Site icon Tfm Portal – Stiri, Articole, Felicitari

Rugul ce arde si nu se mistuieste

Sfânta Fecioara Maria fata de persoanele Sfintei Treimi este fiica Tatalui ceresc, mireasa Duhului Sfânt si maica Fiului si Cuvântului lui Dumnezeu, iar în raport cu lumea cereasca si pamânteasca este împarateasa cerului si a pamântului, a îngerilor si a oamenilor, sfânta sfintilor si mijlocitoarea permanenta a oamenilor catre Preasfânta Treime pentru mântuirea noastra. Sfântul Atanasie cel Mare, amintind de o sarbatoare închinata Maicii Domnului, care se tinea dupa Craciun, spune ca nu s-ar justifica aceasta daca Fecioara Maria nu ar fi avut nici un rol în istoria mântuirii.

Dumnezeu celor smeriti le da har, iar Sfânta Fecioara Maria a primit atâta har ca nimeni altul pe pamânt si în cer pentru ca ea L-a nascut pe Hristos pe pamânt, dându-I trup din trupul sau. Când s-a prezentat la Sfânta Elisabeta, rudenia sa, aceasta îi adreseaza un cuvânt de cinstire Sfintei Fecioare: “Binecuvântata esti tu între femei…” Apoi, si Fecioara Maria a adresat lui Dumnezeu un imn de preamarire.

Daca la ortodocsii slavi numele cel mai cunoscut al Sfintei Fecioare este “Bogorodita” – Nascatoarea de Dumnezeu, la greci, numele cel mai cunoscut este “Panaghia” – Preasfânta. La noi, românii, însa, numele cel mai des folosit si mai apropiat de sufletul nostru pentru Sfânta Fecioara este Maica Domnului. Parca o simtim mai aproape pe Sfânta Fecioara când ne adresam ei cu apelativul Maica sau Maicuta Domnului.lumina

Exit mobile version