Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Istoria ascunsa – misterele din Abydos

Orasul Abydos a fost unul dintre cele mai sacre locuri din Egiptul antic. Este situat la aproximativ 483 de km sud de Cairo si 15 km de Nil iar spun ca aici a fost inmormantat Osiris ( In mitologia egipteana Osiris este zeul vietii de apoi, al lumii de dincolo si al mortilor. Osiris a fost un rege legendar al Egiptului, celebru prin vigoarea si dreptatea cu care isi guverna tara). Datorita asocierii sale cu Osiris, Abydos a fost un cimitir important iar regii din cele mai vechi dinastii au fost inmormantati aici. . Cimitirele inconjoara templul in sine si contin mai multe sute de morminte si gropi de ofranda ce contin ceramica si vase de vin.

Zona se întinde pe mai mult de 8 km patrati. Mormintele mai vechi situate intr-o zona numita Umm el Ga’ab apartinand regilor din prima si a doua dinastie.

In 1948, o expeditie arheologica a descoperit intr-un templu din Abydos, o serie de hieroglife ciudate pe plafon. Heiroglifele au fost copiate cu atentie si aduse in Europa unde s-au creat dezbateri aprinse din cauza imaginilor misterioase.

Nimeni nu a putut explica cu certitudine desenele si au fost considerate a fi niste obiecte bizare. Dezvoltarea tehnologiei a permis turistilor sa patrunda in templu si primele imagini au aparut prin anii ’90. Internetul a distribuit imaginile in toata lumea si astazi putem vedea fotografii cu “celebrul elicopter” antic.

In fotografia de sus pot fi observate diverse “obiecte bizare” in mai jos este locul amplasarii hieroglifelor in templu.

Cu greu putem “inghiti” noi, cei de astazi, explicatii puerile despre metafore egiptene cand desenele sunt destul de clare si bine pastrate.

Hieroglifele par a descrie cu acuratete modele de submarine si un elicopter antic. Este foarte posibil ca unul dintre desene sa fie si un aparat de zbor aerian. Elicopterul are elice, cabina de pilotaj si seamana foarte bine cu un elicopter de lupta modern.

Nu sunt singurele ciudatenii descoperit la Abydos, insa “elicopterul egiptean antic” este cel mai cunoscut. Egiptologii nu prea au cum explica frescele din Abydos, pentru ca este greu de acceptat ca stramosii nostri sa fi avut o tehnologie moderna de lupta. Cu alte cuvinte ceea ce vedem sunt niste iluzii, niste desene facute de un artist cu o imaginatie extrem de bogata.

Se pare ca exista doua straturi de hieroglife, unele foarte vechi care au fost acoperite la renovari ulterioare. Faraonii egipteni obisnuiau sa isi reinscrptioneze numele si scene din timpul domniei peste cele anterioare. Templul lui Seti I din Abydos a fost refacut de fiul sau si de Ramses II.

Un ziar egiptean a publicat o serie de fotografii din templul lui Amon Ra situat la Karnak. Exista numeroase similitudini intre “elicopterul de la Abydos” si cel de la Karnak, asemanarea cu un elicopter de lupta fiind uluitoare. La fel ca in desenele de la Abydos si la Karnak apar ambarcatiuni cu aspect modern. Sa fi fost oare acelasi artist plin de imaginatie !?!

Este greu de crezut ca egiptenii antici sa fi avut flote de submarine, masini amfibie, elicoptere de lupta sau aeronave asa ca pe buna dreptate ne punem intrebarea – unde a vazut artistul ce a creat desenele aceste masinarii atat de sofisticate ? Nu cumva erau alei zeilor veniti din Spatiu?

Se pare ca , chinezii au descoperit si ei in Tibet, niste manuale de constructie al aeronavelor pe care l-au trimis la tradus in India. Surprinzator, chinezii au de gand sa implementeze tehnologia antica in programul lor spatial.

Istoria rasei umane este plina de turbulente, vechile biblioteci antice fiind din pacate distruse. Daca depozitul antic de carti din Alexandria nu ar fi fost distrus, probabil ca astazi ne-ar fi fost mai simplu sa recompunem trecutul.

Faraonul egiptean Tutankamon a murit cu 3300 de ani in urma, intr-o catastrofa aviatica. Un asemenea anunt uimitor a fost facut de istoricul William Daich, care de asemenea a afirmat ca vechii egipteni se ridicau deasupra norilor in baloane umflate cu aer cald sau in planoare primitive.

Pentru ca zborurile erau socotite in Egipt un lucru sfint, ele erau un privilegiu al membrilor familiei imperiale si al aristocratiei. Este interesant de remarcat ca multi dintre membrii familiilor imperiale ale Egiptului Antic, incluzindu-l aici si pe Tutankamon, fie au murit din cauza unor fracturi la picioare, a numeroaselor rani, fie moartea lor a survenit ca urmare a prabusirii unui aparat de zbor.

Daich este convins ca obiectele stranii cu aripi, zugravite in numeroasele desene si pe fresce, nu sint altceva decit primele aparate de zbor. Cercetatorul a pregatit cu propriile miini citeva modele ale acestor aparate si a dovedit ca multe dintre ele se mentin in aer foarte bine.

Plutitul in aer a luat nastere in Egipt si s-a raspindit foarte repede pe teritoriile cunoscute astazi ca Tibetul, India, Mexicul, Turcia, China si Guatemala, adica acolo unde exista curenti de aer capabili sa mentina aparatele de zbor in aer, a spus cercetatorul. sursa

Desi le-au confirmat originalitatea, istoricii cred totusi ca desenele de la Abydos nu reprezinta altceva decat rezultatul unor rescrieri ale hieroglifelor initiale, aceasta fiind o practica des intalnita in Egiptul antic. Ei au identificat trei straturi de hieroglife suprapuse care dateaza atat din perioada lui Seti I cat si din cea a lui Ramses al 2-lea.
Explicatia pe care o dau acestia este ca prima inscriptie a fost acoperita cu tencuiala, celelalte doua care i-au urmat fiind sapate in piatra deasupra acesteia. In momentul in care tencuiala s-a prabusit, suprapunerea celor trei gravuri a creat iluzia unor masini moderne.

Chiar daca explicatiile egiptologilor par a fi sustinute de dovezi palpabile, misterul tesut in jurul enigmaticelor inscriptii a fost accentuat de rapiditatea cu care autoritatile egiptene au izolat zona, interzicand accesul turistilor; fapt care a alimentat si mai mult imaginatia celor care sustin influenta unei civilizatii mult mai avansate.

Dar peste toate aceste controverse care, cu siguranta, vor dura multi ani, Marele templu de la Abydos ramane una dintre constructiile emblematice ale umanitatii. Viziune a unui monarh avid de glorie sau simbol al unei ere incarcate de legenda, acesta nu isi gaseste corespondent decat, poate, in marile piramide egiptene. sursa

Desenele de la Abydos au trezit curiozitatea in special datorita “elicopterului”, dar exista si numeroase alte imagini in care apar tot felul de sceptre, masinarii si alte obiecte ciudate, ce par a fi actuale sau nu isi gasesc locul in acele timpuri.

Unele dintre obiecte par a fi niste instrumente, chiar extrem de elaborate si sofisticate. Unde au vazut artistii antici astfel de scene ?

Unele imagini sunt bizare si inca neelucidate. Ce instrument apare in imaginea de mai sus ?

Arheologii au mai descoperit o cladire cu trei camere, cu ziduri de 2 metri grosime, care a fost folosita ca zona de depozitare, dar arhitectura indica scopuri religioase, avand caracteristicile unui templu. Unele inscriptii destul de sterse fac referire la Seti I , un faraon care a domnit peste Egipt acum 3.200 de ani. Numeroasele mumii de caini sunt legate si de venerarea zeului sacal Wepwawet, a carui procesiune avea loc la Abydos, cu putin inainte de cea a lui Osiris. Prof. Wegner a explicat ca oamenii care veneau la templu sacrificau un caine in cinstea zeului.

Dar ceea ce pare sa adanceasca si mai mult misterul descoperirilor este faptul ca unul dintre cainii mumificati, se pare ca a primit ingrijiri medicale, deoarece prezenta semnele unei fracturi tratate si vindecate, ceea ce demonstreaza ca a avut un stapan, care a avut grija de el in timpul vietii. sursa

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Exit mobile version