Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Harta tridimensionala veche de peste 50 de milioane de ani ?

Cunoscuta si sub numele de “piatra Dashka”, “Harta Creatorului” sau „Piatra Daskai” reprezinta o harta veche de peste 50 de milioane de ani ( unele datari ii dau chiar si 120 milioane de ani! ) gasita in zona muntilor Ural.

Profesorul Alexandr Chuvyrov, doctor in stiinte fizice si matematice la Universitatea de Stat a Baskiriei (republica rusa din sudul Muntilor Ural), a decis sa cerceteze, impreuna cu studentul sau chinez Huan Hun, ipoteza unei posibile migratii stravechi, a chinezilor, in Siberia si in Ural.

In curtea unui oficial local, prof. Chuvyrov si echipa sa au gasit o lespede, dezgropata ulterior si transportata la universitate, unde a fost foarte bine curatata. Avea laturile de 106/148 centimetri, grosimea de 16 centimetri si circa o tona greutate. In mod uimitor, ea se dovedea a fi alcatuita din trei straturi: primul (14 cm), din dolomita; al doilea, dintr-un gen de sticla numita diopsida, realizat printr-o tehnologie inca inaccesibila omului, astazi; al treilea, dintr-un portelan menit sa asigure protectie stratului mijlociu, cel care este de fapt o harta a Muntilor Ural.

Harta modelata – nu manual, ci cu ajutorul unei tehnologii inalte. A fost numita „Piatra Daskai” sau „Harta Creatorului”, apreciindu-se insa ca ea face parte dintr-un „puzzle” de circa 340/340 metri, care ar reprezenta suprafata in relief a intregului glob. Mai mult decat atat, dintre numerosii specialisti din cele mai diferite domenii, care au inceput sa studieze misteriosul obiect, o echipa de cartografi americani din Wisconsin a precizat ca o asemenea harta nu putea fi realizata decat pe baza unor relevee aeriene.

O asemenea metoda de lucru utilizeaza date furnizate prin sateliti, ceea ce americanii abia acum sunt in curs de punere in functiune, pana in 2010. Varsta hartii e si ea obiect de controverse. La inceput, Chuvyrov a avansat cu prudenta o vechime de „doar” 3.000 de ani, insa datarile ulterioare au impins limitele in timp la o incredibila perioada, situata cu 50 milioane, pana la 120 milioane de ani in urma! magazin

Intr-un document semnat de sefului Statului major gen. lt. Valery Filatov in anul 2007 se afirma ca “desenele” care sunt gravate pe “Harta Creatorului” reprezinta cursuri de rauri si canale navigabile din zona. Chuvyrov a primit rezultatul expertizei cu uimire, intrebandu-se cum au reusit “maimutele” sa traseze astfel de harti cu milioane de ani in urma. In desen este trasata o zona de aproximativ 100-150 km patrati pe o scara de 1:100.000. Potrivit profesorului, detalii topografice gravate “pe harta din piatra” a necesitat masuratori speciale. Pentru a crea o harta tridimensionala este nevoie de computere performante, imagini luate din spatiu si o serie de calcule extrem de sofisticate. Detaliile uimitoare l-au facut sa afirme ca numai fiinte venite din spatiu puteau construi o astfel de harta.

 

Oamenii de stiinta au avut un soc studiind strtura de piatra si descoperind cu uimire ca are o parte artificiala, creata cu ajutorul nanotehnologiei. Mai multe bucati din harta au fost descoperite in zona, specialistii lansand ipoteza ca ele fac parte dintr-o harta cu dimensiunea de 340m.

 

Legenda spune ca aceasta este Harta Creatorului, în care explica pamântenilor cum ar trebui sa se extinda. Mai mult este o dovada de netagaduit ca au existat civilizatii foarte dezvoltate înainte de vremurile cunoscute de istorici.” Ant3

 

Artefactul are intr-adevar 120 de milioane de ani. O pereche cochilii de crustacee, blocate intre straturile placii, ne-au permis sa datam si sa confirmam vechimea”, a declarat unul dintre oamenii de stiinta. Presupusa harta este compusa din trei straturi despre care specialistii spun ca asa ceva nu s-ar putea produce in mod natural. Cele trei straturi sunt: ceramica dolomita, sticla, apoi diopsid si un strat subtire de portelan. Suprafata placii este acoperita cu o imagine 3-D avand o sectiune a muntilor Ural. Este de fapt o uimitoare harta in relief care nu prezinta semnele utilizarii unui instrument de sculptura. Detaliile ei includ: rauri, munti, linii de eroare si topografie naturala a muntilor Ural, semnele a 12 imense baraje artificiale, mii de kilometri de canale de irigatie, raurile Belya, Ufimka, si Sutolka, precum si alte diverse proiecte de mediu. Placa este de cinci metri inaltime, 3,5 metri latime, sase cm grosime si cantareste aproximativ un pic mai mult de o tona.” sursa

Exit mobile version