O echipa de oameni de stiint din Statele Unite a dezvoltat o procedura de tratament care ar putea schimba, probabil, viata paraplegicilor, informeaza Washington Post. Dupa ce au urmat tratamentul patru saptamâni, cinci barbati complet paralizati de la mijloc în jos au putut sa-si miste picioarele.
De aproape 40 de ani, fiziologul Reggie Edgerton studiaza modul în care retelele neuronale din maduva spinarii pot recapata controlul voluntar al miscarilor dupa paralizie. Acum, el si o echipa de cercetatori de la Universitatea California Los Angeles (UCLA) au dezvoltat o procedura de tratament care ar putea schimba, probabil, viata paraplegicilor.
Dupa patru saptamâni de stimulare electrica neinvaziva a maduvei spinarii, cinci barbati care sunt complet paralizati de la mijloc în jos au putut sa-si miste picioarele din nou dupa ani de imobilitate. “Strategia, numita stimulare transcutanata, trimite curent electric în maduva spinarii prin electrozi plasati strategic pe piele în partea inferioara a spatelui”, a raportat National Institutes of Health (NIH), care a contribuit la finantarea studiului. realitatea