Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Icoane Facatoare de Minuni 1

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Ghighiu – “Siriaca”

Icoana a ajuns in Romania in anul 1958, ea fiind adusa de catre episcopul Vasilios Samaha si oferita Patriarhului Justinian Marina, in urma unui vis in care Maica Domnului i-a cerut sa ii duca icoana in acest loc. Icoana a fost adusa din Siria si depusa in Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

 

Se spune ca Maica Domnului i-a cerut Preafericitului Patriarh, in vis, sa ii duca icoana siriaca la Manastirea Ghighiu. Parintii au hotarat ca icoana sa fie dusa la Manastirea Ghighiu, unde a inceput sa faca minuni. Icoana Maica Domnului – “Siriaca” datorita provenientei sale, ea fiind renumita mai ales pentru ajutor in nastere de prunci si tamaduirea unor boli.

 

Wallpaper ortodoxe

Icoana Maicii Domnului – Madona Dudu

Icoana apara neintrerupt pe locuitorii Craiovei. De boli, de farmece, de potopuri, de rautatile omenesti. Preotii cred cu tarie ca icoana e facatoare de minuni intrucat din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi, iar focul nu a atins-o in incendiul de acum o suta de ani.

Intr-o livada ce se gasea la început pe locul bisericii, un negustor evreu a gasit, în desisul unui dud batrân, o icoana a Maicii Domnului gravata pe lemn. Câmpurile energetice ale icoanei Maicii Domnului, aflata în Catedrala Episcopala Madona Dudu din Craiova, dau peste cap teoriile oameniilor de stiinta.

 

Un grup format din 45 de cercetatori de la Institutul Oxford a venit la Craiova pentru a analiza câmpurile energetice emanate de icoana facatoare de minuni. „Cercetatorii, specialisti în iconografie, au adus aparatura ultrasofisticata, pentru a verifica autenticitatea fenomenelor legate de icoana facatoare de minuni. Mi-au spus ca vor sa testeze emanatia câmpurilor energetice. A fost uimitor ceea ce s-a întâmplat. Aparatele au luat-o razna, iar reactia specialistilor a fost de genul: Este aproape vie!

Oamenii spun ca icoana de la Craiova este una dintre cele trei zugravite chiar de Sfântul Apostol Luca si aflate în România, dovada fiind semnatura acestuia prin trei litere pe dosul ei. Celelalte semnate de apostol se afla la mânastirea de calugarite Namaiesti, judetul Arges si la Manastirea Dolhauti.

De un câmp mai avea nevoie si era vie. Asa ceva nu vazusera niciunde în lume si fusesera în multe locuri sfinte”. Adevarul

Kazanskaia – Maica Domnului a mireselor

Maica Domnului de la Kazan reprezinta cel mai pretios dar de nunta la rusi, oferit mireselor in special.

 

Oricine a avut ocazia sa mearga la Moscova, mai înainte de 1990, de cum ajungea în Piata Rosie, pe partea stânga, zarea un parculet plin de verdeata, foarte aproape de celebrul magazin central GUM. „În nerândul lumii”, parcul încerca sa ascunda doua cladiri hidoase, cu peretii netezi, fara ferestre, ce îl înconjurau din doua laturi. Multi neavizati scriau în acele vremuri „tovarasilor” Hrusciov, Andropov ori altor oficialitati, ca pe locul parcului sa fie ridicata o cladire care sa mascheze cele doua case oarbe. S-ar fi „închis” astfel, totodata, frumoasa piata.

 

Putini dintre moscoviti mai aveau habar ca acolo se aflase odinioara catedrala Maicii Domnului de la Kazan. „Înteleptii” conducatori sovietici cunosteau însa bine lectia „tatucului” Stalin, care, darâmând catedrala, ce „deranja” paradele din Piata Rosie, nu a mai reusit vreodata, oricât s-a straduit, sa mai construiasca ceva în acel loc.

 

Ori de câte ori se începea turnarea vreunei fundatii, se întâmplau lucruri stranii: mai toti „tovarasii” de pe santier, activistii, inginerii ori simplii constructori refuzau, înca din prima zi, sa mai lucreze. „Din senin” aveau loc accidente deosebit de grave. Câtiva îndrazneti „au trecut în nefiinta” cu acele ocazii, dupa cum sunau ra­poartele secrete ale ateistilor din KGB. Lumea Credintei

 

Icoana Maicii Domnului din Biserica Icoanei

Conform traditiei, icoana Maicii Domnului, ferecata în argint si lucrata de Filip Nicolau Argintarul la 1682, aflata azi în naos, ar fi fost daruita de domnitorul Constantin Brâncoveanu. De la ea, cu vremea, a început sa i se spuna Biserica Icoanei.

 

Legenda spune ca, acum cateva secole, un trecator a atipit in parcul aflat pe locul actualei Biserici a Icoanei din Bucuresti. Cand s-a trezit, a vazut in fata ochilor icoana cu chipul Maicii Domnului, care i-a cerut sa ridice o biserica acolo. Minunile ce se infaptuiesc la biserica Icoanei nu mai pot fi socotite – probleme de sanatate, de casnicie, dezlegari de farmece si blesteme, pagube, toate isi gasesc rezolvarea la micuta biserica din centrul Capitalei.

Exit mobile version