Cu greu îti poti imagina ca în acest loc pustiu, în apropierea caruia se afla fosta groapa de gunoi Chiajna, sa existe o asemenea constructie monumentala care, desi sta sa cada, cheama la ea oamenii – fie ca sunt credinciosi veniti din Bucuresti sau din comuna Chiajna -, care o cinstesc ca pe orice alt sfânt lacas.
Manastirea, din cauza aspectului sau de fortareata în care s-au adapostit locuitorii din împrejurimile ei de frica navalitorilor, a fost bombardata de turci la 1814, iar dupa 1821 a fost parasita definitiv.
Biserica a supravietuit mai multor cutremure mari de-a lungul vremii, ba chiar si încercarilor voite de darâmare a celor care au vrut sa fure bucatile de caramida din care a fost zidita si, toate acestea, alaturi de construirea caii ferate Bucuresti – Rosiori – Craiova care trece la nici 30 de metri de constructie, prin chiar incinta fostei manastiri, au slabit foarte mult rezistenta ei.
Parintele Badulescu spune ca vin foarte multi oameni la slujba (multi dintre ei l-au urmat de la Manastirea “Radu-Voda” din Bucuresti, manastirea de metanie a staretului), iar în timpul verii a slujit chiar în interiorul ruinei, pe ai carei pereti se pot vedea si astazi icoane aduse în dar de binefacatori. În altar, o cruce mare cu Iisus rastignit este punctul de rezistenta al bisericii, spre care pasarile cerului privesc nestingherite, prin cupola lipsa, darâmata la cutremurul din 1977.
Cei care doresc sa contribuie cu bani la restaurarea Manastirii Giulesti – Chiajna au la dispozitie contul: RO96RNCB0090106520680001, BCR Lipscani.
Hramul Manastirii Chiajna, Giulesti este Sfantul Ioan Iacob Hozevitul (Ioan Iacob Romanul, sau Sfantul Ioan Iacob de la Neamt) iar al doilea hram este Sfintii Martiri Brancoveni.