Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Minunea întoarcerii Iordanului în ziua de Boboteaza

De Boboteaza, prin pogorârea harului Sfântului Duh se sfinteste apa devenind Agheasma mare, odata cu ea sfintindu-se toate izvoarele pamântului. Am trait bucuria de a iesi în întâmpinarea praznicului Botezului Domnului chiar la apa Iordanului, acolo unde minunea întoarcerii apelor cutremura pe orice crestin.

Si pentru ca Dumnezeu ne iubeste, ne-a smerit o data în plus pe toti cei care am fost de fata la sfintirea Iordanului, primind cel mai frumos dar în sfânta zi de Boboteaza.

“Ce-ti este tie, mare, ca ai fugit? Si tie, Iordane, ca te-ai întors înapoi? Muntilor ca ati saltat ca berbecii si dealurilor, ca mieii oilor? De fata Domnului s-a cutremurat pamântul, de fata Dumnezeului lui Iacob, Care a prefacut stânca în iezer, iar piatra în izvoare de apa. Nu noua, Doamne, nu noua, ci numelui Tau se cuvine slava, pentru mila Ta si pentru adevarul Tau” (Psalmul 113, 5-9). Ne uitam unii la altii, fara prea multe cuvinte, încercând sa nu ne mândrim pentru binecuvântarea primita din ceruri în aceasta sfânta zi de Boboteaza. lumina

Exit mobile version