fiind o zodie de apă puterea de acţiune a lui Marte se transpune pe un alt plan. Dacă Berbecii, unde Martele este emisiv şi de foc, se preocupă de acţiuni sociale şi au curajul de a răspunde tuturor provocărilor, Scorpionii sunt mult mai subtili, deoarece Marte este minus şi aici avem de a face cu un semn de apă, de unde rezultă puterea lor de acţiune psihologică, indirectă. Astfel, abilitatea de a percepe partea ascunsă a lucrurilor se asociază cu puterea de manipulare. Un alt aspect important este în legătură cu controlul energiilor sexuale. Trebuie să înveţe să nu confunde sexul cu dragostea şi să înteleagă semnificaţia profundă a autotransfigurării.
Sagetator - Jupiter

"Un cavaler plin de nobleţe pregătit să lupte pentru dreptate şi adevăr” ar putea fi o primă descriere a acestui semn zodiacal. Fiind zodie de foc, regăsim la aceşti nativi o mare putere de impact, de fapt ei sunt cei care elaboreaza legile, dar ei sunt şi cei care le încalcă cel mai repede. Jupiter sub forma emisivă ne pune faţă în faţă cu toate regulile sociale şi politice, cu organizaţiile religioase şi sectele. Aici regăsim şi dogmatismul ce apare la nivelul inferior jupiterian, dar aici întâlnim şi graţia maestrului şi integrarea pe o cale spirituală. Toate acestea nu însemnă că toti Săgetătorii sunt fiinţe care fac parte dintr-o grupare spirituală sau socială, dar cel puţin îşi doresc foarte mult aceasta. Pentru că au eficienţă mare atunci când l-i se respectă hotărârile, natura emisivă de foc îi face buni conducători mai ales din punct de vedere spiritual şi le dă o notă de respect din partea celorlalţi. Bineînţeles, aceasta adeseori va scoate în evidenţă ideiile lor fixe, dogamatismul şi atitudinea de superioritate în faţa celorlalţi. Însă Jupiter la un nivel superior ne arată că pe maestru îl face exerciţiul şi astfel, dacă Săgetătorii vor învăţa să aplice toate informaţiile pe care le-au acumulat vor dobândi puterea de a-i ghida pe ceilalţi. Asta este şi marea lor capcană le place să dea ordine şi să facă pe maeştrii şi tocmai din cauza asta este necesar să înţeleagă că pentru a conduce şi transforma pe ceilalţi este necesar ca în prealabil să te conduci şi să te transformi pe tine însuţi. Nobleţea este o caracteristică ce le dă o valoare superioară, atunci când înţeleg că cea mai importantă lege este legea bunului simţ. Sunt înzestraţi cu o deosebită capacitate de a îndruma pe ceilalţi şi din acestă cauză la nivel teoretic sunt imbatabili. Trebuie doar să-şi demonstreze lor înşişi că un gram de practică valorează cât tone de teorie.
Capricorn - Saturn

Dacă am înţeles natura ascunsă, rece, solitară a lui Saturn , vom înţelege foarte uşor atitudinea ascetică a zodiei Capricornului. Trebuie doar să ne imaginăm toate calitaţile şi defectele saturniene proiectate în interiorul fiinţei umane şi vom înţelege de ce nativii acestei zodii sunt cei mai disciplinati, cei mai perseverenţi şi punctuali, cei mai pragmatici, cei mai buni organizatori şi adminstratori, dar şi fiinţe uneori zgârcite, închise şi izolate în propria lor lume interioră, lipsite de sentimente şi refuzând să iubească. Pământul îi face deoasebit de practici şi fixaţi pe anumite idei, de unde şi neclintirea şi încăpăţânarea lor, iar Saturn îi conduce spre aspiraţii foarte înalte. Uneori aspiraţiile lor sunt greu de recunoscut şi apreciat de către ceilalţi pentru că puţini sunt cei care pot ţine paşii cu ei. Nu se mişcă repede şi nici foarte des, dar când se implică într-o acţiune sunt prezenţi acolo cu întreaga lor fiinţă şi reuşesc să ducă la bun sfârşit ceea ce şi-au propus. În cazul în care în aspiraţiile lor nu ţin cont de sentimentele celorlalţi este foarte posibil să devină foarte egoişti şi reci, refuzând să dea explicaţii şi să motiveze acţiunile lor. Calitatea lor cea mare este în legatură cu controlul timpului, faptul că acţionează în conformitate cu anumite reguli personale şi sunt deosebit de fideli crezului lor. Trebuie să înveţe însă că orice om poate merge pe cont propriu doar o bucată din drumul destinului, deoarece la un moment dat este nevoie de un ghid, de un maestru. Numai în măsura în care vor accepta sfaturile celorlaţi şi îndrumarea din partea unor fiinţe superioare vor reuşii să depăşească egoismul şi să-şi dezvolte umilinţa, o calitate foarte necesară pe orice cale spirituală. Pământul le dă şi o mare putere de a pune în practică orice, de a valorifica orice cunoaştere sau informaţie şi astfel ei evoluează prin aceste experienţe directe, prin maturizarea dată de încercarile şi testele cele mai extremiste. Sunt în stare să renunţe la aproape orice pentru a-şi împlinii scopul vieţii, de unde rezultă o ambiţie ieşită din comun. Nu au nevoie de condiţii, nu sunt pretenţioşi, dar dacă pretind mult de la ceilalţi trebuie să înveţe să pretindă mult şi de la ei înşişi.
Pages: 1 2
Reference URL's