Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Mohenjo Daro

In 1922 o expeditie arheologica a descoperit in valea Indusului un oras antic al carui nume nu a fost stabilita cu exactitate, dar rezultatul cautarilor i-a dat un nume Mohenjo Daro, in traducere din limba sindhi inemnand ” Dealul Mortii”.

Escavarile de la Mohenjo Daro au scos la iveala un oras situat pe un munte, unde oamenii au murit aproape instantaneu acum mai bine de 3.500 de ani.

Cauza pare sa fi fost o explozie extrem de puternica ce a distrus toate cladirile din oras si a ucis locuitorii. Epicentrul deflagratiei, care a uimit lumea stiintifica, a fost localizat in partea de sus a dealului unde cladirile au fost distruse complet. Mohenjo Daro este situat in provincia Sindh din Pakistan si a fost unul din centrele civilizatiei Harappa.

Harappa este un oras in regiunea Punjab din nord-estul Pakistanului. Aici au fost descoperite ruinele unui antic oras fortificat, care a exista intre 3300 î.Hr si 1600 î.Hr. Se crede ca numarul de locuitori era de circa 40.000 de persoane, foarte mare pentru. acea vreme.

Pietreleantice din Mohenjo Daro pastreaza si astazi urmele exploziei neobisnuite, de o putere fantastica.

Acoperite de pamant, scheletele de oameni solitari sau in grupuri, redau o imagine terifianta – au fost luati prin surprindere si au murit instantaneu.

Rezultatele sapaturilor arheologice ale specialistilor veniti din mai multe tari, au concluzionat ca distrugerea orasului Mohenjo Daro aminteste de Hiroshima si Nagasaki, care au fost distruse in urma unui raid american unde s-a folosit bomba atomica. A fost descoperita o radioactivitate foarte crescuta in zona epicentrului exploziei care scade spre margine.

Mahabharata aminteste de evenimentele petrecute la jumatatea milerniului al doilea i.Hr care corespund intamplariilor de la Mohenjo Daro.

Se relateaza despre aparitia unui “oras ceresc” (ozn ?), numeroase lumini autopropulsate, si o lumina mai puternica decat “o mie de sori”, stalpi de foc care au lovit Pamantul, orasul ceresc atat de luminos incat te orbea, etc.

Se vorbeste deasemeni despre o “cometa” ale carei fragmente au cazut pe tot dealul, explozii, furtuna de foc, etc care au transformat orasul in moloz si i-a ucis locuitorii. Mohenjo Daro inca uimieste cercetatorii care incearca sa gaseasca alte explicatii pentru nenorocirea ce a lovit orasul, deoarece un razboi atomic li se pare de necrezut.

Istoria interzisa – razboi atomic in antichitate ? Mistere la Mohenjo-Daro

Oamenii de stiinta nu gasesc totusi explicatii rezonabile care sa lamureasca aceste explozii atomice. Temperatura fantastica de peste 1.500C, estimata de specialisti nu poate fi comparata decat cu o explozie atomica.

La Mohenjo Daro au fost gasite fragmente desticla vitrificata de culoare verzuie, formate ca urmare a topirii nisipului in conditii de temperatura foarte ridicata asa cum au fost gasite si dupa testul nuclear din Nevada.

Vezi si Istoria ascunsa – Razboaiele atomice din antichitate au format desertul ?

Temperatura necesara pentru topirea nisipului este de 1.500-2.000C.

Exista si texte crestine unde se vorbeste despre stalpi de foc, tunete, flacari, etc care ar putea descrie razboaie atince sau explozii meteoritice. Celebra clarvazatoare Vanga l-a descris pe Dumnezeu ca fiind o minge de foc. Nepoata ei isi amintea cuvintele Vangai :Cand a fost intrebata daca l-a vazut pe Hristos, Vanga a raspuns – “Da, dar nu are nicio forma. Este ca o minge mare de foc care te orbeste cu stralucirea ei. Poti vedea numai Lumina, nimic altceva. Daca cineva spune ca l-a vazut pe Dumnezeu eu stiu ca acest lucru nu este adevarat, mai spunea ea.

Despre Vanga s-a scris mult si previziunile ei sunt extrem de cunoscute. Ea era de parere ca Dumnezeu nu este un om ci o minge de foc, de Lumina.

Deseori in simbolismul religios intalnim sabii de foc.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Exit mobile version