Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Nymphomaniac va putea fi vazut pana la urma la cinema, in Romania. Premiera are loc pe 7 februarie

Potrivit unui comunicat remis joi seara Mediafax de CNC, “titularul dreptului de exploatare a filmului, S.C. Independenta Film ’97 S.R.L, a solicitat, prin contestatie, revizuirea clasificarii acordate si stabilirea unei noi categorii de clasificare”.
Astfel, “in urma reintrunirii din data de 30 ianuarie 2014, ora 16.00, Comisia de specialitate a acordat filmului «Nymphomaniac Vol. II», in regia lui Lars von Trier, clasificarea «interzis minorilor IM-18»”, aceasta clasificare acordandu-i dreptul distribuitorului de a difuza lungmetrajul in cinematografele din Romania.

Potrivit sursei citate, “conform art. 44 alin. 2 din Ordinul Nr. 2379 din 12 septembrie 2006 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 328/ 2006, in vederea asigurarii protectiei publicului spectator, cu precadere a minorilor, filmele de orice gen, inregistrate pe orice fel de suport, care urmeaza a fi comunicate catre public prin proiectie publica sau prin comercializare ori inchiriere pe teritoriul Romaniei, se clasifica de catre comisia de specialitate infiintata in cadrul Centrului National al Cinematografiei“. protv

Exit mobile version