Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Amintiri din Epoca Ceausescu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Continuare din vechiul forum Amintiri din "Epoca de Aur"

A curs multa cerneala despre perioada comunista din Romania si dupa 18 ani incepe sa se astearna uitarea. Multi dintre tinerii de astazi stiu despre Nicolae Ceausescu din cartile de istorie sau de la televizor. Era mai bine? era mai rau? - cred ca fiecare perioada a avut si bune si rele.
Pentru cei interesati am gasit cateva imagini de arhiva din decembrie 1989.

Imagini de arhiva cu Nicolae Ceausescu
Am niste poze de pe vremea lui Ceasca!
Le gasiti aici:Petaramulunorvremuritrecute1 pps

aztek

Mai tineti minte? Am gasit asa ceva la un magazin "mare si cunoscut", numai ca erau la raionul de dulciuri. Prin '80-'85 ele se gaseau la farmacie!
Au acelasi gust, cutia este neschimbata... sper sa nu fie din acea perioada :) :61
Da, erau un fel de "jeleuri" cu gust de eucalipt si erau conice. Pe deasupra aveau zahar tos si uneori le rontaim ca sa dispara mirosul de tigara sau usturoi:samba:
In perioada de iarna se gaseau mai greu deoarece erau bune pentru raceala:61
O alta persoana, care facea parte la vremea respectiva din structurile de varf ale PCR, povesteste o situatie chiar amuzanta legata de ultima masa dictatorului: "La ultima sa vizita din Zalau, din 1986, Ceausescu a fost asteptat, la casa de protocol, cu o masa imbelsugata, de pe care nu lipseau fripturile de porc mistret, caprior sau fazan. El a venit, bucatarul i-a servit mancarea adusa de la Bucuresti, adica dovlecel cu smantana si un pahar de vin rosu fara alcool, dupa care le-a spus celor care il insoteau: 'Eu ma duc in camera mea, sa mai lucrez ceva si sa va las sa mancati linistiti'".
Ziare
Ca să fiu sincer, am avut o viaţă senzaţională. N-am dus lipsă de nimic, ba din contră - aveam tot ce voiam. Câştigam foarte mulţi bani - prin ’60 şi ceva, deja îmi cumpărasem o casă de 500.000 de lei şi în doi-trei ani am mai băgat vreo 50.000 de lei în ea - am făcut subsolul, parterul etc. Eu eram socotit în faţa băieţilor cu... prieten cu Nicu Ceauşescu. Şi atunci n-a avut nimeni...

Evz

Foarte interesant articolul. Corect, nu stiu cum se face ca toti "se descurcau". unii mai mult, unii mai putin dar toti aveau frigidere burdusite si tot felul de produse din "pachet".
Exact!!!
Eu eram destul de mica atunci, vreo 6-7 ani, dar suficient de mare sa-mi aduc aminte.
Aveam o verisoara care se angajase la Comtim (doar ca ei faceau mai mult export pe vremea aia, la noi era criza de carnuri). Vine intr-o zi la noi si ii cere la mama un cutit...:00:, se dezbraca de palton si incepe sa scoata carnati si bucati intregi de carne de pe ea...era toata infasurata cu carnati si cremvusti pe maini, iar pe burta avea bucati mari de pulpa de porc legate toate bine cu sfoara...cred ca n-o sa uit imaginea asta niciodata...frigiderul nostru n-a dus lipsa niciodata de carnuri :61

O alta matusa din partea tatalui, lucra la Avicola. De acolo aveau voie sa duca acasa furaje pt animale(nu stiu cum se numesc altfel, cereale macinate :8:). In plasoiul cu furaje baga la fung vreo 4-5-6 pui cu gatul sucit, deasupra cerealele si pleca acasa...:stars
Asa este. Bunica cumpara si ea din cand in cand "combinate" ca sa le dea gainilor ca supliment la boabe si iarba.
In Bucuresti era o zona mai "dubioasa" unde bagau mereu carne si nu erau cozi asa ca isi faceau drum prin zona si cumparau mereu carne frumoasa si proaspata.( zona Dudesti- pe nu stiu ce stradute).
Fie vorba intre noi carne primeau majoritatea de la tara, cam toti aveau unchi, matusi, parinti si unii chiar subventionau porcul de Craciun sau alta oratanii. Nu plecam niciodata de la tara fara gaina sau pui si oua proaspete.:17:
Era mai bine pe vremea lui Ceausescu?

Toti cei care ne uitam mai mult de doua ore la televizor si citim cate un ziar, toti cei care mergem la vot, toti cei care am iesit din tara, toti cei care ne criticam si injuram fara retineri conducatorii, toti cei care folosim fara restrictii internetul si postam tot ce vrem pe forumuri, toti cei ce umplem pana la refuz cosurile in supermarketuri, toti cei care gasim in librarii ce carti dorim, cumparam benzina la orice ora din zi si din noapte, cei care putem sarbatori in tihna Craciunul si Pastele, noi toti cei care de doua decenii traim normal, nici macar nu mai putem face, probabil, acest exercitiu de imaginatie.
Ziare
Pages: 1 2 3 4
Reference URL's