Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Procesiune catolica în Capitala, în Duminica Floriilor si pentru Ziua Tineretului

Credinciosii romano-catolici, preotii, calugarii si calugaritele din comunitatile religioase locale vor participa la procesiunea de Florii organizata în Capitala, duminica, în aceeasi zi fiind celebrata si Ziua Mondiala a Tineretului.

Procesiunea de Florii, prezidata de IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucuresti, va începe la ora 14.00, cu un moment de rugaciune si binecuvântare a ramurilor, în Piata Mons. Vladimir Ghika, de lânga Biserica Franceza Sacré Coeur.

Credinciosii si preotii, cu ramuri în mâini, vor porni apoi spre Catedrala romano-catolica Sfântul Iosif, pe traseul Bulevardul Aviatorilor, Piata Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot, cântând imnuri închinate Mântuitorului. Tinerii care vor deschide procesiunea vor purta Crucea Zilei Mondiale a Tineretului, se arata într-un comunicat de presa al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti (ARCB).

La sfârsitul procesiunii, în jurul orei 15.00, în Catedrala Sfântul Iosif va fi celebrata Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie, prezidata de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu. gandul

Exit mobile version