Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Prognoza meteo
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Prognoza meteo pe următoarele 6 luni: zăpadă pe 24 noiembrie şi precipitaţii în limitele normale
Ne aşteaptă o iarnă lungă şi călduroasă. Cel puţin în sudul şi sud-estul ţării. Aşa arată previziunile specialiştilor de la Administraţia Naţională de Meteorlogie. Nu va lipsi nici zăpada, iar temperaturile se vor înscrie în limitele normale, specifice perioadelor prognozate.
Antena3

Ce bine ca nu vin geruri desi o cam dau in bara meteorologii. Sa ninga de Craciun si Anul nou iar in rest sa fie cald si frumos. Daca vin nameti iar tipa guvernul ca i-a prins nepregatiti, ca iarna nu-i ca vara, ca au utilaje dar e viscol, etc.
Ploile si rafalele violente de vant care afecteaza Italia inca de miercuri au provocat moartea a 4 persoane si inundarea a zeci de strazi si locuinte din centrul si sudul tarii, nordul fiind afectat de zapada. Autoritatile au decretat stare de urgenta la Roma, unde exista riscul ca apele Tibrului sa se reverse din cauza ploilor torentiale, potrivit Rador
Hotnews

In Austria au cazut zapezi abundente si exista risc de avalanse iar in sudul Romaniei ploua. Vremea este in racire dar meteorologii spun ca nu prea sunt sanse sa avem un Craciun cu zapada in sudul tarii.
ATENTIONARE METEOROLOGICA
COD GALBEN

In intervalul 23 iunie, ora 10 - 23 iunie, ora 21 gradul de instabilitate atmosferica se va mentine accentuat in nordul si centrul tarii si la munte si se va caracteriza prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor avea si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

In zonele de deal si de munte, in Crisana, Maramures si local in Transilvania, ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 25 - 30 l/mp si izolat 40 l/mp.
Sursa: http://http://www.meteoro...ro
ATENTIONARE METEOROLOGICA
COD GALBEN

In intervalul 05 septembrie, ora 00 - 06 septembrie, ora 18 instabilitatea atmosferica se va accentua in toate regiunile, incepand din cele nord-vestice.
In aceasta noapte si in cursul zilei de maine, in vestul, centrul si nordul tarii vor fi averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si cu aspect de vijelie si grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 45...50 l/mp in Maramures, Transilvania, jumatatea nordica a Moldovei si la munte.
Din dupa-amiaza zilei de sambata 05 septembrie pana in seara zilei de duminica 06 septembrie vremea va deveni treptat instabila in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei, unde vor fi averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si cu aspect de vijelie si grindina. Ploile vor avea si caracter torential, astfel incat cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 55...60 l/mp.

Nota: Vremea se va raci accentuat, in cursul zilei de sambata in vestul, centrul si nordul tarii, iar duminica si in restul teritoriului.
Sursa: http://www.meteoromania.ro/index.php?id=65
Meteorologie populara.

La tara, mai ales batranii folosesc acest calendar pentru a "vedea" cum va fi anul viitor. Se alege o ceapa mare care se taie in doua jumatati si dinspre exteriorul cepei spre interior, se iau consecutiv 12 foi si se aseaza pe o bucata de lemn. Prima foaie este taiata cu un cutit si este "numita" luna ianuarie, astfel incat sa se stie de unde incepe numaratoarea lunilor anului. In continuare se aseaza celelalte foi. Peste fiecare foaie de ceapa se pune sare. Pana in dimineata urmatoare, foile de ceapa sunt puse intr-un loc ferit de razele de lumina. Dupa cantitatea de apa adunata in fiecare foaie de ceapa se poate "vedea" care dintre lunile anului care urmeaza va fi cea mai ploioasa si care va fi secetoasa. Daca intr-o foaie nu este apa deloc, acea luna va fi secetoasa, iar o foaie plina de apa prevesteste ca luna respectiva va fi ploioasa.
Sursa:http://www.meteoromania.ro
Cod galben de inundatii in 12 judete
Avertizarea este valabila incepand de joi, 24 decembrie, ora 20:00, pana duminica, 27 decembrie.
Sursa: http://www.ziare.com/actual/eveniment/12...ete-982911
Atentionare meteo cu cod galben de ninsoare pentru 11 judete din sud-vestul si sudul tarii.
"Un blocaj la o asemenea scara nu se produce foarte des, putem spune o data la 30-50 de ani", subliniaza expertul, precizand ca meteorologii il atribuie "unor fenomene atmosferice interne a caror functionare este foarte complexa".
Ziare
Viscolul a pus stapanire pe Romania: sosele blocate, localitati izolate

Rafale puternice si inghetate de vant au dus iarasi zapada pe soselele din Dobrogea, Baragan si Sudul Moldovei.

In Constanta, zeci de soferi au ramas blocati in nameti. In prezent, o bucata din Autostrada Soarelui este inchisa din pricina zapazii.

Tronsonul Fundulea - Fetesti a fost inchis vineri seara din cauza viscolului puternic. Drumarii nu-l vor redeschide decat dupa ce vantul se va opri, iar echipele de intretinere vor putea curata soseaua. Circulatia a fost insa reluata pe tronsonul Bucuresti - Lehliu, in ambele sensuri.

Crivatul bate cu furie si in judetul Constanta, cu peste 80 de kilometri pe ora. Aici mai multe drumuri au fost complet acoperite cu nameti imposibil de trecut. Circulatia este intrerupta pe DN3.

Potrivit sefului Serviciului Politiei Rutiere Constanta, probleme de circulatie se inregistreaza pe DN 2A Constanta - Harsova, in zona Galbiori, pe DN 3 Constanta - Ostrov, in zona Deleni, si pe DN 3C varianta Ovidiu - Constanta.

De asemenea, DN 22 Ramnicu Sarat - Braila, din judetul Buzau, este inchis din cauza viscolului puternic.

Mai mult, din cauza troienelor peste 40 de localitati au fost izolate si au ramas fara electricitate si zeci de drumuri comunale si judetene au fost inchise.

Romania ingheata la propriu! -25 de grade si vant. E cod galben de ger!
Situatie de urgenta, din cauza gerului

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a declarat situaţie de urgenţă, începând de astazi, ora 14.15, din cauza dificultăţilor semnalate în alimentarea cu gaze a consumatorilor, urmând ca furnizarea de gaze naturale să fie oprită pentru consumatorii întreruptibili, anunţă NewsIn.

Cei mai mari consumatori ce au statut întreruptibil sunt Azomureş, InterAgro şi Electrocentrale Bucureşti.


"În 25 ianuarie, a avut loc reuniunea Comisiei de coordonare pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale în prezenţa ministrului economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Adriean Videanu, şi a secretarului de stat pe probleme energetice, Tudor Şerban, preşedintele Comisiei. Au fost analizate informaţiile referitoare la cantităţile de gaze naturale necesare acoperirii consumurilor înregistrate şi situaţia creată de temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile (temperatura medie la nivel naţional a scăzut în dimineaţa zilei de 25 ianuarie la -17,90 C)", se arată într-un comunicat publicat astazi pe portalul ministerului.


De asemenea, în conformitate cu Legea 346/2007 privind măsurile pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale, Transgaz a solicitat Comisiei verificarea întrunirii condiţiilor pentru declararea situaţiei de urgenţă din cauza dificultăţilor semnalate în alimentarea cu gaze a consumatorilor.


În urma analizei, Comisia de coordonare pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale a confirmat existenţa condiţiilor de declarare a situaţiei de urgenţă şi a dispus ca, începând cu data de 25 ianuarie 2010, ora 14:15, Dispeceratul Naţional de Gaze Naturale să ia măsurile operative necesare, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri pentru situaţii de urgenţă în anul gazier 2009-2010, aprobat prin HG 1523/2009, se mai arată în comunicatul ministerului


"Acest lucru înseamnă, pe de o parte, oprirea furnizării gazelor naturale pentru consumatorii întreruptibili şi, pe de altă parte, trecerea CET-urilor, acolo unde este posibil, pe utilizarea combustibililor alternativi, ceea ce va permite Transgaz să gestioneze operativ sistemul, astfel încât populaţiei să i se asigure cu prioritate furnizarea gazelor naturale, căldurii şi apei calde în condiţii de siguranţă", spun reprezentanţii ministerului.
Iarna si-a intrat puternic in drepturi...nu-i de glumit cu ea...:angel:

Si vorba lui Base...Iarna nu-i ca vara...:17:
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Reference URL's