Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Dezastre naturale
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Top 10: Cele mai mari dezastre naturale
Lumea a evoluat de-a lungul timpului, stiinta de asemenea. Cu toate acestea, oamenii inca nu pot controla fiecare aspect al vietii. Dezastrele naturale reprezinte fenomene climatice sau meteorologice in fata carora civilizatia sta ca un spectator neputincios. Iata 10 dintre cele mai puternice dezastre survenite vreodata.
Cel mai distructiv taifun a fost inregistrat la inceputul secolul al XX-lea. Dezastrul a lovit Hong Kong-ul in anul 1906. Rafalele de vant au avut viteze de pana la 200 de km/ora si nu mai putin de 10.000 de oameni au murit in timpul furtunilor. Un alt taifun foarte puternic a lovit Philippine in anul 1984, insa numarul victimelor a fost incontestabil mai mic: doar 1.363 de persoane ucise si mai mult de 1 milion de oameni lasati fara case in urma furtunii.
sursa
Catastrofa din Rusia, fără precedent în istorie

"Nici noi, nici strămoşii noştri nu am fost martori la un astfel de fenomen în 1.000 de ani, de la formarea ţării noastre", a declarat, luni, directorul serviciilor meteo din Rusia, Aleksandr Frolov. Descriind canicula şi incendiile de pădure drept "un fenomen unic care nu are antecedente", Frolov a confirmat cele mai negre temeri ale ruşilor, dintre care milioane se aşteaptă la "sfârşitul lumii".

Citeste tot articolul aici:
toata lumea a fost lovita de dezastre in acest an-m cutremure, inundatii, furtuni, incendii, ghetar rupt, furtuni solare, etc...
Ai dreptate ... un an al fenomenelor extreme...
Particule radioactive colectate de norul de fum format în urma incendiilor din Rusia şi Ucraina riscă să ajungă în Polonia şi ţările baltice. Autorităţile ruse au recunoscut că aproape 4.000 de hectare din zonele contaminate în urma accidentului din 1986 la centrala nucleară sunt afectate de incendii.
Meteorologii germani avertizează că este posibil ca norii de fum care colectează particule radioactive să fie purtaţi de curenţi spre estul Europei, în următoarele zile.

„La cererea Guvernului german, urmărim de mai multe zile evoluţia maselor de aer deasupra Rusiei. În mod normal, curenţii ar împinge norii de fum spre Siberia. Cele mai recente prognoze ale noastre arată însă că norii ar putea ajunge în Europa de est şi zona Mării Baltice", a declarat, pentru „Adevărul", Andreas Friedrich, meteorolog de serviciu la DWD, Institutul Naţional de Meteorologie din Germania.
El a explicat că avertismentul vizează mai degrabă nordul Poloniei, Belarusul şi sudul Suediei. „Deocamdată, din datele de care dispunem, nu avem veşti rele pentru România. Dar nu excludem posibilitatea ca particule de cenuşă să ajungă şi pe teritoriul românesc, dintr-un motiv obiectiv: prognozele noastre sunt făcute pe trei zile", a explicat expertul german.
Sursa:
asta mai lipsea ca 2010 a fost plin de belele - vulcanul islandez, seismul din Haiti, Chile, etc, inundatii devastatoare, alunecari de teren, furtuni solare.. etc
Reference URL's