Tfm Portal - Forum - Friends for Friends

Full Version: Vulcan in Romania ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Fenomen ciudat, în Caransebeş! Un localnic a observat că podeaua dormitorului său s-a încălzit ineplicabil. Termometrele au măsurat o temperatură de pânăla 66 de grade Celsius . Şi nimeni - nici un specialist - n-a reuşit să-i explice de ce se întâmplă asta.

Proprietarul crede însă că totul are legătură cu un fulger care a lovit în apropierea casei.

Este genul de lucru pe care nu ai cum să îl crezi până nu îl vezi.

În doar câteva secunde, temperatura indicată de termometrul înfipt în podea creşte cu 15-20 de grade Celsius. Temperatura maximă înregistrată este de 66 de grade.
antena3


sa fie un izvor termal sau ce?
A venit rândul electricienilor să verifice şi să măsoare camera. Aceştia s-au crucit. "Aparatele detectă un adevărat câmp electric în toată camera, chiar şi la doi metri deasupra solului, ceea ce era imposibil să vină de la un conductor sau aparat electric. Aşa ceva se întâmplă doar în interiorul staţiilor de transformare de înaltă tensiune. Este un câmp energetic imens. Sunt mirat şi intrigat în acelaşi timp. Nu găsesc nici o explicaţie la acest fenomen" spune Ion Damian, specialist în reţele electrice şi echipamente.


Nici geologii sau doctorii în geografie nu au găsit o explicaţie. ,,Situaţia este cu atât mai ambiguă cu cât sapi în podea: temperatura creşte. Culmea este că la Caransebeş s-au făcut zeci de forări şi prospecţiuni. Oraşul are aproape 50 de fântâni arteziene răspândite peste tot. Este cunoscut în toată ţara pentru acest lucru" spune Ionel Paica, geolog şi director la societatea de apă şi canal a oraşului.
La insistenţele celor prezenţi, proprietarul a adus un pickhamer şi a făcut o gaură de aproximativ 10 cm în podea. Termometrul cu sondă pus în podea, în nici un minut, a arătat o creştere a temperaturii de peste 60 de grade. Omul a adâncit cu o daltă gaura, iar aparatul arata o temperatură de 68 de grade Celsius. În această zonă de peste 20 de km pătraţi, nu există conducte de apă caldă, reţele de gaz, cabluri electrice sau canalizare.
RL

hmmmmmmmmmmmmmmm? :stars ce ar putea sa fie? un izvor termal? sa fi luat foc ceva pe sub casa si sa arda mocnit? sper sa nu se "inventeze" vreun vulcan in zona ca era tot ce ne mai trebuia.. :stars


in reportaj zice cineva ca e o zona de falii si ca exista potential vulcanic :stars
Vezi Video
City-manager-ul Caransebeşului, Nicolae Borceanu, ne-a declarat că „s-ar putea să fie vorba despre o sursă de apă termală puternic acensională. A doua posibilitate ar fi că acest fenomen poate fi, ipotetic vorbind, prevestirea unei erupţii vulcanice. Trebuie făcut un studiu geologic întrucât zona respectivă se află la limita dintre Câmpia de Vest şi Depresiunea Caransebeşului, care este de natură tectonică, iar tot fundamentul reliefului este compartimentat de falii
sursa
hm... au descoperit pana la urma ce e acolo ?
http://www.libertatea.ro/detalii/articol...38006.html

un domn spunea ca apele din zona au 45C.. nu 66...
ciudat.. si camp electric si caldura.. ce poate fi ?
Poate că vă mai amintiţi de fenomenul de la Caransebeş şi căruia nimeni nu a putut să îi dea vreo explicaţie. De sâmbăta trecută, mai exact din 21 mai, podeaua uneia din camerele casei lui Pavel Ilea a început să se încălzească inexplicabil. Temperatura a crescut de la o zi la alta – astfel încât vineri podeaua frigea la propriu iar termometrul arăta aproape 70 de grade. La faţa locului s-a deplasat o comisie formată din specialişti în mai multe domenii- de la gaze şi până la electricitate, geologi şi geografi, Dar nimeni nu a găsit o explicaţie. Primarul a emis un ordin de evacuare a proprietarului până la elucidarea fenomenului.
Sursa
Reference URL's