Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: 1 Decembrie - Ziua Romaniei
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
A mai trecut o zi nationala. Din pacate vremea potrivnica ne-a lecuit de plimbari si parade si ne-a adunat la caldura.
Dimineata ma plimbam sa vad ce programe au televiziunile si am dat peste cativa cantereti de muzica populara ce tropaiau inghetati pe National tv, la TVR vorbeau de zor niste preoti si la posturile de stiri era transmisii live cu parada de 1 Decembrie. In loc sa uite de ura si cuvinte rele posturile de stiri isi scuipau veninul uitand ca de ziua noastra ar fi trebuit sa ne bucuram si sa lasam mizeriile politice pentru o alta zi.
Din pacate ziua Romaniei o sa ajunga ziua Protv caci doar acolo se perindau mici documentare despre romani care au reusit in viata. Muzica si veselie, optimism, stiri despre romani obisnuiti dadeau un pic de culoare Zilei Nationale.
Oare o fi fost atat de greu sa lase politica deoparte si alte televiziuni si sa ne aduca un pic de speranta?
Afara ploua si vantul ingheta stropii iar pomii pareau imbracati in sticla. M-am saturat de politica si monopolul acelorasi indivizi fara scrupule care umplu zilnic paginile ziarelor si micile ecrane. Aceste vedete de ocazie au ajuns mai rau decat Ceausescu.
Oare in '89 am iesit in strada pentru astfel de maimutoi lipsiti de orice bun simt?
Probabil ca atunci cand vom scapa de aceasta pleava politica va trebui sa schimbam iarasi Ziua Romaniei.
La Multi Ani Romania! Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti iar pe acesti politicieni mizerabili sa ii judece dupa faptele lor.
Rasfoind presa aflu cu surprindere ca un om care a schimbat destine si a salvat oameni sta uitat pe un pat de spital.

"Alexandru Pesamosca este un nume gigantic în medicina românească, un om cum puţini mai sunt azi în România. La 80 de ani rămâne o legendă printre medici, trăieşte de decenii într-o rezervă a spitalului Marie Curie, pentru că şi-a dorit dintotdeauna să fie cât mai aproape de blocul operator. Este retras şi izolat şi la el ajung doar cazurile foarte dificile de copii bolnavi.
"
Libertatea

Asa ne respectam valorile? Ii admiram pe cei care nu iau spaga dar apoi ii uitam. Zi de zi ne sunt bagati pe gat politicieni ieftini si sexy mutre fara neuroni. Cu astia ne laudam? Cum de am ajuns asa? Cine este de vina? Cei care isi vand marfa cu ajutorul unor poze deocheate sau cei ce le cumpara?
Romania trezeste-te! Te inclini in fata unor oameni de calitate sau in fata unor fete ce se vand ieftin prin tabloide?
Mai avem inca valori ce asteapta sa ne amintim de ei.. si degeaba hohotesc televiziunile cand moare un actor celebru, un scriitor, etc.. daca acum stau uitati.


Tot Formula As...
Pentru reportajele scrise cu bun simt, pentru stirile normale pe care le aduc in atentia noastra.. ma inclin cu respect si cumpar revista desi o pot citi si pe internet! Bravo Formula As!


Dr. acad. Alexandru Pesamosca. Numele lui este astazi o legenda. Are 79 de ani si a operat peste 45.000 de copii. Adica populatia unui oras intreg. A operat cele mai grave cazuri venite din toate colturile lumii. Nu era doar un doctor. Era o institutie. Nimeni nu spunea "merg la doctor". Era un soi de mandrie sa mentionezi ca mergi la Pesamosca. Viata lui toata si-a daruit-o acestor copii. De la ei sau de la parintii lor primeste si acum sute de scrisori. De ziua lui, de Pasti, de Craciun. De 50 de ani, s-au adunat saci intregi. In schimb, autoritatile de azi il umilesc. Fostii lui discipoli, astazi oameni cu functii, il iau in bataie de joc sau doar il ignora. Bolnav si scarbit de toate astea, sta zi si noapte ascuns in camaruta lui ticsita cu amintiri. Casa lui e aici, in fostul cabinet din spital. Au fost zeci de ani in care a uitat cu totul de el. Gandurile lui toate erau doar la copii, iar unicul rost a fost sa-i faca din nou sa zambeasca. Si-apoi, intr-o zi, s-a trezit singur, bolnav si fara un adapost. A ramas in camaruta asta, ca un calugar in chilia lui. Nu iese niciodata de aici, nu vrea sa mai stie nimic din ce-i afara. Singurele lui bucurii sunt acolo. In sacii aia plini cu scrisori.
Formula As


Astia sunt romanii adevarati nu latratorii din politica careacum se injura si peste 5 minute se imbratiseaza. Din pacate sunt prea multi si prea infatuati. Din cauza lor oameni ca Alexandru Pesamosca.... stau ascunsi si duc cu ei experiente de viata si povesti incredibile.
Ce fel de societate suntem? De unde atâta ignoranţă, atâta nepăsare, atâta uitare a valorilor naţionale atunci când “nu ne mai sunt de folos”, nu ne mai aduc un “ce profit”? De unde acest cinism faţă de monumente ale neamului, de valori ale patrimoniului naţional? Admit că tinerii nu i-au cunoscut pe marii noştri medici, actori, muzicieni, savanţi. Dar Academia? Dar nenumăratele ONG-uri care-s îngrijorate de soarta păpădiei, nu şi de a unor înaintaşi celebri, care pleacă dintre noi uitaţi şi fără minima recunoştinţă? Dar guvernanţii, pentru care patrimoniul neamului e numai material, iar nu şi istoric, cultural ori ştiinţific, cunoaşterea pentru ei fiind doar cea de pe Google?
Libertatea
Reference URL's