Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Manastirea Chiajna Giulesti are nevoie de ajutorul nostru

Mai sus cu aproximativ 3 statii de cimitirul Giulesti (unde se afla parintele Ilie Lacatusu), pe linia autobuzului 162, undeva sub pod, in plin camp, se gasesc ruinele Manastirii Chiajna Giulesti.
Hramul Manastirii Chiajna, Giulesti este Sfantul Ioan Iacob Hozevitul (Ioan Iacob Romanul, sau Sfantul Ioan Iacob de la Neamt) iar al doilea hram este Sfintii Martiri Brancoveni.

La Manastirea Chiajna s-au mutat 2-3 vietuitori de la Manastirea Radu Voda si locuiesc intr-o baraca. Pana la demararea proiectului de incepere a reconstructiei manastirii este nevoie de ajutorul nostru: bani, cuie, materiale de constructie, lemne, saci de ciment, orice. Voluntarii vin sambata, dar sunt asteptati cu draga inima si in timpul saptamanii.

La marginea Bucurestiului, oamenii se strang in mijlocul unui maidan parasit pentru a-l ajuta pe parintele Athanasie (Radu-Voda) la construirea unui Paraclis… Parintele Gavriil s-a mutat si dansul acolo(nici macar nu au unde sa-si incarce telefoanele, nu au sursa de curent). Deocamdata se strang caramizi din daramaturile dimprejur pentru dependinte, iar apoi Parintele spera sa poata ridica si un paraclis. Orice ajutor e binevenit din partea oricui, pentru ca este multa treaba de facut.

Pentru cei ce pot ajuta cu bani:

Manastirea Chiajna Giulesti; cod fiscal:24817347.

Cont: RO096RNCB0090106520680001 BCR LIPSCANI

Staret ieromonah Atanasie Badulescu tel.0720957395

Sfantul Ioan Iacob cel Nou (Hozevitul) este unul dintre cei mai recenti sfinti din Biserica Ortodoxa Romana.
Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, luand în considerare sfintenia vietii Cuviosului Ioan Iacob, si vazand cinstitele sale moaste, l-a trecut in randul sfintilor, la data de 20-21 iunie, 1992, sub numele de “Sfantul Cuvios Ioan de la Neamt – Hozevitul”, fixandu-i-se praznuire pe ziua de 5 august, data mutarii lui la cele vesnice.

Asculta viata Sfantului Ioan Iacob Hozevitul

Mai multe pe Forum

Exit mobile version