Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Furtuna, Uragan, Tornada, etc
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Imagini incredibile în Guatemala. Furtuna tropicală Agatha a provocat o groapă adâncă de 60 de metri, care ar fi înghiţit o clădire înaltă de trei etaje, în nordul oraşului Guatemala City, scrie cotidianul The Guardian.
Evz

brrrr parca a fost burghiu :stars
Astăzi încă se mai aşteaptă furtuni şi vijelii în zonele de deal şi de munte, potrivit meteorologilor. Locul exact unde se vor produce, însă, (localitatea) nu poate fi precizat decât cu o oră înainte. Astfel de episoade sunt aşteptate să se tot repete pe întreaga durată a verii

Cu cât canicula soseşte mai devreme, cu atât vor veni mai repede şi furtunile violente şi scurte, cu care ne-am obiş-nuit de câţiva ani. Şi ar fi bine să ne adaptăm, căci astfel de vijelii o să tot avem în fiecare vară, spun meteorologii. Deosebirea este că de data aceasta au apărut mai devreme decât până acum: de obicei astfel de episoade apăreau mai mult prin iulie şi august, dar au fost şi excepţii.

În 2007 am avut prima furtună puternică din an în luna mai, iar altădată am avut vijelii puternice chiar şi în octombrie.
Gandul


s-a ales praful si de clima...:colere:
Furtuna a început în jurul orei 18.00, ploaia torenţială fiind însoţită de rafale puternice de vânt şi de grindină de mărimea oului de găină.

În curtea Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, un brad a fost smuls din rădăcini, însă nu s-au produs pagube.
Realitatea
O bucata de gheata cu o suprafata de 260 de kilometri patrati (de patru ori marimea insulei Manhattan) s-a desprins dintr-unul dintre cei mai mari ghetari din Groenlanda, relateaza Daily Mail.

Bucata are o grosime egala cu inaltimea Empire State Building si urmeaza sa intre in stramtoarea Nares, intre Groenlanda si Canada.
Ziare

ne topim incet dar sigur.
Uraganul Danielle va trece pe lângă arhipelagul Bermude

Alertă pentru locuitorii şi turiştii din celebrul arhipelag al Bermudelor, din vestul statului american Florida. Insulele vor fi afectate, în acest weekend, de uraganul Danielle, cea mai puternică furtună formată anul acesta în Atlantic.
Meteorologii plasează uraganul Danielle în categoria 4 pe scara Saffir Simpson, cu rafale de vînt de pînă la 215 km/h. Uraganul va stîrni valuri de peste 5 metri, motiv pentru care şi surferii din acest paradis tropical au primit avertismente să nu-şi riste viaţa în acest weekend.
Sursa:
Sezonul furtunilor

Primăvara aduce veşti proaste pentru SUA. Începe sezonul tornadelor. Statele din sud sunt măturate anual, la propriu, de mii de tornade, care produc pagube imense, atât materiale cât şi umane. Potrivit site-ului accuweather.com, de la începutul anului au fost raportate 1082 de tornade, dintre care 890 au avut loc în luna aprilie.

Până acum, cel puţin 291 de persoane din şase state au murit datorită violentului fenomen. Mai mult de jumătate din numărul celor decedaţi, 204, provin din Alabama. În Tennesse s-au înregistrat 33 de victime, în Mississippi tot 33, 15 în Georgia, 5 în Virginia şi una în Kentuky, potrivit Associatred Press. Echipele de salvare scormonesc în continuare prin dărâmături, fiind aşteptată o creştere a numărului de morţi.

O operaţiune amplă a adunat 2000 de trupe ale Gărzii Naţionale, voluntari de pretutindeni şi oficialităţi americane. Peste 1680 de persoane şi-au petrecut ziua de joi în adăposturi ale Crucii Roşii, potrivit lui Attie Poirier, purtător de cuvânt al organizaţiei. Citată de New York Times, aceasta a mai declarat că ultima dată când a organizat un sistem atât de amplu de adăposturi a fost după uraganul Katrina.
R Libera

http://www.youtube.com/watch?v=jcReiiEwXNc

http://www.youtube.com/watch?v=6V2Z_LZ1NmM

http://www.youtube.com/watch?v=JDNlqFfjVjU
scary!americanii sunt obisnuiti cu tornadele si furtunile, dar anul asta este ciudat.inca nu-i sezonul.pai daca o sa inceapa si sezonul uraganelor, Doamne pazeste ca va fi jale.Speram ca nu!
clima s-a schimbat si datorita lor. dau mereu vina pe aghioasele vacilor si alte prostii insa nu se uita cata industrie au, cate masini, cate razboiaie duc, etc.
nu mai vorbim de experimente...
Miercuri, 27 Aprilie 2011. Tuscaloosa - Alabama, USA. 32 de morti si cel putin 600 de raniti.

http://www.youtube.com/watch?v=T0FHTG9VETY
Pages: 1 2
Reference URL's