Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Casele
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Prima casa mai este cunoscuta si sub denumirea de casa ego-ului la fel de bine ca si ascendent sau Semnul rasaritului. Descrie personalitatea si atributele fizice. Este imaginea pe care o proiectam in exterior, ceea ce vrem sa pastram ca aparente si comportamentul pe care il avem fata de ceilalti. Domina capul si fata si afecteaza semnul Berbecului si planeta Marte.
A doua casa se mai numeste si casa posesiei. Se refera la partea materiala, banii si potentialul de a face rost de ei. De asemenea se refera si la valorile care vro reprezenta ceva pentru tine in viata. Este casa finantelor personale. Domina gatul, nas si pieptul si marcheaza semnul Taurului si planeta Venus.
A treia casa reprezinta casa comunicarii. Se refera la modul in care ne exprimam pe noi insine (in scris, prin viu grai…) si felul in care gandim, nivelul intelectual. Descrie relatiile cu fratii si surorile, vecinii sau mediul care ne inconjoara, educatia, dexteritatea mecanica, si calatoriile scurte. Afecteaza mainile, umerii si plamanii iar ca semn zodiacal Gemeni si planeta Mercur.
A patra casa reprezinta ceea ce denumim “acasa”. Inseamna tot ceea ce reprezinta pentru fiecare caminul, mediul casnic, stramosii, mostenirea si radacinile, la fel de bine ca si trecutul. Implica imaginea mamei. Afecteaza sanii si digestia iar ca semn zodiacal, Racul si Luna.
A cincea casa mai este cunoscuta sub denumirea de casa a placerii. Descrie dragostea, creativitatea, distractia, talentul, jocul si bucuria. Vorbeste de asemenea despre latura dramatica si talentul artistic. Afecteaza inima si spatele iar ca semn, zodia Leului si Soarele.
A sasea casa este prezentata drept casa sanatatii. Este vorba de slujba fiecaruia, de angajati, rutina, responsabilitati zilnice, regim alimentar, animale de casa si exercitii fizice. Descrie obligatiile de care trebuie sa te achiti si constiinta de sine. Afecteaza stomacul si ca semn zodiacal zodia Fecioarei si planeta Mercur.
A saptea casa este casa parteneriatelor. Prezinta aspecte legate de casatorie, colaborari sau asociatii in vederea incheierii unei afaceri. Se refera la divort, confruntari deschise, aspecte juridice, contracte, procese si negocieri. Afecteaza genunchi iar ca semn zodiacal zodia Balantei si planeta Venus.
A opta casa mai poarta denumirea si de casa sexului. Contureaza tot ceea ce are legatura cu partea financiara, mosteniri, plati, taxe, sprijinul pe care il primesti din partea celorlalti, si ca profesii chirurgia. Este, de asemenea casa care domina comportamentul sexual, procrearea, regenerarea, moarte si reincarnarea. Afecteaza organele genitale si ca semn zodiacal zodia Scorpionului si planetele Marte si Pluto.
A noua casa poarta si denumirea de casa filozofiei. Caracterizeaza aspecte legate de religie, calatorii, tari straine, dar si aspecte legale, educatie, comert, jurnalism si etica. Afecteaza soldurile si coapsele si ca semn zodiacal zodia Sagetatorului si planeta Jupiter.
A zecea casa se refera la ceea ce de obicei denumim statutul social. Descrie vocatia fiecaruia, cariera, profesia, ambitiile, reputatia, dar si autoritatea, prestigiul, realizarile personale si deciziile. Mai implica si imaginea tatalui si a influentei pe care o are acesta. Afecteaza pielea, dintii, oasele si gambele. Domina semnul Capricornului si planeta Saturn.
A unsprezecea casa mai poarta denumirea si de casa a prieteniei. Face referire la prietenii, cunostinte, in ceea ce priveste sperantele si dorintele. Domina grupurile, organizatiile, asociatiile, actiunile de caritate, precum si tot ceea ce inseamna originalitate. Afecteaza incheieturile, ligamentele si ca semn reprezinta zodia Varsatorului si plantele Saturn si Saturn.
A douasprezecea casa este cunoscuta sub denumirea de casa subconstientului. Descrie ceea ce este ascuns sau necunoscut, subconstientul, intangibilul, somnul, visurile, simpatia, karma si legaturile spirituale. Vorbeste despre singuratate, limitari, temeri, secrete, dusmani ascunsi, irealitate, narcotice, institutii, bunastarea publica si caritate. Reprezinta picioarele si este legata de semnul Pestilor si planetele Jupiter si Neptun
Reference URL's