Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Traian Basescu - Nicolae Ceausescu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Traian Basescu spune ca, daca Nicolae Ceausescu ar fi stat doar zece ani in fruntea statului, era "un mare presedinte in istoria romanilor".

Daca citeam aceste randuri in 1989 sau 1990 cu siguranta m-as fi inflamat urland si aruncand invective la adresa ambilor.
Dupa 20 de ani de democratie stau si cuget inainte de a lovi cu pietre in amandoi.
Departe de mine de a-l considera pe Ceausescu cel mai mare conducator al romanilor. Eram prea copil ca sa fiu in PCR atunci, imi traiam copilaria in liniste si nu ma obliga nimeni sa simt.
Acum am libertatea de a spune ce gandesc dar duc in spate un sac de mizerie ce ma cocosaza.

Parerea mea este ca Ceausescu singur nu putea subjuga 22 de milioane de oameni dar un sistem da.
Nu Iliescu, Constantinescu, Basescu au dus tara de rapa ci oamenii din jurul lor... si din pacate sunt multi, mai multi decat credeam.
Nu eu ii voi crucifica ci istoria. Nu eu trebuie sa ii iert pentru ce au facut si fac.. ci Dumnezeu. EL este singurul in fata caruia raspundem fiecare pentru tot ce facem in aceasta viata. EL este singurul unde nu tine sa dam vina pe vecinul de la 2 ca ne-a influentat, nu ii putem spune ca Popescu a facut aia si automat asta ne da dreptul sa facem si noi, etc. Atunci, la acea judecata vom raspunde clar si concret pentru ce am facut noi si doar noi!
Cuvintele spuse de Basescu m-au rascolit.
M-au fortat sa pun in balanta ce era si ce este.
Nu regret tineretea pierduta atata timp cat nu am ajuns la varsta senectutii.
aceste cuvinte sunt scoase din context, de fapt sunt comentarii la un articol despre Paunescu dar... extrem de adevarate.

ciudat! (Sâmbătă, 6 noiembrie 2010, 2:04)
srpc [utilizator] i-a raspuns lui nicu
ti se pare ca acum e cumva mai putina mizerie umana in tara asta? eu observ ca mizeria umana a explodat dupa 89, fiindca in loc sa avem meritocratie, avem capitalism! am fost in strada atunci, dar numai la modalitatea de a crea turme de cocalari in Q7 si de miliardari la tzatza bugetului nu ne gandeam! speram ca va fi o tara condusa de cei buni si priceputi, nu de cei bogati, amice! asa ca, volens-nolens, traim o perioada incomparabil mai jegoasa decat cea dinainte de 90! nu capitalism voiam, nici socialism, ci MERITOCRATIE! daca,m insa, e de ales intre capitalism si socialism, aleg fara ezitare varianta nr.1! a, ca sunt cateva sute de mii de bisnitari de toate calibrele care sunt multumiti e alta poveste, insa nu cred ca placerile lor conteaza, Doamne iarta-ma! raspunde trimite
Sursa comentariu


acest utilizator a spus in 3 cuvinte ce simt "tampitii" naivi care au iesit in strada in dec '89.
ma numar printre ei si doar norocul.. destinul.. m-a indepartat de ... o groapa in cimitirul eroilor.
eram niste copii naivi si plini de speranta dar asta e alta poveste.
Cei zece ani ai lui Ceausescu la carma Romaniei ar fi insemnat perioada dintre 1965 - 1975. Ar fi inclus celebra si mult prea apreciata pozitie a lui Ceausescu impotriva invaziei rusesti din Cehoslovacia, din 1968. Valul relativei simpatii venite din partea catorva puteri occidentale pentru liderul "reformator" al Romaniei nu era tocmai gratuit si nici nu exprima doar admiratia fata de conducatorul comunist.

Schimbul de vizite la cel mai inalt nivel cu SUA, Franta sau Marea Britanie, cu care Ceausescu si acolitii lui s-au laudat o viata, nu venea ca o recunoastere a Romaniei in randul tarilor democratice si libere de influenta sovietica, ci incercau sa transmita un mesaj Moscovei.
Continuare
Reference URL's