Goji este un fruct asiatic de culoare rosie originar din Himalaya, ce dateaza din anii 800 D.C.
Fructul este produs de Lycium Barbarum, planta considerata izvor de sanatate si utilizata de mii de ani de terapeutii tibetani si chinezi.
Goji a reprezentat un pilon important al medicinei chineze, insa abia recent, oamenii de stiinta din intreaga lume au descoperit motivele pentru care fructul este atat de eficient.
In urma unor investigatii minutioase, oamenii de stiinta au descoperit ca fructul este unul dintre cele mai bogate in nutrienti de pe pamant.Pana de curand, Goji nu a beneficiat de notorietate sau un grad ridicat de consum in America si Europa. Acest lucru s-a datorat nefamiliarizarii civilizatiilor vestice cu fructul si beneficiile pe care le ofera.
Pentru populatiile vestice, cresterea sau consumarea fructului Goji a reprezentat mult timp un lucru complet necunoscut.
In ultima perioada, fructele Goji au devenit insa noul secret al sanatatii vesticilor iar popularitatea fructului a cunoscut o binemeritata crestere, in special datorita proprietatilor sale anti-aging si de reducere a greutatii corporale.
Sfatulmedicului