Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Rau sub Marea Neagra
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
anna.yi mi-a atras atentia asupra unei stiri ce a vuit in presa dar nu suficient.


Subacvatic Specialiştii au descoperit o apă curgătoare uriaşă care porneşte din Mediterana şi se „varsă“ în Marea Neagră. Dacă ar fi fost descoperit pe uscat, oamenii de ştiinţă estimează că ar fi fost al şaselea râu ca mărime de pe Terra, din punct de vedere al debitului.

Este de 350 de ori mai mare ca Tamisa şi este singurul râu subacvatic activ descoperit până acum. Porneşte din Marea Mediterană, trece prin strâmtoarea Bosfor şi se „varsă" undeva în apele Mării Negre. A fost descoperit de o echipă de cercetători britanici de la Universitatea din Leeds, scrie „The Daily Mail".

La fel ca apele de pe uscat, cele submarine formează canale sau cascade şi au afluenţi. Pe alocuri, apa are o adâncime de 35 de metri şi o lăţime de peste 800 de metri. Dacă ar fi fost descoperit pe uscat, oamenii de ştiinţă estimează că ar fi fost al şaselea râu ca mărime de pe Terra, din punct de vedere al debitului.
Adevarul
Am citit stirea, am ascultat pe la tv dar nu imi este foarte clar cum poate un rau asa de mare sa "misune" pe sub Marea Neagra.
Se vorbeste despre cascade, afluenti, etc.
Nu stiam ca poate exista asa ceva. E prima data cand aud. In acest articol spun ca e un fluviu sarat...
Exista o harta a lui pe undeva?
Stie careva mai multe?
Reference URL's